Vracím se k diskuzi, co vlastně lze exportovat z Norska. Existuje organizace, která se jmenuje Fiskeridirektoratet (angl. Directorate of Fisheries, E-mail: postmottak@fiskeridir.no, Address: Postboks 185 Sentrum, 5804 Bergen, Visiting address: Strandgaten 229). Na svých stránkách se věnují i rekreačnímu rybaření:
http://www.fiskeridir.no/english/recreational-fishing
A v části Export quota doslovně uvádí:
“As a recreational fisher you are allowed to export 15 kilos of fish or processed fish products, such as fillets. In addition, you are allowed to export a trophy fish (whole fish) and fish caught from a fishing boat when you fish alongside a professional fisherman.
Freshwater species, such as salmon, trout and char are not subject to the 15-kilo quota.”
Pokud moje znalosti angličtiny stačí, tak tato klauzule říká to, co tu bylo x-krát (15 kg + 1 libovolná ryba) a k tomu, vedle toho, kromě toho, nad to (in addition) ryby nalovené z rybářské lodi za účasti profesionálního rybáře (alongside – bok po boku, vedle).
Pak je na stránkách rybího direktoriátu ke stažení brožurka se souhrnem info (A + GE). A tam je to samé.
http://www.fiskeridir.no/english/publications/recreational-fishing-in-norway