Hasvik, NO
temperature icon -7°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon -1°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Aktuální informace z Norska 2011

Smola Vanoce a novy rok

Odpovědět

Četl jsem diskusi o nadváze ryb , dopravě a pokutě , mám drobný dotaz na autory fotografií kde jsou plná mola ryb , o váze cca 10 kg kus ,

nebo velké trofejní ryby s údajem váhy a počty kusů. Co se s těmito rybami dělá , při běžném shlédnutí fotografií je jasné že se do limitu nevejdou ani náhodou . Nebo je to jinak ?

2 tygr 621: ve článku předtím bylo popsáno , za 2 dny limit zbytek domácímu .

[citace]tygr621 napsal:

Četl jsem diskusi o nadváze ryb , dopravě a pokutě , mám drobný dotaz na autory fotografií kde jsou plná mola ryb , o váze cca 10 kg kus ,

nebo velké trofejní ryby s údajem váhy a počty kusů. Co se s těmito rybami dělá , při běžném shlédnutí fotografií je jasné že se do limitu nevejdou ani náhodou . Nebo je to jinak ?

[/citace]

Jestli máš na mysli příspěvek od Davida dne 02.05.2011: tak tam píše:

Hned první dva dny jsme nachytali Limit , tak zbylé dny jsme chytali pro domácího.

Je třeba číst i příspěvky.

Davide byl jsi rychlejší :)

:-P:-P:-P:-P

To tygr621:

Na "Nováčka" dobrej postřeh (neurážím,chválím).

Jsem zvědav,co na to zkušení lovci-odborníci.

Ale jistě se najdou tací,kteří po dosažení 15 kg filet,ryby pouští,

nebo chytají pro domácího.On se někdo ozve.

Já sám vozím vždy plnou bednu (modrá z Makra).A plná bedna je hodně

těžká,nevím kolik,nevážil jsem.Přece nepovezu polovinu bedny a domů

přivezu rozmrzlou sračku.

[citace]masar napsal:

To tygr621:

Na "Nováčka" dobrej postřeh (neurážím,chválím).

Jsem zvědav,co na to zkušení lovci-odborníci.

Ale jistě se najdou tací,kteří po dosažení 15 kg filet,ryby pouští,

nebo chytají pro domácího.On se někdo ozve.

Já sám vozím vždy plnou bednu (modrá z Makra).A plná bedna je hodně

těžká,nevím kolik,nevážil jsem.Přece nepovezu polovinu bedny a domů

přivezu rozmrzlou sračku.[/citace]

Loni jsem domů vezl polovinu bedny a po 38 hodinách nic rozmrzlého nebylo. To jen tak na okraj.

Chtěl bych se zeptat jestli je limit omezen věkem rybáře, muže rybář , kteremu je třináct mít svých patnáct kilo filet ?

to:karihavet,

už to tu psala paní Janka,počítá se i na dítě...

Dík za odpověd , a co stěma rybama dělá domácí , když mu tam jezdí jedna parta za druhou ? Je pravda že norové jsou v konzumaci ryb na předním místě ve světě , ale tyhle ryby asi ve statistice nebudou , nebo to domácí hlásí na norský statistický ůřad ?

Domácí ty ryby prodá stejně tak jako rybáři kteří loví na kutrech.a ještě dostane víc peněz za

Kilo protože jsou chycené na prut a né do sítí.

Radyn: tak to nám vysvětli jak kupující pozná,že ryba není chycena do

sítě?

Ryba chytená do siete má červené filety sú krvavé. Ryba chytená na prut usmrtená a podrezaná má biele filety.

to zdeno- to si vysvetlil bohove :-( ved aj v lodi ked ju nepodrežeš tak je krvava fileta !!!!!!

to hlavatka:

Tak to tentokrát nemáš pravdu. I nevykrvené mají bílé maso,alespoň moje zkušenost z předchozích výprav.Můžu doložit fotem,ještě je pár kousků v mražáku.

Naki

[citace]hlavatka napsal: chlapi vy tu rozmazavate samy seba ale kto z vas ide domov z 15 kg !!!nikto ! dam nato aj krk .je to ich problem . a viac ako 500kg ? do bedni date tak zhruba 20-30kg .ztoho my vyplyva že museli mať aspoň 20 bedni a kde dali ostatne veci ?????????????? a šroubuvak nech sa tiež neroby hrdina . daj te si všetci ruku na srdce ,kolko z vas je tu takych poctivcov ktory idu domov ozaj len s tymi 15kg.v podstate nikoho nezabili a ten pobit tiež nie je zadarmo[/citace]

Možná se budeš divit, ale já nikdy neberu nadlimit. Beru si tak 12-13 kg víc ne. Nemám nikdy plnou bednu. Mám to jen pro svou potřebu + něco málo na rozdání. A stejně každý rok těsně před odjezdem ještě spotřebováváme poslední balíčky. Nepotřebuji se na tom napakovat a mermomocí stáhnout cenu dovolené. Je to koníček a dovolená zároveň a do toho člověk vždy investuje bez ohledu na to, zda se investice vrátí nebo ne.

To chlup

Ja si myslim, ze nakupci to pozna. Ma zkusenosti a taky si da pozor, aby neplatil vic za podvrzene ryby ze site.

a kupujici v obchode to pozna podle znacek a symbolu - modry oval s rybou (MSC) - je to znamka, ze ryby byly chyceny podle pravidel - neni to ohrozeny druh, pochazi z duverydneho zdroje ...

tech symbolu je nekolik, nedavno jsem o tom nekde neco cetla, ale nemuzu si vzpomenout kde. Kdybych to nasla, dam sem odkaz, ale treba to nekdo vi...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Petr Šenkýř Půjčovna minibusů
Zdarec Naki, bylo by možné půjčit...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!