Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 660)
  • Autor
    valta
    Účastník
    (20 odpovědí)

Ahoj všichni. Jedeme na Bakkan cca v půlce června a zajímalo by mne, jestli někdo nemáte nějaký seznam úspěšných rybolovných bodů. Našel jsem zda v diskuzi něco jako Mellstein (tam je to jasné, je to ten zlom do moře) a ZOO, ale přece jenom , kdyby někdo měl nějaké tipy na TOP místa, byl bych rád. Pokud to někdo máte a nechce se Vám to vypisovat, stačí mi to klidně v jakémkoliv formátu, já už si to nějak vyseparuju/překonvertuju. A ještě dotaz, jaké držáky na pruty (nejspíš od Simča) se hodí na lodě na Bakkanu ? Taky jsem koukal, že je tam spousta jezer, jedno z největších pod takovou horou asi 400m vysokou. Jsou tam pstruzi, nebo případně někdo víte, kam na ně ? Díky moc.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Pro lodě bez zábradlí připravujeme nový držák, který nepotřebuje pro montáž zábradlí ani vrtání do pronajaté lodě. Spodní hlavy půjdou vyměňovat.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Posílám zprávy od Tomáše Homoly…

Lokalitu jsme vyhodnotili jako fakt super. Za deset let, co jezdíme do středního Norska nejlepší. Ubytování jsme sice měli už i lepší (např. Ronsholmen od CK Pepa), ale jinak nepřekonatelné. Super lodě (Kverna). Nakonec jsme používali jenom ty a plastovou jsme nechali Benovi. Skvělá lokalita a hlavně vyšlo i počasí. Pravda, první tři dny jsme tápali a hledali ryby, ale pak se to zlomilo. Namísto toho, abychom pořád někde jezdili, našli jsme ryby (hlavně obecňačky) v místě, kterému se říká ZOO, ale ne na plotně cca 40 metrů, jak nám radil Ben, ale před ní směrem k červenobílému majáku na zlomu mezi 40 a 60 metry. Dva dny jsme tam nachytali po cca 40 treskách v průměrné délce 60-80cm a krom toho 4 metrové kousky. Poměr 2/3 na přívlač (hlavně červené, červenočerné a bíločervnené gumy) a 1/3 na pilkr. Také se zadařili 2 menší halibuti (kolem 50-60cm). Jeden právě na tom zlomu a druhý podél ostrůvků na hloubce cca 20-30 metrů. Dost úspěšné byly i 60ti metrové lavice u ostrova směr Mellstein, kde je vidět kostelík. Tam to šlo nelépe na kopcích, které stoupaly z hloubky na 30-40 metrů. Tam se dařily obecňačky a hlavně keleři. Řekl bych, že i zde snad nebyla ryba pod 60cm. Za těch šest dnů, z čehož jsme fakt tři dny koukali kde a jak, jsme dovezli každý limit ve filetách. Zadařila se jedna kuriozita : u červenobílého majáku jsme s kolegou chytali na pilkr v hloubce kolem 80 metrů a kolega chytil dno a nechal tam sestavu. Já nejprve dostal záběr, ale pak jako když tahám kámen ze dna. Vytáhl jsem nakonec kolegovu sestavu, ale ta byla zamotána do utržené pletenky, která ležela na dně. Pletenku jsme celou vytáhli, bylo to několik desítek metrů a na jejím konci bylo zamotáno 5 obrovských živých krabů.

Výsledné rozhodnutí celé party – příště opět na Bakkan.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

valta
    Účastník
    (20 odpovědí)

to je nějaká místní uvítací kapela ? Já jenom, že jsem “žesťař”, tak jestli si mám brát nástroj s sebou 🙂

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Každý hudebník je u Benna vítán.:-D

Libor
    Člen
    (1 odpovědí)

Zdravíme z Bakkanu, první tři dny se povedly se počasí týče. Nachytali jsme nějaké tresky, největší 90cm, já jsem v Norsku poprvé tak spíš koukám, trénuju eletryku daiwa tanacom 500 a zatím si fakt chrochtám-veget;-)dnes ráno fouká cca 8-9 m/s

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 660)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...