Minulý týždem som sa vratil z Norska zo Soroye.V Norsku na rybách som bol štvrtý krát,konečne sa my podarilo chytiť halibuta o váhe 46 kg meral 154 cm na červenu džigu kormorán 17.5.2011 o 16,00,ubytovany sme boli v bungalove Vagan.V Norsku mali sedemnásteho štatný sviatok,tak som sa bol pozrieť na fest u Ahmeda som si dal pivo a potom som sa vratil na barák.Bol som na lodi s Peťom Kocichom a jeho synom,mladému sa moc nechcelo, tak sme sa hecli a vyrazili sme na more v zátoke na Hasvik.Bolo okolo tretej,keď sme dorazili na miesto kde budeme pilkrovať oproti letiska.Chytali sme pol hodiny nebol žiadny záber,tak sme sa posunuli o tristo metrov ďalej kde sme deň predtým nachytali tresky cez meter.Skušali sme asi dvadsať minut a hovorím,dnes tu nie je žiadná ryba alebo poriadna len čo som to dohovoril záber. V prvom momente som myslel že vysím,desať minut som stým nemohol pohnuť až keď som ho zdvihol o tri metre od dna podarilo sa my ho pomaly dostať.Mlady Peter sa domnival že to je podseknuta treska,v prvom momente to ták vyzeralo.Keď som mál na multiplikatore dva metre a nevideli sme to,tak som už tušíl že je to niečo ine,potom keď sa to vynorilo skrykol starši Peťo halibut dva a pol metra. Nastala na lodi panika a stupol adrenalin,no nechcel sa len tak vzdať ešte začal vzdorovať a ponoril sa pod loď,ja som sa tiež nevzdával až sa unavil vyplaval vedľa lode.Bol chyteny iba slabo,hovorím Peťovi gafni ho,nečakal a chytil ho za žiabre gafom.Nemali sme ešte vyhrané museli sme ho dostať do lode,vyvažoval som čln na druhom boku starši Peťo ho ťahal gafom a mladší ho chytil za žiabre a tak sa im ho podarilo vtiahnuť do lode.Na lodi nastala velka radosť a výkryky konečne ťa mám.Bol to posledný náhod už som sa na more nedostal. Pochopite prečo,na mole ma Peťo celého oblial hadicou.Tento rok my to konečne vyšlo. S pozdravom Petru zdar.