Souhlas s RK
Také je to o nostalgií, začátky stejné, horečka vesele dál pokračuje,(nějak se po nekolika asi 9 letech nedá zastavit - utlumit ) ale do Korlinu ( jako kempu bych se už asi určitě nevrátil.
Lodě byly katastrofa a i na ubytování nevzpomínám nejlépe, kdysi tam pracoval jako zprávce Ríša a toho zajímaly asi úplně jiné věci - ( dle mého soudu ) , z lodi jsme musely vylévat každou hodinu vodu, jinak bychom nikam nedojeli, v apartmánu byla špína , no nic moc.
Přesto mě to chytlo ( Norsko ) tak u srdce, že jsem poté začal jezdit pravidelně, a dnes jezdím na dovolenou do Norska i 3 x ročně , je jedno že je zima, jaro ,léto, podzim - prostě když je čas, tak tam musím, a do teplých krajů jedu z donucení se ženou.
Také jsem se před asi pěti - šesti lety kvůli tomu, začal učit norsky , abych se tam domluvil, jelikož ve škole jsem se učil jen rusky ( jako asi hodně z Vás ) , a když jsem byl tenkrát poprvé u Korlinu , tak jsem nerozuměl v obchodě vůbec nic, dokonce i místo másla jsem koupil nějaký kokosový tuk na smažení ( dle manželky , když jsem to dovezl domů ).Vůbec jsem nechápal, jak to mluví - opravdu mi to připadalo jako čínština nebo něco podobného. Dnes je to v pohodě a vřele doporučuji, Norové to ocení i při osobním kontaktu, když s nimi mluvíte a Vám to usnadní spousty problémů nacestách, s ubytováním, nákupech a tak .
Závěr - Korlin hezká lokalita, ale kemp ani lodě už bych tam za sebe nedal.:-):-):-):-)
První pobyt v Norsku a povedla se mi treska 114 cm a 13 kg - dost dlouho jsem poté z toho žil ( nadšení ), a i teď na to rád vzpomínám jako na začátek, i když už se povedly i jiné a větší ryby .