Smola Vanoce a novy rok
Titran-Froya:...osmdesátka polak, metrovka dorška, stopatnáctka černá...Prostě dobrý lov.
Odpovědět
Zdravím Norky. Včera jsme se vrátily ze Smoly - Jostolen, Egil. Byly jsme v této lokalitě poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Celých 9 dní pobytu nádherné počasí a ještě lepší rybačka. Od 1.dne ryby braly a to na všechny možné způsoby lovu. Velké množství ryb přes 90 cm a metr padl minimálně 10x. Z těch zajímavějších úlovků - Keler 1 metr 4x, vlkouš 90 cm 1x, mník 122 cm, dorši 1 metr 5x, 2 menší halibuti 75 a 85 cm, velké množství polaků přes 80 cm, největší 95 cm, okouníci, mníci bělolemí, krásné chytání ze břehu pod mosty. Nádherné počasí, nádherné rybaření.
Odpovědět
To Sim :No jo teď jsou u Tromso to je na Nordkapp měsíc plutí to akurád přijedem. o))) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
Zdravím,
jedeme do Lysoysundet a mají tam lodě OIEL 530, máte s těmito loděmi zkušenost? Konkrétně mi jde o to, jestli budeme v pohodě na této lodi ve 4 lidech, nebo raději rezervovat lodě 2?
Díky moc za radu, já osobně bych raději byl ve 2 lodích, vzhledem k té spoustě harampádí, co s sebou táhnu, ale fakt se nechám poučit.Myslim, že tato loď se vyskytuje i jinde.
Odpovědět
Jinak motor 40 HP, dostaneme ji s těmi našimi kilogramy vůbec do skluzu, počítejme 450 kg v 4 lidech + hromada rybářského náčiní...:-D:-D:-D
Odpovědět
Smola Havfiskesenter
Délka: 142 cm
Váha: 40 kg
Rybář: Jirka Bílek
Lokalita: Smola (Havfiskesenter)
Odpovědět
leiter - Boli sme minulý rok v Lysoysundet a jedna loď pre štyroch je málo.Dalo sa to len tak, že jeden nechytal.Striedali sme sa po určitej dobe.
Odpovědět
to leiter - letos poprvé naše parta, "rozmazlená" několika léty
rybařením na kvenvaerských, 24 stop dlouhých a 100HP Kasbolech,
přesedlala v Havfiskesenter na Smole do 19 stop dlouhých Oien 530F.
Nezastírám, že s obavami. A rovněž nezastírám, že k tomu, že jsme
se s nepoměrně slabšími (Tohatsu 25) motory odvažovali velice dale-
ko za smolský maják, přispělo neobyčejně příznivé počasí. Byly dny,
kdy abychom viděli vůbec vlnku na vodě, tak jsme si ji museli lodí
sami vyvolat. Ale pro navzájem ohleduplnou partu 4 lidí tyto lodě
se ukázaly jako postačující. Zvažte též, jestli je nutné nalodit do
omezených prostor tolik rybářského arzenálu. Mám zkušenost, že 90%
toho, co do Norska vleču, ve finále neupotřebím (mimo jídlo a pití).
Dva utržené rypery, dva utržené vláčecí pilkříky, žádný utržený pi-
lkr - bilance za osm dní, a do lodi jsem tahal desetikilový box
"ketter" zcela zbytečně! Velice oceňuji u Oienů 530F do prostřední
lavice zabudovaný "kalfas" na úlovky. Tam jsme ovšem ukládali ryby
již vykrvené a vykuchané (kuchal jsem je v černém stavebním kalfasu
-viz vlákno odkrvenie a spracovanie), které jsme zalili mořskou vo-
dou. Samozřejmě, že pokud vaše požadavky na pohodlí při rybolovu
jsou prioritní, neuděláte žádnou chybu, když si místo jedné lodi
najmete i tu druhou. Ale nám čtyřem letos zcela postačila loď jedna.
Odpovědět
Pozdrav z Hitry.Berou polaci a dorsi na vlačku do 80 cm na žluté twistry a černo bílé rypery.Hlavně při odlivu když jsou venku chaluhy.
Počas 6 dní bez větru,až dnes fouká,že se nedá moc chytat.Chytilo se i pár halibutů a doršů a kelerů přes metr.Na naší lodi,nám dává kamarádova dcera.Má polaka 80 a několik doršů a polaků.Zatím asi nej ryba je keler 110 a dorš 113.Halibuti přes metr.
Mára
Odpovědět