Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2017
- Toto téma obsahuje celkem 618 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#279649 2.5.2017 v 18:31
To Moner: tak to chce nějakou změnu. Možná změnit lokalitu, datum dovolený ,partu atd. Nepřipadá mi že by ryb ubylo ,spíše je to hlavně o rozmarech počasí a to se mění. Jsou také případy , že jede parta na týden a první tři dny, kdy se dá chytat jsou na plech.Potom se počasí změní k horšímu a je vymalováno. Jak jsem psal dříve, Noři nám dávali předpověď na deset dnů, teď netrefí tři dny.
#279652 2.5.2017 v 19:30Lokalitu jsem vloni změnil ve dvou případech ze tří. Totální propadák. Prostě sousedovy hrušky byly ještě horší než ty naše. V partě to nebude, jezdíme pouze tak aby jsme byli pouze dva na lodi. Známe se roky a nikdo z nás není vyznavačem alkoholu. Souhlasím s tím, že nějakou změnu to určitě bude chtít. Zatím ale nemám ani představu jakou.
#279660 2.5.2017 v 22:19Jak se ti krabi chytají a na co?
#279672 2.5.2017 v 23:01Moner: má to svojí logiku a není dobré na Norsko zanevřít.Každé rybářské stránky,nebo stránky které lákají rybáře do svých kempů jsou stejné.Jak jsem již napsal,je to logické. Ten kdo chytí pěkné ryby,tak je jako každý rybář rád zveřejní a rád se snimi pochlubí.Jsou jeho pýchou a důkazem rybářského umění,nebo rybářského štěstí.Všude tedy vidíš jen krásné ryby,ale skutečnost je zcela jiná.Daleko více rybářů nechytí nikdy svojí vasněnou rybu ani v Norsku,sotva naplní svůj limit a dokonce jsou i tací,kteří nechytí téměř nic.I toto má svojí logiku. Týden v Norsku je velice krátká doba.Poznat lokalitu chce svůj čas.Moře je obrovské a ryby zdaleka nejsou všude.Musí se najít a to také ještě vyhráno není.Vůbec nemusí brát(zákonitostí je mnoho) a může to trvat celé dny.Do toho nepřízeň počasí,nevhodné doby přílivu,špatná volba rybolovné techniky… a je po dovolené.
Nebo přijedeš a nachytáš.Ryby berou všude a na vše.Pak budeš fotit plné bedny a řady ryb vyskládaných na filetovacích stolech.Není to ale o tom,že jedna lokalita je suprová a druhá nestojí za nic.Prostě jen přijedeš ve správný čas na správné místo a o bohatosti norského moře.Teď například Veiholmen.Nádherné ryby! Ale přijede další turnus,nebo příští a bude to o ničem.Přesto stále ale uvidíš ze stejné lokality fotky krásných ryb,protože vždy větší množství rybářů nějaké uloví.Je to zavádějící,potože o těch méně šťastných se nikdy nedozvíš.Nkdo se se nebude chlubit prázdnou bednou a prázdný filetovací stůl také fotit nebude.Vždy uvidíš jen to nejlepší a vše je třeba brát s rezervou.
Soroy je ale jiná liga.Byl jsem na severu třikrát.Soroya,Lopa,Rost.Neskutečná loviště,přesto i pro ně platí to,co jsem napsal výše.Nemusí být ani tam vše podle fotek a Tvých představ.Možnost sice minimální,přesto existuje.Rost-za čtrnáct dní 2×2 hod.rybaření!Můj kamarád se například před měsícem vrátil z Nordkapu.Zkušený rybář a chytil pár koček a 3 malé černé tresky!!! Je tak zkalmaný,že řekl “Norsko už nikdy”! Dle mého názoru je 7 dní v Norsku především otázkou štěstí.Je to hrozná dálka a stojí spoustu peněz.Není možné tam jet za týden znovu,znovu a znovu a štěstí znásilnit.Osobně si myslím,že těch méně spokojených rybářů je daleko více.Buď se nám ta vysněná dovolená vydaří,nebo se vrátímě zklamaní a dělat se s tím nedá nic…
#279701 3.5.2017 v 11:22Veľmi dobre a výstižne napísané. My sme pred dvomi rokmi mali šťastie že za 11 dní sa dalo ísť na more každý deň cez deň aj v noci a poriadne sme si toho užili. Po iné roky sa 3 – 6 dní na more nedalo. Rok dopredu keď sa objednávajú termíny sa počasie predpovedať nedá. Dá sa vybrať len doba priaznivého prílivu.
#279703 3.5.2017 v 12:51Ahoj, počasí je problém úplně všude… někdy to vyjde někdy ne, podle mne to není o lokalitě. Stalo se nám před lety v Aure, že jsme za týden ani jednou nevyjeli. Stejně tak Vesterály – když se nedostaneš za ostrovy tak na velký ryby můžeš zapomenout. Mě to zatím vychází zhruba na 1/3 pobytu nevyrazíš, a s tím je třeba počítat, proto raději jezdíme hodně na sever, kde je ryb daleko víc, a tak se člověk vyřádí a nachytá limit i za tu kratší dobu. Letos bychom na Soroy bývali nachytali limit hned první den za 3 hodiny, kdybychom malý ryby (pod 90) nepouštěli:).
Moře je holt moře a zažil jsem i výpravu do karibiku, kdy jsme se kvůli větru nemohli týden skoro ani koupat, o větru v Řecku (meltemi) ani nemluvě.
Na druhou stranu ale i na začátku dubna bývá i na Soroy krásně:) (viz foto)
Jíra
#279722 3.5.2017 v 16:45Konečně tu zase probíhá diskuze která je podle mě k něčemu. Myslím, že mohu zcela nezaujatě zhodnotit několik minulých sezon a jejich odlišnosti. Bohu žel, je to tak, ryby a počasí se nacházejí v nepříznivém období. Doufal jsem, že to vloni vyvrcholilo a letos začne zase normální, čitelná sezona. Zatím to ale vypadá ještě na horší než vloni. K tomu musím podotknout, vloni jsem byl v Norsku třikrát. Pokaždé jsem vlastně jen proháněl vodu vrtulí. Ryby nebyly a pokud tak málo. Asi nikdo nepochybuje, že vím kam a jak na ně. Přesto jsem se mnohokrát vracel bez záběru. Průběžně jsem pozoroval i kolegy co tam jezdí do kempu a to co za 10 hodin na vodě přivezli, bylo tristní. Letos jsem zatím dvakrát zrušil odjezd. Zima se chová opravdu divně, nepamatuji, že by jsem touto dobou měl tolik čerstvého sněhu na zahradě. Zprávy o výskytu ryb jsou taky dost špatné a pokud už nějaké najedou tak jsou pro vítr nedostupné. Nemyslím, že by se toto dělo pouze na lokalitě kde chytám ať mluvím kýmkoliv tak se shodneme na tom, že je to horší. Jestli jet nebo nejet, to nechám na každém ať si to zváží sám. Znám hodně lidí co jedou bez ohledu na špatné vyhlídky ale také spoustu co již do Norska nejezdí.
#279724 3.5.2017 v 16:52A to od 6.5. začína v Nórsku skutočná zima. Pozrite si yr.no.
#279725 3.5.2017 v 17:22A to od 6.5. začína v Nórsku skutočná zima. Pozrite si yr.no.
Prosím Ťa nestraš. Od utorka to zase vyzerá na krátky rukáv a slnečné okuliare ako na predchádzajúcom obrázku. Ale hlavne vietor sa má podstatne skľudniť. Ako to bude v skutočnosti, podáme info z miesta činu,
#279747 3.5.2017 v 20:52Je pravda, ze kdyz procitam clanky z letosniho jara tak pocasi rybarum moc nepreje. Je to asi riziko toho ze chceme na jare chytat trofejni ryby ve vetsim mnozstvi. Ja byl v Norsku na jare dvakrat a pokazde jsme se krome jednoho dne dostali na more. Ryb jsme nachytali nekolik tun az jsme z toho meli svalove horecky. Ale to pocasi v jakem clovek chyta je obcas brutalni. Snih,dest,mraz,vitr. Po dvou jarnich vyjezdech jsem rekl ze mraky ryb nam za to nestoji. Jezdime o prazdninach a to je labuzo. Za tech nekolik let co jezdim do Norska se mi v lete nestalo ze by jsme nemohli na more. Vetsinou tak pul dne kdy trochu vic fouka, ale to bereme jako vitany odpocinek. Jezdime jenom na Steigen takze nemohu srovnavat s jinyma lokalitama ale tam je ryb mraky. Vloni jsme byli poprve na podzimna konci zari, slunicko bezvetri a 15 stupnu. Byl to neskutecny zazitek. Akorat uz nebylo svetlo 24 hodin. Letos zase v cervenci tak uz se nemuzeme dockat. Je pravda ze jezdime do stejne lokality kde presne vime kam na ktery druh ryby jet. Krome polaka ktereho vetsinou chytneme pri chytani nastraznich ryb jsou tam vsechny druhy v nadprumernych velikostech a mnozstvi. Tom
#279771 4.5.2017 v 12:18Nabízím 3 volná místa na Soroya 20.6.-3.7.2017. Doprava zajištěna mojí dodávkou. Ubytování bude na domě Swingen https://rybolovnorsko.cz/swingen/ Jedu já, Karolína a kameraman. Předpokládaná cena cca 33.000,-Kč. Vyrazíme z Blanska 20.6. směr Praha – Ústí, takže po cestě je možné někoho dobrat. Případní zájemci volejte 776 845 524
2 místa obsazena, 1 místo zůstává volné.
#279862 5.5.2017 v 10:54Počasie na Soroya ukazuje svoje zúbky.
Stale silný vietor, ktorý nedovoľuje vyjsť na vodu. Bohužiaľ aj s tým treba rátať pri rybolove na severe Nórska.
#279988 7.5.2017 v 6:48#280011 7.5.2017 v 16:37#280015 7.5.2017 v 21:09Sme na mieste. Cesta prebehla OK, len na posledných 300 km nás sprevádzali snehové búrky a na poslednom úseku tesne pred Oksfjordom sme museli cca 500 m úsek tlačiť auto do posledného prudšieho stúpania . Keď sa nám to podarilo prešiel okolo nás pluh a skoro nás zmietol z cesty. Boli by sa nám zišli snehové reťaze. Ubytovanie ukončené, člny prevzaté a zajtra dopoludnia dokončíme ostatné prípravy a po obede plánujeme prvý zahrievací výjazd. Počasie by sa malo zmeniť k lepšiemu od utorka. Foto pripojím neskôr.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2017