Hasvik, NO
temperature icon 11°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 23°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

[citace]leiter napsal: Jo komu není rady.....

Honza dobře udělal, že odtamtud zmizel.

My tam byli minulý rok a děs a běs, tedy myslím s rybama, teď do toho ještě idiot Freddy, tak to je dokonalá ztráta iluzí o tomto místě.Kurňa ty lodě tam ale mají super.Kdyby ...., ale to jsou jen kdyby...[/citace]

My jsme s Fredym, během pobytu žádené problémy neměli (květen), ale! Apartmán jsme přebrali až kolem 18:00, a to tak že, jsme ho obsadili a byl po němčourech strašně cítit cigaretama. I v ložnicích.

Dodávka benzínu v pořádku, opilého jsem ho mepotkali. Poseldní den se předávka lodě se neuskutečnila, prostě si ráno z umyté lodě vzal mapu a vesty a vše bylo OK, ale bez kontroly. Měli jsme úplně novou loď, 115 HP! Příště pojedem na 80% jinam. 8-O

Plánovali jsem jezdit až na Titran, ale počasí nám to nedovolilo,:-(

Jo, také jsme si u Fredyno nic nekoupili. To u Honzy jsme nakupovali nástrahy skoro každý den. Ještě, že nám něco pro letošek zbylo.

Tak to my jsme Freddyho zažili opilýho, čekali jsme do 9 hod na benzín, pak jsem to nevydržel a šel jsem ho vzbudit,protože byl poslední den a málem to vypadalo, že mi jednu vrazí, co si to dovoluju a "Scheisse" několikrát letělo vzduchem... Další problém byl, když jme potřebovali jeden kanystr navíc, chtěli jsme si udělat výlet. Pomalu neřešitelný problém, prý je to zakázané, majitel to nedovolil atd... Němcům dával kanystr navíc bez problémů... Nechci aby mě tady někdo vinil z xenofobie, chápu že to jsou jeho krajané, ale za pobyt jsme si snad všichni zaplatili stejně...

Kurňa ale ty lodě jsou tam super... ;-)

Čistě a jasně:vypadá to tak že Fredy dělá vše pro to aby mu tam jezdili pouze KRAJANI!!!!8-O

co je to za rybu ?

to Karihavet:buď je to pěkně velká makrela(divné pruhy,asi otlak)nebo rarita tamější oblasti Tuňák bonita(Thynnus pelamys c.):-|:-D

Tak dneska poslední den na Dolmoy. Zpočátku bída a utrpení po radách Honzy Dufka a Mipry za což jim děkuju jsme vyrazili na titran, kde se chytali nádherní keleři kolem 80 - 90 cm. Neuvěřitelný zážitek tahat 3 takové torpéda najednou. Později ke konci pobytu začaly najíždět obecňačky 70 - 80 cm. No a dneska na konec pobytu přišla největší 110 cm a 10,5 kg. Samozřejmě jí chytla nerybářka :)

Nádherné torpéda klobouk dolů RESPECT BY DUFEK:-D

Moc pěkná rybka,

Pelamida obecná

Nejčastější druh, označující se u nás jako bonito. Obvykle má zadní část hřbetu nápadně pruhovanou. Existují však jedinci toto pruhování zcela postrádající. Dobrým determinačním znakem je výrazně zvlněná postranní čára (obrázek) a hluboce rozeklaná tlama, zadním okrajem dosahující až za oko.

http://aquatab.net/clanky/ryby-a-ryboviti-na-nasem-trhu-tunaci/

nebo Bonito

To karihavet: toto je tuňák bonito z Indického oceánu, děláš si prdel, že jste ho chytili v Norsku ???

Souhlasím se Simem. Jde o tuňáka z jižních moří - Indonésie. Důkaz zašlu Simovi - fota.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.