Hasvik, NO
temperature icon 11°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Ta paryba mě připomíná kytarovce - alespoň přední část. Ti však žijí v teplých mořích (dva druhy). V Norsku co si pamatuji jsme ulovili asi 3 rejnoky, ale ti tomuto exempláři nebyli podobní- resp byli jiní zbarvením a tvarem těla.

Koukám, co nám to tu v Norsku zase roste za hezké rybičky.... Já se mezitím vrátil z "teplých" krajů....

Bylo hezky ale rybářské úspěchy nic moc... Tak jsem vydoloval jen pár cípalů, ropušniček a jeden kapitánský průkaz na plachetnici...:-))

Už začínám odpočítávat příští norsko...ale to je tak +- za 250...:-(

Halibutům zdar:-)

Mára

Posílám foto kytarovce po porovnání - foto z Abu dabab. Jinak budu pátrat co je to za druh rejnoka.

Můj názor na toho rejnoka.Buď Rejnok hladký(Raja batis) podle toho jak ho drží to není jasný a nebo podobný Rejnok ostronosý(Raja oxyrinchus) k tomu se přikláním.

Není to sice aktuální, ale je třeba se na to těšit.

To kim,moc pěkné,těším se už od chvíle c o jsme z norska přijeli;-)....Toto je sice severněji ale je třeba se také těšit:-)

Prohlédl jsem si atlas ryb atlantiku a knihu mořskou launou a florou a nenašel jsem adekvátní popis a foto uloveného rejnoka. Je jich tam popsáno dost. Snad jde o pravdu o rejnoka hladkého, ale ten nemá tak špičatou hlavu.

17.10.2012 Nový evropský rekord tuňáka bonito 2.68kg 63cm uloveného v průlivu Kattegat nedaleko města Varberg, lokalita Bua . Ryba zabrala na wobler bomber 15A, při přívlači ze břehu. Souboj trval přes 40minut.

Lovec Lars-Eric Brattstrom

Gratuluji lovci, nějak se letos roztrhl pytel s těmi tuňáky, co říkáte??? Chytil ho ještě někdo z nás v Norsku?

Známý ze Švédska mě poslal pár fotek úhořů a těší se na další lov, protože údajně teď, je ten zprávný čas na jejich chytání ze břehu.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.