2 messer
Ten odpad z ryby je zhruba 60-70% (nejlepší poměr má asi halibut cca 40-50% odpad) 🙂 Záleží na její velikosti, druhu a taky na tom co všechno si chceš vzít. Někdo bere vysloveně jen horní část filety (jen tu “svíčkovou”) a břišní partie vyhazuje. Něco se sní přímo na místě. Dále chytáme do společné bedny, takže i v případě že někdo z naší partie nebude tak úspěšný, dělíme se rovným dílem.
Pak něco dáváme i domácímu, nebo neúspěšným lovcům z jiných part (pokud jsme na místě kde je více ubytovaných).
Co jsem také slyšel, tak někteří veleúspěšní lovci dodávají ryby do místních škol, školek a pod.
Údajně se dají velké kusy i prodat místním rybářům. Tohle však potvrdit nemohu, nemám s tím žádné zkušenosti. Jednou jsme se na to ptali, ale domácí nevěděl o nikom, kdo by je odkoupil.