Zdravím všechny teď už opět ze Sorroye.Moc fotek s rybama vám asi neukážu,ale mám taky pár zajímavých.Po čtyřech dnech na baráku a zkoušení vyléčit angínu jsem to už v pátek ráno nevydržel(protože jsem od úterý nemohl jíst,ani pít,ani nic) jsem zavolal Jardovi,jestli by bylo možné zavézt k doktorovi. Za chvíli pro mě dojeli s Ahmedem a jeli jsme do místní ordinace,za to jim obrovský dík,vše tam domluvili a mě následně vysvětlili,taky se mě snažili různě uklidnit a rozveselit,což se jim vzhledem k mému stavu pochopitelně moc nedařilo,Ahmed nám dokonce nabídl na dalších pět dní barák gratis,aby na mě mohli kluci počkat,kdybych se zdržel,za což mu obrovský dík a klobouk dolů před takovou nabídkou. Tam si mě po vyšetření už nechali a sháněli do který nemocnice mě vezmou.Nakonec vyhrálo Tromso. No popravdě ledadlo pro sebe jsem ještě v životě neměl,dobrý,akorát moje pojišťovna z toho nebude asi úplně odvázaná,no co,nelítám k doktorovi letadlem každý den. Z letiště odvoz zadara už připravenou sanitkou(si mě opatrovali,jak kdybych jim jel darovat veškerý orgány), ubytování fofr,do hodky mi doktor řízl někde u mandlí,prej absces a bylo nádherně,jak když vám rozvrtají bolavý zub.Veškerý jednání s doktorama a sestřičkama(nebyla tam ani jediná škaredá a ani jediná nad pětadvacet,no krása) úplně v pohodě a to si anglicky tak obstojně objednám pivo. Naprosto neskutečný přístup a moc jim děkuji.V poledne mě pustili se zabukovanou letenkou a antibiotikama,zpátky. Letěli jsme přímo do Hasviku, protože to byl charterový let pro bigbíťáky do Sorvaeru,kde je momentálně místní Masters.
Omlouvám se,že to není tak úplně o rybách,ale někdy je dobré vědět i co jinýho se může stát a jak se to tady řeší.Taky bych tímto chtěl poděkovat Ahmedovi,Jardovi(nechci jim v žádném případě dělat reklamu nebo jim lézt do pr...),veškerému zdr,personálu s jejich naprosto okouzlujícím přístupem.Tak kluci pozor na rybách a šťastný lov.