Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 281 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel kulik a poslední změna proběhla před 6 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 282)
  • Autor
    storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

Ta fotka toho moře je opravdu děsivá. Kudy jste jeli po E6 nebo po 3? Měli jste už zimáky?

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Nazdar Václave, dnes jsme dorazili a trochu se to zklidnilo a tak jsme vyrazili, ale. Začlo zase víc foukat a vlny byly velké a moře rozhoupané a tak jsme byli jen ve fjordu, ale krom 1 malé rybky nic. Václav se s novým parťákem odvážil k ostrovům od majáku a podařilo se ji několik polaků, menších. Největšího polaka dovezla další loď z fjordu asi 75 cm. Zítra by to mohlo být lepší, ale jen asi do 14:00 a pak zase fičák. Letos je to vše nohama nahoru, co se počasí týká.

Vaškovi jsem říkal, že mi moc mrzí, že jsi se nemohl podívat na krásná místa této lokality, tak snad příště, ale je to špatné téměř všude a je to škoda. Já jsem to zažil v červnu a tak jsem si to v srpnu užíval a myslel jsem, že si to užiji i tentokrát.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Kulíku držím palce ať máte lepší počasí,než bylo …..letos je to fakt katastrofa.Nepamatuji,že by to bylo někdy tak hrozný…

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Dnes byla hlášena 8 od 14:00 hod, ale realita nastala až po 18:00 hod a tak se nachytali polaci, makrely, salátový keleři (naložil jsem do sole kelery na cca 5 kg salátu), dorši a nevím co ještě.

Asi pomohlo Márovo přání a tak Ti Máro díky.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Měl by zde v Norsku být i Zdenda (Zdeneko), ale nevím kde a je divné, že nedává žádné reporty. Zdendo, tak kde jsi?

zizi1
    Účastník
    (21 odpovědí)

Zdravím z Averoy. Obavy z počasí se rozplynuly😆. Po včerejším příjezdu dnes celý den na vodě a do noci filet ování. Polaci aktivní snad všude a na cokoliv, makrely kdo chtěl, tak si nachytal, občas dorš. Zkrátka vynikající rybařina! Teď ještě zkusit štikouny.Zdeněk určitě poskytne další info.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ja veril, ze se pocasi brzo umoudri. Kluci ted polakum dejte co proto. Vsem preji polaka 1 m++🎣🎣🐟🐟

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Honziku, bohužel už zase fičí a prší a výhled je dost zoufalý. Jen doufám, že jim to nevyjde. Letos je to počasí hodně špatné, zažil jsem to už v červnu a nyní zase.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Ahoj Kulíku a všichni přátelé Norska- Averoy zvláště.

Nepsal jsem, protože od příjezdu, tj. v pondělí v 8.30 ráno jsem se nezastavil.

Stručně shrnu dosavadní průběh.

Cesta, letos velmi rychlá, trvala celkem 24,5 hodiny. Hned po příjezdu jsme převzali lodě, nachystali pruty a vyrazily. Moře bylo rozhoupané z předcházejících dnů, takže jsme museli jezdit velmi opatrně, ale vyjet se s opatrností dalo. Celkem osm rybářů ve třech lodích. Z  tohoto počtu celkem tři se opakovaně pozvraceli. Vyjet jsme mohli jenom nedaleko, přesto jsme si pěkně zachytali. Odhadem tak 35 polaků. Včera jsme vyjeli hned ráno a v podstatě od rána ryby brali. Místy to hraničilo s rybářskou Nirvánou. Byly jsme na třech místech, všude byly polaci nádherně žraví. K tomu se daly chytit pěkně vypasené makrely. Prostě paráda. Večer jsme ve filetárně napočítali 125 polaků. Několik 80+,  jeden měl 93. Máme zhruba 3/4 limitu.

Už teď můžu říct, že je to velmi povedené a to jsme teprve na začátku.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Zdendo, jsem rád, že jste úspěšní.  Kde a v jakých hloubkách a na co jste chytali? My jsme až takto úspěšní s polaky nebyli. Je pravda, že dopoledne jsme zkoušeli vše a to i štikáče. Podařilo se lecos, štikáči zatím ne. Odpoledne jsme vyrazili na makrely a dařilo se, je jich méně než jindy a musí se hledat, ale zato jsou velké.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Zdendo,díky za zavolání a informace. Nyní už jen počasí, které by nám umožnilo je využít. 😀

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Dnes to bylo náročnější (2x promoklý), ale jinak spokojenost. Nachytali se doršky (největší 100 cm), polaci do 85 cm, makrely největší 49 cm, keleří do 50 cm. Nyní to vypadá, že si 2 dny odpočineme, bude fičet. Tak se budeme věnovat nákupům, dobrému jídlu a pití a navečer grilování. 😀

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Všem na Averoy držím palce, Holt musíte využít každou příležitost k vyjetí na vodu. Počasí stále sleduji a k ideálu to má dost daleko.  Už jste zjistili co to je?

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Tak nás Václave nenapínej, co to tedy je???

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Vilejš stvolnatý
    http://akvapedie.cz/vilejs-stvolnaty_lepas-anatifera/

• Odpověď byla upravena před 6 roky a 1 měsícem uživatelem janka.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 282)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...