Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
Tak nam to zase zacina...
Averoy - spatne pocasi - silny vitr, rybolov mozny pouze ve fjordu, nejvetsi ryba - treska 7,5 kg
TO NAKI:Postavou sú rozdielny ale rybárskym duchom stejne obrovský:-D
Odpovědět
Poslední info od šroubesa,další už bude podávat sám.
Právě se plavíme na Soroya a už máme supr fotky a velmi zajímavé video,které jsme natočili s Pavlisem. Těšte se!!
Odpovědět
Prosím, máte někdo info kde se dá dokoupit limit pro vývoz fišlí...?? KOnkrétně mi jde o oblast ostrov Senja kam jedeme.. Někde na Komuně?? Je nějaké oficiální nákupní místo státní správy nebo tak...??
Díky a hezký den :-))
Mára
Odpovědět
[citace]rastoSE napsal:
Soroya 2012 - chata Vagaan
Tresky chytáme prevažne v hĺbke od 80 m do 120m na šelfe asi 7km - 11km od chaty.O nachytanom limite nebudem písať( kto tu bol vie o čom hovorím, za 2-3 dni je vybavený). 5 posádok chytá na Roybaity,na množstvo vyhráva 400g velk. L, na trofejky zasa 600g velk.XL vo farbe ružovo žltá.Veľmi veľké množstvo tresiek od 12kg - 16kg, najvačšia treska 25kg, 4 ks - 22,5kg , 10ks - 18kg.Jeden halibut 18kg, asi 5ks okolo metra.Do konca pobytu skúšame vydráždiť už len nejakého pekného halibuta.
Treska 22,5kg na roybait 600g XL žlto/rúžový
[/citace]
Noooooo to si děláš kozy ne ?! Krásné tresky,v kolika jste jich nachytali ? A dáš jsem foto halíka ?
Odpovědět
[citace]Tulak-Mara napsal:
Prosím, máte někdo info kde se dá dokoupit limit pro vývoz fišlí...?? KOnkrétně mi jde o oblast ostrov Senja kam jedeme.. Někde na Komuně?? Je nějaké oficiální nákupní místo státní správy nebo tak...??
Díky a hezký den )
Mára[/citace]
Ahoj, pokud vím tak to právě vůbec není oficiální způsob. Potřebuješ firmu/živnostníka s licencí pro prodej ryb (obvykle výkupna, neboť pokud je mi známo rybáři-kutraři smí prodávat jen výkupnám - kontrola - kvoty) cena plus mínus 20 NOK/Kg vychází z výkupní ceny, ta firma/živnostník prostě papírově přeprodá ryby za stejnou cenu jako je nakoupila - Ty máš doklad na ryby - jim zbylo na dokladu uvedené množství ryb - které však dejure mají v ten okamžik načerno - obohatili se o něj a stát z toho nic - a to by se právě státní správě nemuselo líbit, takže to některé firmy vůbec dělat nechtějí.
Odpovědět
Northwolf, děkuji za info... A já blázen myslel, že v Norsku to funguje jinak, než by to fungovalo v Čechách, kdybychom měli moře...:-P
Na tu Senju resp Vesterály jsem Ti odpověděl na SZ.
Ahoj Mára
Odpovědět
Hlásím příjezd na Senju - Rodsand
První parta jela do přílivu, přitáhli kelery 1m+ a že jich bylo!!! Pak jsme jeli my, bohužel do odlivu, 2 slušný doršky, , jednoskvrnka, jinak pár brosem, kellerů.. Nějak nám ti velcí kelleři odjeli... Foto snad přidám zítra. Teď je mlha a prší...:-E
Odpovědět
Zdravím ze Senjy... K fotkám jsem se ještě nedostal ale začali hezcí okouníci a také začalo foukat a lejt jako ve sprcháči.. Humus... Dnes nám to odfouklo od filetárny 2 kolečka do moře.. Jedno se za přílivu po dlouhém lovení za pomoci 2 svázaných bójkovýc tyčí a gafu podařilio vylovit, druhé nás čeká hledat ráno.. Vyjel jsem na moře na 2 hodiny večer když se to trošku uklidnilo a mám 5 hurvínků.. teď ale zase fičí z pohraničí.. Pomalu dochází grog tak já odcházím do pelechu.. :-))
Halibutům zdar.
Mára
Odpovědět
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...