Zdarec už z Prahy....
Takže shrnutí z Lysoysundu...
na "osvědčených " místech to stálo za prd, někdy i za dva... Okolo Asenu u majáku a na zlomech to stálo za hov... u jižního majáku úplně, u majáku nebo radarového odražeče (na východní straně Asenu cca v polovině)kelírci, 1x brosma , 2x hezký mníci okolo 75 cm a cca 10 malilinkatých hurvínků...
U skal poblíž sádek a na zlomech u přístavu se dali chytit polaci (největší byl asi 80) jinak od 30 do 70 ale celkem jsme na 4 lidi za týden měli asi 8 polacků nad 50 cm... V posledních 3 dnech se začaly objevovat maktely, tak ve 4 lidech jsem jich tak 15 denně dostali...
Poslední 2 dny jsem se trošku znesportovnil, vytvořil jsem "mašinkvér" na kellery tedy návazec na jaký chatají norové, 6 malých makků a vyrazili jsme na podmořské hory hledat hejna... Nakonec jsem den před odjezdem nasekali 2 bedny malých kellerů tak jsme filetovali do 5 hodin ráno a tak akorát jsem si každý přivezli bednu. Mezi těmi kellery nám na to skočily i 2 hezké doršky, jinak o doršky nouze, já měl za celou dobu asi 4 a z toho 2 malé a dvě akvarijní :-)) tak jsem je pustil...
Jinač snad se to v posledních dvou dnech opravdu začalo trošku lepšit, začaly ty makrely, pollaci... Ale skoro každý den jsme měli sviňuchy, někdy i delfíny u lodi...což pro mne jako pro přírodomilce je krása ale pro rybáře neštěstí... I na Melštejně byli, i po cestě, i okolo Asenu... Jinak ohromná hejna ryb, vařilo se třeba 200 m ás vody ale moc nebraly, spíš do nich něco bušilo zezdola a když se to proházelo a občas něco vzalo, většina hejn byli akvarijní kelleři a ne makrely... ale podtrženo sečteno, něco jsme nachytali, asi 15 min směrem zpět na trajekt je prodejna REMA 1000 kde mají 5kilové balení mražených krevet za 99NOK tak se něco na gril přivézt dá...:-) :-)) :-)) Houby viditelně rostou, podél silnic z auta křemenáče a klouzky strakoše (kačenky) chtělo by to ale sušičku s sebou a vrátit se pár kilásků směr trajekt...
Napřezrok halibutům zdar...:-))
Mára