Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Aktuální informace střední Norsko 2012

Všem přeju bohaté úlovky ve středním Norsku...

Duke dobře dojeďte a hodně štěstí...

Odpovědět

Další a další štikozubci. Byla to fakt skvělá rybařina!!

Ve známé písni se zpívá: Žralok zuby, má jak nože, ... Tady by ale slušelo spíše něco o štikozubcích. Začal se motat tak intenzivně, že jsem si o trojhák rozpáral ukazovák levé ruky. Ryba je v tom nevinně. Debil jsem jen já, že jsem si nedal pozor:-?:-?

Pobyt nebyl jen o "práci" na moři. Užili jsme si i nad pečenou skladbou různých ryb.

Copak to asi jíme na fotce vlevo???

8-O8-O8-O

Takovou pohodu jsme měli v našem skromném příbytku, že i srny k nám chodily kojit své mladé!!

Moje radost. Treska obecná 118 cm a 15,80 kg. Zdolávána z hloubky cca 150 metrů a vůbec to nešlo lehce.;-) Už jsem se chystal vzít Honzovi Dufkovi jeho rekord, neboť jsem si do poslední chvíle myslel, že je to mník. Pořádný mník!! Bylo to sice jinak, ale fakt krásný zážitek!! ;-);-);-)

A jako u fotografa - z jedné strany, z druhé strany,.... :-D:-D:-D

A to byl také jediný den bez vln!!!

Malá ukázka toho, jak to dopadne, když se domluví Slunce s Měsícem a "zatáhnou" za příliv společně. Ještě že jsme filetovali až za odlivu:-D:-D

Nebudu vás milí kolegové nudit přívalem fotek. Tato ukázka jen pro názornost. Jinak mám z každé návštěvy Norska vždy sestříhaný, ozvučený a otitulkovaný film (od 60 do 100 minut). Letošní budu stříhat asi za dlouhých zimních večerů. Je to přeci jen časově náročná práce.

Ale musím podotknout, že velmi příjemná a vždy si znovu připomenu ty krásné zážitky.

Má sedmnáctá návštěva Norska za rybami je za mnou. Ať tedy žije sezóna nová, sezóna roku 2013. Ta pro mne začne v květnu návštěvou ostrova SOROYA. :-D:-D:-D:-D:-D

To Kulík: Velmi rád s tebou pohovořím o rybách. Ale sraz v Praze nezvládám. :-S:-S

Určitě se to povede někdy jindy.8-)

[citace]husky19 napsal:

Moje radost. Treska obecná 118 cm a 15,80 kg.

[/citace]

Gratuluji ke krásné tresce. Fotky klidně sázej dál, určitě nejsem sám, kdo se rád podívá na krásné obrázky z Norska.

Díky Sime za gratulaci. Od rybáře tvého formátu to potěší!!

Tak ještě několik fotek z podzimu.

Ubytování bylo ve starším baráčku, ale pěkné, čisté a skvěle zařízené

Fakt pohodové bydlení. Horní patro obsahovalo 2 ložnice pro jednoho rybáře a dvě ložnice pro dva rybáře. Měli jsme ale s sebou seniora, který letos oslavil 83. narozeniny. Žádný překlep, fakt 83! a ten spal dole na sedačce. Přeci jen krkolomnost 10-ti točených schodů byla pro něho obtížná.

Náš přechodný pobyt. Myslím tím bílou budovu v dálce :-P:-P. V předsíni byl velký 400 l mrazák, který mrazil skvěle. Poslední den jsem ještě před obědem do něj uložili několik balíčků makrel a v době nakládání (cca 19 hodin)byly tuhé. Sice nezvonily, ale tuhé byly. A navíc v té červené "stodole" vpředu byl ještě jeden menší, rezervní, kdybychom toho nachytali víc než nám ten první mrazák pojme.

Na molo k lodím to bylo "Co by kamenem dohodil"

Také trocha akce mého "Zetka". Za celý dne sezení na zábradlí lodě jsem měl zadek jako reklamu na fitinky vodovodního potrubí. Na levé půlce oblouk a na pravé rovný díl.:-?:-):-);-);-):-D:-D:-D:-D

Také velmi vzácná chvilka bez vln.

Trocha ruční práce. Vypadám tam v té čepici jako trol. (trochu přerostlý)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!