Moje kamarádka Liza z Norska už si užívá bohatství norského moře. Píše, že je sice -15C, ale rybolov neskutečný, ryba za rybou. Chytají 50-65m. Není však vyjímkou, že jim na to skočí treska už v 18m! Neskutečný rybolov nedaleko města Maloy.
Moje kamarádka Liza z Norska už si užívá bohatství norského moře. Píše, že je sice -15C, ale rybolov neskutečný, ryba za rybou. Chytají 50-65m. Není však vyjímkou, že jim na to skočí treska už v 18m! Neskutečný rybolov nedaleko města Maloy.
Zdravím. Jak je to teď aktuálně s cestovními doklady při cestě do Norska? Někde jsem četl, už je to dýl, že Norsko zvažovalo, že nebude uznávat “občanky” z EU když není členem EU. To abych si zřídil případně pas jestli to (kvůli koroně) příští rok konečně výjde.
Norsko není členem EU, ale je paradoxně členem Schengenského prostoru a tím pádem jako občanovi EU Ti do Norska stačí občanský průkaz nebo pas.
Nestačí např. jen řidičák.
Více zde: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_cs.htm
Odpovědět
Má někdo informace k aktuálnímu vstupu do Norska. Vstupní formulář a snad údajně povinné testování na hraních?
Odpovědět
K puvodnim predpisum pribylo povinne testovani na hranicich i pro ockovane/uzdravene. Pokud na hranicich neni moznost testovani, musi byt test proveden do 24 hod po prijezdu do Norska.
Aktualne tedy plati pro cestujici z CR a Slovenska (strucne):
vsichni test na hranicich nebo do 24 hod po prijezdu a prijezdovy formular.
neockovani - neuzdraveni navic test 24 hod pred prijezdem, druhy test na hranicich nebo do 24 hod po prijezdu, karantena 10 dni, ktera muze byt ukoncena dalsim testem treti den.
presne to najdete zde: www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/?term=&h=1
Odpovědět
Jestli to dobře chápu, když mě neotestují na hranicích mohu si udělat i samotest.
Odpovědět
Jestli to dobře chápu, když mě neotestují na hranicích mohu si udělat i samotest.
musite jit do autorizovaneho testovaciho centra.
Nevim tedy, kdy jedete, ale nez vetsina z vas vyrazi, urcite se predpisy jeste nekolikrat zmeni.
Odpovědět
Kamarád mě poslal včerejší úlovky ze zimního Solvagu, zajímavé je, že treska obecná ani jedna.
Odpovědět
Pokud uznávají Norové evropskou "Tečku" v mobilu pak v pohodě, mám ji propojenou s očkovacím portálem a mám tam už QR kód na 3 tí dávku moderny. Předpokládám, že do června kdy tam konečně vyrážíme budu mít v sobě už 4 tou dávku...
Odpovědět
JuraS. to má být propagace očkování? Vloni jsem byl v Norsku 3x, letos 2x, a žádné očkování potřeba nebylo:-))
Odpovědět
Odpovědět
[/quote]
JuraS. Po desáté dávce už budeš nesmrtelný :-))
No ve 30 ti jsem si přál aby mě hryzl upír abych se mohl smát těm co mě srali že umírají a že já dál žiji....takže jestli to pomůže po očkovávání tak to chci hned..
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...