Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 618 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 481. až 495. (celkem z 619)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Se zajimavými úlovky se roztrhl pytel.  Dnes se klukům povedl tuleň.

Petr Šenkýř
    Účastník
    (15 odpovědí)

Povedl? Tak to je hnus

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Čo s tým…..?

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Pěknej humus!! zažil jsem to třikrát a vždy jsem měl zkaženej nejen celý den,ale i noc! Ten pán s tím palcem nahoru je borec!! Takovouhle fotku bych  nikdy nefotil a měl jsem třikrát možnost.Natož jí zveřejnit!! No jsme o level dál.Fotky z filetáren budou teď krásný….

Jarda-R1
    Účastník
    (57 odpovědí)

Přatelé, vždycky jsem chtěl jet na Soroyu, jezdíme níž a fotky ryb od Vás mě vždycky fascinovali, říkal jsem si, že se tam vydáme na halíka a budeme mit také pěknou fotku s úžasnou rybou, ale Tohle je proti mému chápání a možná se i pobliju! Nechápu z čeho máte radost? Vždyť je to jak podříznout třeba psa 😢 Ja jezdím do norska kvůli přírodě, rybám a fajn lidem, ale už ted Vím, že tohle zažít nechci. To radši oželím větší ryby, ale pojedu Norsko s rybářema a ne s partou snobáků co zabijou tuleně kvůli fotce. Nechápu!!!!!

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Počítam, že hoši majú nejaké vysvetlenie, prečo je tuleň vo filetarni a nie vo vode a dajú ho sem.

Je možné, že pilker urobil svoje a tuleňovi už nebolo pomoci. No tá fotka tu asi nemá čo robiť. Myslím, že asi to odporuje aj nórskym zákonom, aby sme lovili zver miesto rýb.

Marfius
    Účastník
    (64 odpovědí)

A mame tu dalsi zajimavy ulovek : delfin !!

pokud umrel nestastnou nahodou ( lodni sroub a nebo pilkr ) je to smutny ale fotka z filetarny a s fesakem jak dela ze je dobrej … humus !!  Bohuzel prispevek daval SIM to je taky smutny , jeste Vam chybi orel morsky at to mate komplet

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Hoši klid, vše Vám vysvětlím. Tuleň je na Soroya považován za úplně normální lovenou zvěř, podobně třeba jako u nás srnec. Měl jse asi 6 klientů, kteří letos zkusili jeho lov z lodě. Bez úspěchu, toto je první za letošní sezónu. Když jse se o tom bavil s Ornulfem, tak ten říkal, že obrovská populace tuleňů v Norsku bude do budoucna velký problem, protože právě tyto zvířata jsou přenašeči parazitů, které potom nacházíte jako červy v tresčím mase. Takže regulace těchto tvorů je nutná, protože tuleni nemají, snad kromě kosatky, jiného přirozeného nepřítele. Zůčastnil jsem se několika lovů tuleně, ale nikdy jme netrefili. Střílí se na velkou vzdálenost, protože tuleň je velmi opatrný, hýbe se vaše loď a i váš cíl v moři. Cílil na plovoucí hlavu ve velikosti grapefruit na 150m, opravdu není sranda. Po slovení se vše zpracuje, maso i kůže. Chutná výborně, přirovnal bych ho k masu ondatry.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Včerejší úlovky tresky do 16kg, jeden ďasík a pěkný halibut z kutru v Sorvaer.

pazout
    Účastník
    (42 odpovědí)

a jak tedy k nemu prisli ?je to nahodny ulovek pri rybarine nebo uloven cilene na lovu strelnou zbrani?

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Byl to cílený lov se střelnou zbraní.

chata
    Účastník
    (26 odpovědí)

Mám dotaz z jiného soudku. Dá se na Soroy sehnat ubytování s velkou lodí? Tím myslím od 7.5m nejlépe dva motory v dobrém stavu. Uzpůsobenou pro sportovní  rybolov. Nejlépe vybavenou vším potřebným tak aby se dalo přiletět. Děkuji za info.

Petr Šenkýř
    Účastník
    (15 odpovědí)

Podle mě to sem nepatří . Na lodi se střelnou zbraní …. za mě ne

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Ornulf je střílí běžně,  má na to  patřičné povolení a dělají  jim tam přemnožením docela velkou škodu na rybách..Také jsme jednoho střelili.

Co se  týče fotek, zbytečně bych to nehrotil, myslivci jsou všude.  To by jsme se  museli  pohoršovat nad každým střeleným jelenem,srncem, srnou atd.

sten75
    Účastník
    (116 odpovědí)

Čau, díky za přání.

Na Hasfjord 1 je skoro vše jak bylo, mražáky stejné, jen s tím rozdílem, že dříve jsme měli ty velký nový a nyní máme ty starý malý 🙁 naštěstí na hasfjord 3 bydlí parta co má svoje v autě tak mrazíme kde se dá. Jinak uvnitř vše jak bylo, pouze nová střecha.

Prostě Hasfjord je klasika, v ceně 4hvězdičkového hotelu kůlna u mola na samotě v klidu, ale nikdy bychom to neměnily za moderní ubytování a filetárnu s wapkou a vším ……. v Hasviku …. není tady ani kartáč na lodě 🙁 Hodně věcí už si vozíme sebou, příště si ho vezmem taky 🙂 Prostě je to daň za to místo …..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 481. až 495. (celkem z 619)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...