For leiter:
specifika... vcelku v pohodě, neplatili jsme ani kauci za benzín... lodě dobré, mně osobně vyhovují více než kvaerna. Sice mají slabší motory než se obvykle dávají na kvaerna ale jsou lehčí (laminátové) takže do kluzu jdou i se 4 lidmi docela dobře.. Navíc jsou trošku širší a hlavně mají vysokou příď, tedy ve vlnách když jedeš pomalu se chovají víc jako kutřík a neni to takovej špunt na míse jako Kvaerno... U většiny jsou ale "vytrhané" držáky na pruty, tedy blbě drží... Doporučuji se na to hned podívat a poprosit majitele o znovupřidělání nebpo o jinou loď (případně si s sebou vzít delší kvalitní křížák nějaké pevné se na lodích najdou...) My tam byli sami, ostatní lodě byly volné nikdo další tam na rybaření nebyl... tak tedy na lodi "2" jsou držáky už pevné...:-)) Doporučuji s sebou vzít 2 metry takové té "karimatkovvé" pěnové trubky na izolování otopných trubek, na většině lodí tam na madlech není nebo je potrhaná.. a na nástrahy se velmi hodí.. i na odložení prutů... (na "2" je ale to se již mohlo za ten týden změnit... Ten telefon byl na někoho jiného..?? Tak to sorry, to jsem někde udělal chybu...:-((
Jinak ubytování trošku stísněnější... Jde to ale vždy máš pocit že by si potřeboval trošku prostoru navíc, v koupelně u sprcháče závěs jen z látky tak se tam dělala docela potopa.. Jo a kritický nedostatek úložného prostoru ! :-(( Mrazáky mne moc nepotěšily, jsou hezké, čisté ale vejdou se do nich horkotěžko jen 2 bedny, pokud jsi zvyklý zamražovat již v bednách... (dole se musí půlka podložit bedýnkou nebo něčím) Naštěstí jsem tam byli sami tak jsme okupovali mrazáky dva... ale po cestě (cca 32 hod) začínaly být okrajové ryby trošku povolené. Na jaře když jsme jeli z Husoye kde se mrazilo v průmyslovém mrazáku tak po 40 hodinách jsi mohl s těma rybama zatloukat hřebíky... ALe to byl mrazák kam se jezdilo s destou a měl asi 120 m2 :-)) a bylo tam asi -120 stupňů :-))
Každopádně doporučuji s sebou nějaká peříčka s většími háky a na silnějším monofilu, zlatavé gumy a vláčecí červy (mně se osvědčily také do zlata) na Pollacky a pak menší papriky nad švéda... Pod filetárnou žije v sasankách malinký úhořík nebo murenka kterou můžete krmit kousky masa :-))
Halibutům zdar
Mára