Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

ARCHIV MAP

Protože jsem udělal několik VELKOFORMÁTOVÝCH MAP, rozhodl jsem se (na radu některých kolegů) založit vlastní vlákno.

Mapy jsou v měřítku 1:12000-1:15000, ve formátu JPG. Jsou vhodné k vytisknutí na plotru (rozměr dosahuje cca 1000x1000 mm). V každém grafickém studiu Vám ji jistě za nějaký poplatek vytisknou. Velikost se pohybuje v rozmezí 3-30 MB. Tedy bude někdy trochu déle trvat jejich stahování (v závislosti na Vaší rychlosti internetu).

U každé mapy bude uvedeno :

- lokalita

- rozměr v pixelech

- velikost v MB

- odkaz na stáhnutí

Postupně sem budu přidávat další námořní mapy mořského dna. Tedy na základě VAŠICH požadavků a přání. Pokud by jste měli zájem o mapu nějaké oblasti, stačí napsat do této diskuze.

Budu od Vás ale potřebovat nějaké informace. Převážně název lokality a její GPS souřadnice ve formátu UTM32N - to zjistíte na stránce Mapa Gislink -> najít vaši lokalitu, stisknout v horním panelu tlačítko "x,y" a kliknout na Vaše místo pobytu. Vyjede vám nové okno se souřadnicemi. Tu co potřebuji je hned ta první dvojice čísel (viz obrázek).

V krajním případě alespoň odkaz na její stránky na internetu.

=====================================================

VYBRANÉ MAPOVÉ ZNAČKY

Všechny používané mapové značky naleznete ZDE. Bohužel POUZE v Anglickém jazyku.

Odpovědět

Myslím, že zákon zakazuje chytat v okolí rybích sádek. Je stanovena nějaká ochraná vzdálenost. Přesně kolik to je, to už nevím, ale někde to tu už bylo zmiňované (myslím, že ještě ve staré diskuzi).

Nevím jaky je správný výraz, ale jedná se něco jako okresy. Jsou to menší správní celky. Vodní oblasti jsem to nazval "pracovně".

MifakM, Zdravím tě. Jen k doplnění. Moje doměnka je že ty červené vlnky jsou kabely pod vodou, nebo na dně a nebo tak něco. Taková mapka Åkrehamn Mannes. Jeto pod Bergenem.

Díky Brum

2 Brum

To mne nenapadlo, ale asi máš pravdu. Vede to většinou i k majákům a ty musí být nějak nápájeny.

To o té mapě to znamená že ji chceš taky udělat?

To MifakM: Ta vlnovka je podmořský kabel,může tak být značený i optický.

Podmořský kabel je mezinárodně značen ale následovně 

Značka která je v Norských mapách má toto vysvětlení : Submerged production well

Ale co to znamená, se mne neptejte :D

Viz : Znaky map

Ale nějaký kabel to asi bude. Je celkem jedno o jaký se jedná. Teď už vím, že to co jsem loni tahal, nebyla obrovská ryba, ale onen kabel :D

Zkusím z těch značek (co se objevují na Norských mapách) udělat nějaký seznam, ať víme o co se vlastně na těch mapách jedná :D

Tato značka se používá u elektrického kabelu,ale vlnovka může být použitá u blíže neurčeného kabelu(lana) nebo u neelektrického.

2 Kubrt

Už to můžu potvrdit. Je to tak, konečně jsem se k tomu taky dopátral :D. Jedná se o jakýkoliv podmořský kabel.

Do prvního příspěvku doplněny vybrané mapové značky.

Kompletní značky najdete ZDE - bohužel jen v ENG.

to MifakM: dík za ten Grefsnesvagen a oceňuju Tvou snahu!

Mifaku šikulo, potřeboval bych mapu od tohoto kotviště

UTM32N 7549141.0

774130.0  Sagfjorden a hlavně Skagstad-sundet až k moři. Díky

2 Milza

Jak tak koukam, celkem zajimava lokalita. To bude tak na dve mapy. Jedna smerek k volnemu mori a druha smerem do hloubi fjordu. Muze byt ?

Přidány 2 mapy SAGFJORDEN

To:MifakM

Měl bych prosbu a to mapu kolem ostrova Bergsoya a poloostrova Aspoya. Na UTM 32N je první údaj

6985114.0 a my bydlíme přímo v lokalitě Torriset - první údaj 6976003.0

Nevím jak Ti to vyjde,ale potřeboval bych záběr v podstatě od ostroa FREI až po Kvalvag,ale nechám to na Tobě. Bergsoya a Aspoya jsou rozhodující. Díky .Jinak jsem na "treska50@seznam.cz"

Mifaku, díky za tvůj nezištný a velmi praktický výkon. Určitě budou další kladné ohlasy.

Já osobně považuju tyto mapy za velmi praktickou pomůcku a na rozdíl od určitých

debat o ničem, konečně něco věcného a užitečného. Pokud budeš v této práci pokračovat,

chtěl bych tě ještě požádat o další mapy lokalit uvedených na těchto stránkách.

Soroya- Hasfjord  7877660.0

Soroya - Hasvik   7873012.0

Nordkapp - Kamoyvaer  7967797.0

Díky i za ostatní propadlé severské rybáře.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!