Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -9°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Averoy 2017

Není náhodou někdo v okolí Averoe, vyjíždíme 14.5., tak každá informace drahá.

Děkuji.

Odpovědět

Zdravím,

jezdím na Averoyu již řadu let a nevím kde je to místo, jak se tu píše "u velbloudů". Můžete mi někdo prosím poslat tečku v mapě - abych neumřel v nevědomosti.

Díky

už sa teším, 28. odchádzame zo Slovenska, Milan prosím Ťa odpíš aspoň Ty, aká je aktuálna situácia, aké ryby sa chytajú.

Ďakujem Peter.

Zdravím, jezdím na Averoyu již řadu let a nevím kde je to místo, jak se tu píše „u velbloudů“. Můžete mi někdo prosím poslat tečku v mapě – abych neumřel v nevědomosti. Díky

Nad majákem HESTSKJAERET cca kurzem 345 stupňů je ostrov AUSTRAMNAM a tomu se říká velbloud neboť tak vypadá má 2 vrcholky.

Před 12 dny se chytalo všechno. Nejvíc polaci, štikáči, obecné, makrely, keleři, jednoskvrnky, bezvousé, mníci a žabáci.

Ahoj Kuliku, prave jsem mu chtela odpovedet, ze velbloudi jsou hned za zirafama :-)

https://kart.gulesider.no/m/p4f6y

A tobe jsem chtela napsat, ze na Averoy je v Atlanterhavsveien Sjostuer stale zivo, ryby berou, jen ti lidi sem moc nechodi a nedavaji fotky. Ale prece jen jsem dnes nejake aktualni na rychlovku dostala a ty pridavam :-)

Peter, jedu tam také a už se nemůžu dočkat. :D

Jani, děkuji za informace a co štikáči ještě tam jsou?

jsou! ale nemam fotky...

Co jsme dnes mluvila jeste s jinou skupinou, pry meli nachytano treti den a ted uz jen relaxuji. treba nejaka fotka jeste dorazi ..

Díky a doufám, že tam ještě vydrží. Už se na ně těším.

Kuliku, tohle už máš? https://www.youtube.com/watch?v=9tg_e37GmN8&feature=youtu.be

;)

Nazdar Miloši, nemám, ale je to paráda. :D

V zimě se podívám na čínské nabídky a určitě něco nakoupím.

Rekord bol prekonany, ale chceme si ho zobrat zpat.

Kulíku mateš kolegy. ,,Velbloudi" jsou ostrov jménem Synstramen. Je to ještě více na levé straně od ostrova Austramnan a asi o tři kilometry dál. Na Synstramenu jsou zbytky dvou podstavců pro děla z období před II. světovou válkou, které sloužily k obraně pobřeží. Jsou vidět na obzoru z kempu. Austramnan je blíž a v létě se kolem něho nedalo nic moc chytit.  Ale je možné, že teď na podzim to bude o něčem jiném. V srpnu tam kolem něj byla jedna velká bída. Je lepší vyjet nad Velbloudy nebo nad Austramnn a chytat mezi nimi a ostrovy, které jsou nad nimi k volnému moři. Nebo vyjet až nad tyto ostrovy a chytat od volného moře. Sice se to tam dost mele, když trochu fouká nebo je příliv, o návětrnou stranu ostrovů, ale  ryby tam jsou. Chce to velikou opatrnost a dávat velký pozor na vlny a mělčiny. Ale kdo se bojí nemí do lesa.

Pro Petersk. Milan nemá čas. Pořád je na rybách a tahá všechno možné. Mimo halibutů, na které se nevypravil. Jdou polaci na vláčku i z hloubky, tresky mu berou kelery co tahá na peříčka. Tresky se dají chytit ze dna na 40. metrech i ve sloupci. Vyjíždějí za nástrahami až k hladině. Jdou pěkně tučné maktrely, jdou slušní keleři(pod 50 cm se pouští), chytil i slušné mníky. Milan nemá prostě čas sem psát. Každý den mu volám tak vím co se tam děje a to taky nemá moc času si povídat. Tak ať máte úspěch. Já jedu s kolegy od 9. října zavírat kemp a doufám, že se vydaří počasí takové jako mají v současné době a dostaneme se na ryby až to tam vše dáme do kupy. Práce bude nad hlavu, ale snad něco chytíme.

Domníval jsem se, že Velbloud je ten ostrov, který jsem jmenoval. Pokud ne, tak se omlouvám. Já sám vždy hovořím o Velbloudovi s černou mohylou (ostrov Synstramnen), který je při pohledu od majáku více vlevo a Velbloudovi, kterého jsem jmenoval. V květnu byl úspěšnější ten s mohylou a začátkem září ten bez mohyly.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!