Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Bergen, NO
temperature icon 2°C
slabé mrholení a déšť
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Aure a okolí

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 … 85 Další »
Mira
05.09.2009 ID: 523696

Pří?tí rok vyrá?íme do této oblasti, přímo ostrůvek Ruoya naproti městu Aure, tak jestli máte někdo zku?enosti a chu?, tak mi písněte své zku?enosti. Ve staré diskuzi toho byla spousta, ale tady jsem zatím nic nena?el (hlavně ty nej místa a úlovky) Díky

0
Odpovědět
Luboš LUCIUS
26.01.2013 ID: 1051251

Souhlas s RK

Také je to o nostalgií, začátky stejné, horečka vesele dál pokračuje,(nějak se po nekolika asi 9 letech nedá zastavit - utlumit ) ale do Korlinu ( jako kempu bych se už asi určitě nevrátil.

Lodě byly katastrofa a i na ubytování nevzpomínám nejlépe, kdysi tam pracoval jako zprávce Ríša a toho zajímaly asi úplně jiné věci - ( dle mého soudu ) , z lodi jsme musely vylévat každou hodinu vodu, jinak bychom nikam nedojeli, v apartmánu byla špína , no nic moc.

Přesto mě to chytlo ( Norsko ) tak u srdce, že jsem poté začal jezdit pravidelně, a dnes jezdím na dovolenou do Norska i 3 x ročně , je jedno že je zima, jaro ,léto, podzim - prostě když je čas, tak tam musím, a do teplých krajů jedu z donucení se ženou.

Také jsem se před asi pěti - šesti lety kvůli tomu, začal učit norsky , abych se tam domluvil, jelikož ve škole jsem se učil jen rusky ( jako asi hodně z Vás ) , a když jsem byl tenkrát poprvé u Korlinu , tak jsem nerozuměl v obchodě vůbec nic, dokonce i místo másla jsem koupil nějaký kokosový tuk na smažení ( dle manželky , když jsem to dovezl domů ).Vůbec jsem nechápal, jak to mluví - opravdu mi to připadalo jako čínština nebo něco podobného. Dnes je to v pohodě a vřele doporučuji, Norové to ocení i při osobním kontaktu, když s nimi mluvíte a Vám to usnadní spousty problémů nacestách, s ubytováním, nákupech a tak .

Závěr - Korlin hezká lokalita, ale kemp ani lodě už bych tam za sebe nedal.:-):-):-):-)

První pobyt v Norsku a povedla se mi treska 114 cm a 13 kg - dost dlouho jsem poté z toho žil ( nadšení ), a i teď na to rád vzpomínám jako na začátek, i když už se povedly i jiné a větší ryby .

0

Odpovědět

scan
30.01.2013 ID: 1051475

Ale pánové, čest a sláva všem cestovkám, které nás naučily rozpoznat kapra od tresky.Trochu lepší paměť bych prosil. Ani Norové nebyli připraven technicky na nával Čechů.Nehanět.

0

Odpovědět

kloboukatej
30.01.2013 ID: 1051498

[citace]scan napsal:

Ale pánové, čest a sláva všem cestovkám, které nás naučily rozpoznat kapra od tresky.Trochu lepší paměť bych prosil. Ani Norové nebyli připraven technicky na nával Čechů.Nehanět.[/citace]

To není hanění Norů, ale Čechů pracujících v kempu a bývalé provozující cestovky. To tedy neříkám z vlastní zkušenosti ale z vyprávění těch, kteří přes všechny útrapy zůstali této lokalitě věrni a z diskuse na těchto stránkách.

Letos pojedeme do Korlinu s manželkou 3.rokem a jsme Norskem nemocní jako mnoho jiných. Určitě i dnes ve srovnání s jinými lokalitami má Korlin nevýhody. Především nutná doprava autem z kempu do přístaviště cca 5 min a zpět. To tady jinak nejde. Tato doprava je ovšem už zahrnuta v ceně. Záleží na každém, zda je ochoten to zkousnout. Nám to zas až tak nevadí a klady převažují. Pokud se nemýlím, tak bezkonkurenční cena, nádherné okolí s kopci vysokými přes 600 m, členité fjordy na všechny světové strany s možností vždy se někde schovat před větrem, mělčiny, podmořské kopce i hloubky 200m. Je to fjord, není to otevřené moře.

0

Odpovědět

vlastina
06.02.2013 ID: 1052089

[citace]Rk napsal: Máte pravdu, je to nostalgie. Já byl poprvé v Norsku s Korlinem v r.1998 a byla to katastrofa s porovnáním s dalšími lety.Ale nastartovalo to mou Norskou horečku a od té doby jezdím do Norska každý rok. Je to posedlost a vděčím za ni Korlinu i když na tuto CK nemám nejlepší vzpomínky.[/citace][citace]Rk napsal: Máte pravdu, je to nostalgie. Já byl poprvé v Norsku s Korlinem v r.1998 a byla to katastrofa s porovnáním s dalšími lety.Ale nastartovalo to mou Norskou horečku a od té doby jezdím do Norska každý rok. Je to posedlost a vděčím za ni Korlinu i když na tuto CK nemám nejlepší vzpomínky.[/citace]

Ahoj všem to Vám tedy povím,raději budu sedět doma u rybníčku než abych se ještě někdy vrátila k těm pražským Pepíkům do campu na Halse. Pravdou je,že když jsme tam poprvé v roce 1993 přijeli tím rozvrzaným autobusem (dodnes mám bolavou kost na prdeli) tak přijeli novynáři,aby si vyfotili autobus a asi 40 chlapů:-) nemohli uvěřit kolik bláznů přijelo na ryby. Byla to krásná doba...ale po čase norové,začali zavírat svá okna u aut,dveří,hlídali své políčko s bramborama a to vše prý kvůli nám čechům,prý jsme kradli:-) no já nevím...já osobně jsem prý kradla v lese hříbky,když dojel pan majitel lesa,ale byl hodný a nevolal policii:-)

Opravdu kásná lokalita,ale jestli tam jsou delegáti pan Rýša a ten druhý pán z Prahy dávejte si na ně majzla 1-2x Vás odvezou k vodě asi 4 km a zpět i s rybyma musíte pěšourem,protože pánové požili a kašlou na Vás. Nástrahy si kupuje doma,aby jste zbytečně neplatili 2x tolik jako u nich.Nebojím se napsat,že tento camp je nejhorší co jsem kdy zažila ! Nejlepší je opravdu Aure u Honzíka,dobře se o Vás postará a bez obav jedete i na moře,protože má lodě v bezvadném stavu denně kontroluje dostanete mapky označené číslem,pro případ,aby jste mohli

zavolat Honzíka a on tak ví, kde Vás najde a pomůže. A jestli toto někdo bude brát jako reklamu a vymaže,v tom případě Korlín nikdy nepadne a Vy si zažijete co jste ještě nikdy neviděli :-E

0

Odpovědět

vlastina
06.02.2013 ID: 1052090

0

Odpovědět

vlastina
06.02.2013 ID: 1052091

LepČí ,že?

0

Odpovědět

vlastina
07.02.2013 ID: 1052092

ach jo,plno chyb a novináři s tvrdým:-P

0

Odpovědět

Step
07.02.2013 ID: 1052099

To Vlastina: zpráva se dá editovat a opravit.

Jinak až mi jednoho dne řekne doktor, že mi nedá potvrzení abych mohl řídit, asi začnu do Norska jezdit zase autobusem. :-(

Možná se i vrátím znovu na Korlin, dokud však ještě "můžu" tak rozhodně ne a nezachrání to ani krásná krajina, ta je v Norsku mimochodem všude. :-D

0

Odpovědět

Pafka
07.02.2013 ID: 1052102

2 Vlastina

To je u Honzy Nora, co? Několikrát jsem se u něho zastavil na pokec při mém prvním pobytu v Norsku, když jsem jezdil z Lesundu do Aure na nákupy :-D Má to tam fakt pěkný a výhoda je, že pokud by se s rybařinou všechno pos...., lze si u něho dokoupit i čerstvě nalovené ryby do limitu :-D :-D To jsme naštěstí nepotřebovali, ale co kdyby ...

Kromě toho tam měl i kompresor na plnění potápěčských lahví, pokud to tedy ještě platí :-D

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
07.02.2013 ID: 1052125

U Honzi jsem nebl, ale kousek za rohem, tudíž co se týká vody a ryb - pohoda a já si ani za rohem nestěžuju, super zázemí, super personál, prostě super! Tento rok byly zájezdy vyprodané už na podzim, minulý rok jsme zájezd vybírali někdy v březnu!

Ale když bude chvilka času, zašel bych tam k Honzovi jako správný český Honza pokecat a rozšířit si obzor. :-D

0

Odpovědět

vlastina
07.02.2013 ID: 1052132

[citace]Kapitan-lipanek napsal: U Honzi jsem nebl, ale kousek za rohem, tudíž co se týká vody a ryb - pohoda a já si ani za rohem nestěžuju, super zázemí, super personál, prostě super! Tento rok byly zájezdy vyprodané už na podzim, minulý rok jsme zájezd vybírali někdy v březnu!

Ale když bude chvilka času, zašel bych tam k Honzovi jako správný český Honza pokecat a rozšířit si obzor. [/citace]

Kousek za rohem jsem nebyla,ale vím,že si pánové na Eidestrandu museli

chodit kupovat ryby,protože ty červené kocábky stály za hou.. a dál jak před ubytovnu se nikdo nedostal.Mají snad nové lodě?jinak je to na:-S bacha

0

Odpovědět

dedek
07.02.2013 ID: 1052133

[citace]vlastina napsal:

Kousek za rohem jsem nebyla,ale vím,že si pánové na Eidestrandu museli

chodit kupovat ryby,protože ty červené kocábky stály za hou.. a dál jak před ubytovnu se nikdo nedostal.Mají snad nové lodě?jinak je to na bacha[/citace]

Ano mají podobné lodě jako Honza;-);-)

0

Odpovědět

plukas
07.02.2013 ID: 1052149

To: Step a Vlastina

S kritikou paní Vlastiny se plně ztotožňuji a jen tak na okraj, Vaše příspěvky mi tady, jako koření, chyběly.

A se Stepem téměř souhlas, až na ten Korlin. V případě,který může nastat,kamkoliv - výběr je, ale do Korlinu nikdy.

0

Odpovědět

vlastina
07.02.2013 ID: 1052156

Pane Dedek jak to myslíte,je to vtip,že mají stejné jako Honza?

Někde jsem tu viděla foto s takovým baculatějším pánem a byl vidět jen

předek vystrčený té bárky namalované na červeno8-)víc lidí by se tam sotva vešlo pokusím se tu fotku najít a dám Vám ji sem.No a pro ty,co byli u Korlína tak tam jedna taková červená byla pro tři lidi paráda8-)a Vám pane plukas děkuji také, musím Vám za to poslat recept na pravý norský koláč a uděláte si ho až bude foukat pětka to pak můžete na borůvky a vařit jako já:-D:-:-D

jen bacha na medvědy prý jich tam je teď nějak moc cca 90 000 tak já Vám nevím...:-D

0

Odpovědět

dukey
08.02.2013 ID: 1052162

Pro dva akorát a dá se i ve třech ;-)

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 … 85 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Savage Gear 4D Herring Big Shad 22cm 200g 1+1pcs Haddock

Sleva 120 Kč
Savage Gear 4D Herring Big Shad 22cm 200g 1+1pcs Haddock
589 Kč
469 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Sabiki Halibut Glider 10/0 5/0 Glow

Sleva 10 Kč
Kinetic Sabiki Halibut Glider 10/0 5/0 Glow
169 Kč
159 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Savage Gear Conger Eel 19cm 120g Bubblegum

Sleva 40 Kč
Savage Gear Conger Eel 19cm 120g Bubblegum
369 Kč
329 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.