Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Aktuální informace z Norska 2011

Smola Vanoce a novy rok

Odpovědět

Právě jsme se vrátili s oblasti More or Romsdal – první Norsko v životě.

Cesta Rostock-Gedser-Malmo-Udevalla a dále po A3 bez problémů či kontaktu s celníky.

Větší naděje jsme vložili do přívlače – dobře jsme udělali.

Měli jsme na zkoušku červi od Betisbaits a nám to prostě zafungovalo, červený jig špičatý i kulatý, zlaté hlavy taky chytatelné ale nebylo jich tolik. Kolega nakoupil s Polska kýbl gum od Dragonu, nejlepší kombinace černo/bílá ryba 12cm ale jinak bída. Relax kopyta různé barevné kombinace - spíš nic.

Chytáno ponejvíce na hloubkách 10-20m. Na „hloubkách“ 50-150m kromě mníků žádná treska.

1týden větrno – rychlý drift, pouštění pod loď, bídné výsledky třeba za 8hodin 6ryb – zkouška v 8hod večer – za 3hod 24ryb hlavně obecná

2týden lepší počasí bez větru, ryba na echolotu je – nevíme občas co nabídnout(kombinace nevídaná pilkr/twister) všechny tresky jsou nažrané k prasknutí.

Nahazování dál od lodi – opět riziko vázek, ale polaci atakující 80cm – myslím, že spíš ve sloupci, jsou plní jiker….

V půlce pobytu Halibut 94cm/10kg na červa – neuvěřitelné…-vedle skákal GiantJighead a pilkr 400g,cca 40m hloubka – placka, v té chvíli kdy jsem zavelel zvedat tady není nic, tak hali vyjel na stahujícího červa….

Výsledky: polaci 70-80cm bohužel málo, vesměs obecná 60-70cm nej 83cm, hali 94cm, brosma okolo 60-70cm, Lengové tkaničky do 50cm, limit v poho…

V souhrnu : 80% červi, zbytek g.rybky a pilkry okolo 80-100g, na GiantJig Head nic + pilkry nerez/barva do 500g 4ryby. Fileta z kelera – mník brosma – i 3ks za 20min většinou hloubka 80-150m. Růžový gumový rak tahaný po dně na 50m – brosma.

Kvalita masa tresky ob. bídná – červů dost i v mase…

Čekali jsme trošku víc, ale víme že kolegové z Kristiansundu byly pod limitem, tak si to ještě přehodnotíme. Nemít ty červi tak sežeru kýbl nástrah a už tam nejedu….někdy to bylo k uzoufání.

Před trajektem borci odjíždějící z blízkosti Lofot – prý hromada pilkrů a pak se přetahovali o 3ks (4osoby) přívlačáků, tresky +/- 1m všechno na gumy – že to ještě nezažili…

….že jsem to železo vůbec řezal a vrtal uff….http://www.rybolovnorsko.cz/i/smajly/4.png

Kdo nevěří ať tam běží…..zhodnoťte si sami. Na fotce nástraha chutnající halíkovi.

:-D

Soroya

Smola Havfiske sentrum

- ještě jedno foto halíka přímo na lodi 40kg.

Lipeňáku, zrovna jsme se o Tobě bavili u Voráčka v Praze na Zličíně, jseš prostě s těma ZOOMama proslavenej.

na jaké barvy ti to šlo nejvíce, zám zakoupené různě černo-barevné a mám i novinku v červené a fialoé barvě.Myslíš, že jsem udělal dobře?Dík

Titran_Froya:....další z černých "bojovníků",tentokrát neodolal pilkru s paprikama...večer "MLHA" přivezl z Ornklakkenu dvě stopatmáctky černý šviháky..:)

To leiter,

používal jsem tmavé, nej byli OL´Monster blueberry

Minulý týden na Smole. Přidám ještě další. Rovný metr.

Smola minulý týden. Platýz evropský 52 cm.

Lofoty

halík 35kg

Kuwa Sime to je normálně trápení mělo by to bejt trestný :-P:-P:-P:-P:-P ještě 21 a frčííme.:-D

Soroya Vaagan 154cm 46kg

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.