Moner: má to svojí logiku a není dobré na Norsko zanevřít.Každé rybářské stránky,nebo stránky které lákají rybáře do svých kempů jsou stejné.Jak jsem již napsal,je to logické. Ten kdo chytí pěkné ryby,tak je jako každý rybář rád zveřejní a rád se snimi pochlubí.Jsou jeho pýchou a důkazem rybářského umění,nebo rybářského štěstí.Všude tedy vidíš jen krásné ryby,ale skutečnost je zcela jiná.Daleko více rybářů nechytí nikdy svojí vasněnou rybu ani v Norsku,sotva naplní svůj limit a dokonce jsou i tací,kteří nechytí téměř nic.I toto má svojí logiku. Týden v Norsku je velice krátká doba.Poznat lokalitu chce svůj čas.Moře je obrovské a ryby zdaleka nejsou všude.Musí se najít a to také ještě vyhráno není.Vůbec nemusí brát(zákonitostí je mnoho) a může to trvat celé dny.Do toho nepřízeň počasí,nevhodné doby přílivu,špatná volba rybolovné techniky... a je po dovolené.
Nebo přijedeš a nachytáš.Ryby berou všude a na vše.Pak budeš fotit plné bedny a řady ryb vyskládaných na filetovacích stolech.Není to ale o tom,že jedna lokalita je suprová a druhá nestojí za nic.Prostě jen přijedeš ve správný čas na správné místo a o bohatosti norského moře.Teď například Veiholmen.Nádherné ryby! Ale přijede další turnus,nebo příští a bude to o ničem.Přesto stále ale uvidíš ze stejné lokality fotky krásných ryb,protože vždy větší množství rybářů nějaké uloví.Je to zavádějící,potože o těch méně šťastných se nikdy nedozvíš.Nkdo se se nebude chlubit prázdnou bednou a prázdný filetovací stůl také fotit nebude.Vždy uvidíš jen to nejlepší a vše je třeba brát s rezervou.
Soroy je ale jiná liga.Byl jsem na severu třikrát.Soroya,Lopa,Rost.Neskutečná loviště,přesto i pro ně platí to,co jsem napsal výše.Nemusí být ani tam vše podle fotek a Tvých představ.Možnost sice minimální,přesto existuje.Rost-za čtrnáct dní 2x2 hod.rybaření!Můj kamarád se například před měsícem vrátil z Nordkapu.Zkušený rybář a chytil pár koček a 3 malé černé tresky!!! Je tak zkalmaný,že řekl "Norsko už nikdy"! Dle mého názoru je 7 dní v Norsku především otázkou štěstí.Je to hrozná dálka a stojí spoustu peněz.Není možné tam jet za týden znovu,znovu a znovu a štěstí znásilnit.Osobně si myslím,že těch méně spokojených rybářů je daleko více.Buď se nám ta vysněná dovolená vydaří,nebo se vrátímě zklamaní a dělat se s tím nedá nic...