Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
[citace]kara1111 napsal:
To Respi, souhlasím, nikde nemluvím o napakování, že odvezu 100kg. Mluvil jsem o situaci, že se chytili pro nás dost vzácní dva halíci a řešili jsme nějakých 8kg nad. To doufám není napakování.Bylo nám líto je tam nechat v mražáku, nebo vyhazovat filety.[/citace]
A není lepší ty dva halíky zamrazit a zabalit do obleku celé ?
Trofejku si můžeš k limitu 15 kg vzít. A nikde není psáno, kolik může mít trofejní. A ze Soroye to dovezeš zmrzlé.
Odpovědět
[citace]jeliman napsal:
A není lepší ty dva halíky zamrazit a zabalit do obleku celé ?
Trofejku si můžeš k limitu 15 kg vzít. A nikde není psáno, kolik může mít trofejní. A ze Soroye to dovezeš zmrzlé.[/citace]
Však tuto možnost jsem mu taky psal. Je jednoduší sníst na místě 2 ks trofejek (ty původní menší), případně si je připravit na cestu, než se pak třást jestli mne někdo nechytne...
Odpovědět
[citace]MifakM Však tuto možnost jsem mu taky psal. Je jednoduší sníst na místě 2 ks trofejek (ty původní menší), případně si je připravit na cestu, než se pak třást jestli mne někdo nechytne...[/citace]
Jasně že trofejka je nejlepší možnost, jak legálně odvézt víc než bednu, pokud už je potřeba víc jak bednu odvézt. Teoreticky co chlap to bedna + trofejka, pokud je to jak zabalit a odvézt.
Odpovědět
Jak já vidím Nory, tak bych řekl, že už ze zásady zákony neobcházejí. A ani nemusí.
Nakonec je v podstatě jedno od koho ryby koupím. Nebo od koho si koupím doklad na ryby. Je jedno, jestli to bude rybář s licencí nebo licencovaná výkupna.
V každém případě i zákon o limitu vývozu ryb hovoří jasně o rybách a výrobcích z nich má,i ulovených a pak o těch zakoupených s dokladem.
Bohužel vlastní zkušenost nemám, ale jiní zde to již praktikovali. Tak možná vědí líp jak a co. Např. honzak
Předpokládám, že když nějakej Nor má licenci na lov ryb, tak má nebo může mít licenci na jejich prodej. A pokud budu něco kupovat, tak dostanu doklad. Pokud nějakej rybář vystaví doklad na ryby které nenalovil, přesto je někdo ochotný mu za to zaplatit a on se vejde do své kvóty, tak proč by to neudělal. On to jistě nebere jako úsměvnou situaci, nebo podvod, ale bere to tak, že se neplýtvá a ulovené ryby se nevyhodí, ale legálně vyvezou. Což je vlastně účel samotného limitu. A jim je jedno kdo ryby nalovil. Nakonec cenu ryb určí jejich majitel, nebo ten kdo je prodává, nebo ten kdo vystavuje doklad a daň z toho odvede taky on. Vše vidím jako naprosto legální věc.
Odpovědět
[citace]Sim napsal: Průvodce Marcus, keler 121cm 17kg uloven v hloubce 75m. [/citace]
Ahoj šťastný rybáři.
Blahopřeji, protože znám, jak se chytají keleři, tak bych se chtěl zeptat, jak dlouho jsi s ním bojoval,,,
zdraví
polda
Odpovědět
to Polda: Zabral na černou papriku 12/0. Takže byl uloven na pilkovací nářadí a za 20min byl venku.
Odpovědět
Fotky od CWC Sweden z Havoysundu. Srpen, měsíc halibutů se blíží...
halík 161cm
Odpovědět
.....parádní závod a dravá jízda, moc jsem Vávrovi po semifinále nevěřil ale dal to mazácky..divoká voda to je můj druhý největší koníček, tedy byl, za mlada..:-)(Zrmanja-Chorvatsko, tuším rok 1999)
Odpovědět
[citace]honza dufek napsal:
.....parádní závod a dravá jízda, moc jsem Vávrovi po semifinále nevěřil ale dal to mazácky..divoká voda to je můj druhý největší koníček, tedy byl, za mlada..(Zrmanja-Chorvatsko, tuším rok 1999)[/citace]
To je masakr
Odpovědět
Jo Vávra jel suprácky:-D škoda že ho předjel ten Rambo z Itálie:-?
Odpovědět
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...