Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 24°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

Aure a okolí

Pří?tí rok vyrá?íme do této oblasti, přímo ostrůvek Ruoya naproti městu Aure, tak jestli máte někdo zku?enosti a chu?, tak mi písněte své zku?enosti. Ve staré diskuzi toho byla spousta, ale tady jsem zatím nic nena?el (hlavně ty nej místa a úlovky) Díky

Odpovědět

Hodinový výlet k vysílači

Předposlední den

.....

To je zatím vše , pokračování příště. Omlouvám se Meduze ale technické problémy byly nad moje síli. A ani se nedivím když psala ryby a zase jenom ryby. Letos to prostě šlo. Ani se mi nechtělo domů. Jinak cesta tam bez problémů jen s jednou kontrolou na Norských hranicích a cesta zpět vcelku bez problémů ale asi na třech místech kolony na Německých dálnicích. Zatím zdravím všechny norky.

Ještě jsem chtěl podat zprávu o náčiní. Zakoupil jsem letos mě i synovi pruty WFT Never Creck , synovi o délce 1.85 m protože je ještě v devíti letech menší a mě o délce 2.4 m , oba pruty v gr. 300-1000. Můžu říct , že se jedná o jedinečnou záležitost a nelituji , že jsem tento výrobek zakoupil. Oba pruty jsem osadil el. multíky a po pravdě můžete chytat celý den bez námahy. Pruty s jedinečnou citlivostí špičky a nezkutečná akce při zdolávání velkých ryb.

[citace]rosa napsal:

Ještě jsem chtěl podat zprávu o náčiní. Zakoupil jsem letos mě i synovi pruty WFT Never Creck , synovi o délce 1.85 m protože je ještě v devíti letech menší a mě o délce 2.4 m , oba pruty v gr. 300-1000. Můžu říct , že se jedná o jedinečnou záležitost a nelituji , že jsem tento výrobek zakoupil. Oba pruty jsem osadil el. multíky a po pravdě můžete chytat celý den bez námahy. Pruty s jedinečnou citlivostí špičky a nezkutečná akce při zdolávání velkých ryb. [/citace]

Ns pruty od WFT nedám dopustit, mám sice jen 2, Baltic pilk 30 - 150 g a Ocean Fihter 20 - 30 lb, ale souhlasím, že jsou to jedničky ... navijáky od WFT bych ale nekoupil

Nic nevyvracím ani nepotvrzuji , já je na prutech nemám. Nemohu posoudit a ani jsem žádný zatím neměl.

To rosa:

díky za zpravodajství, je vidět, že jste si to patřičně užili! :-D

Předpokládám, že malej s treskou vyhrál turnus, co? :-P Jinak krásný ryby, velká gratulace. A jaký jste měli počasí, bylo pořád horko, nebo se vám ochladilo?

Samozřejmě že mladej vyhrál za největší rybu turnusu ale trošku nás mrzelo , že neměla aspoň o dva centimetry víc. Jinak počasíčko bylo ideální . Pod mrakem , sem tam zafoukal větříčk ale tak do 4. Pouze jeden den jsme nevyjeli ale to nás pouze Honza varoval , že může přijít 10 vítr. Využili jsme toho a vyjeli jsme si na výlet. Po pravdě řečeno byla to rybačka úžasná , malej byl jak u vytržení a není nad to když vidí rodič ty rozzářený dětský oči. Předposlední den , když už jsme měli předané lodě a balili jsme na ráno na odjezd , tak přišla ohromná bouřka, praštil blesk do rozvaděče co je u silnice a od šesti od večera jsme byli bez proudu. Elektriku zapli až ráno v pět hodin. Ale vše dopadlo dobře i cesta domů.

Jelikož není na chtě přpojení tak opožděné hlášení z Aure Foldfjorden.

Začátek pobytu 1.9. a odjezd už 7.9. Počasí bylo dost ošklivé, nejslabší vítr byl 8-10m/s a to bylo v sobotu, kdy jsme vyjely jen na průzkum, všude makrely a makrely,výjmečně mezi nimi malí keleři.Od neděle nám majitel chaty nedoporučoval vyjíždět mimo fjord.Bohužel pořád silně pršelo tak bylo ve fjordu spoustu naplaveného bahna z lesů, takže i ryby najednou zmizely.Další dny se opravdu přihnala bouře a silný vítr, nejvíce foukalo podle nora 25m/s, takže se nedalo chytat. Vyjely jsme na poslední lov až ve čtvrtek. Cytilo se celkem dost makrel, dorš nej 93cm,keler nej,70cm několik mníků a asi dvě jednoskvrnky. Takže závěr se vydařil.Na jeden a půl dne lovu to byl dost slušný výsledek. Počasí se poručit nedá a je to vždy sázka do loterie. Většinu cesty domů propršelo ale jelo se dobře.Takže zase příští rok :-):-D

Jak tak čtu všechny příspěvky , tak asi v současné době počasí v Norsku nic moc. Mi jsme odjeli 31.8. a do té doby bylo přímo ideální počasí. Za celých 10 dní jsme měli asi jen jednou větřík ale to bylo ještě tak 6 ka. Jinak každý den na vodě a bez deště. Ve fjordu plno ryb a rybačka parádní. Je mi líto všech co jsou poznamenáni tím větrem , kdy se nedá vyjet na vodu. To si nedokážu představit mít vodu s rybama na dosah a koukat na ni jen z okna chaty.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.