Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu 5.sraz přátel norského rybolovu v Praze 3.12.2016

• Toto téma obsahuje celkem 193 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mara45 a poslední změna proběhla před 7 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 194)
  • Autor
    vydra-cz
    Účastník
    (216 odpovědí)

Tak se taky hlásím vydra-cz +5 kousků

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Jelikož to nemám do Prahy zrovna kousek, tak bych se chtěl zeptat jaký se plánuje program, protože loňský a letošní Spálov, mě co do programu zklamal a dle pokecu dalšími účastníky jsem nebyl sám. Aspoň rámcově. Pokud to bude opět jen prezentace a reklama na kempy v Norsku, různý shopy a předražený oblečení z US, tak mě to za tu cestu, investované peníze a čas nestojí. Rád bych sraz v duchu prvních srazů v hotelu Jehla ve Žďáru, kde se člověk dozvěděl spoustu praktických věcí o rybolovu v Norsku. Pokud to bude v edukativním duchu jak první srazy, tak bych přihlásil sebe plus dalších pět kousků. Prostě celou naši skupinu. Kdy bude známá finální podoba programu? Bez urážky, ale večeři a pivo si můžu dát i u nás v hospodě. Blesk.

Aleš Zeman
    Účastník
    (25 odpovědí)

Ahoj tak se také hlásim na další super sraz,Aleš

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Jelikož to nemám do Prahy zrovna kousek, tak bych se chtěl zeptat jaký se plánuje program, protože loňský a letošní Spálov, mě co do programu zklamal a dle pokecu dalšími účastníky jsem nebyl sám. Aspoň rámcově. Pokud to bude opět jen prezentace a reklama na kempy v Norsku, různý shopy a předražený oblečení z US, tak mě to za tu cestu, investované peníze a čas nestojí. Rád bych sraz v duchu prvních srazů v hotelu Jehla ve Žďáru, kde se člověk dozvěděl spoustu praktických věcí o rybolovu v Norsku. Pokud to bude v edukativním duchu jak první srazy, tak bych přihlásil sebe plus dalších pět kousků. Prostě celou naši skupinu. Kdy bude známá finální podoba programu? Bez urážky, ale večeři a pivo si můžu dát i u nás v hospodě. Blesk.

Zatím jsme dali jen upoutávku a program přednášek dodáme později.

Na pražském srazu to vždy fungovalo tak,že se začalo obědem a pak následovalo pásmo přednášek (např.Steve Lichtag,Jakub Vágner,Michal Simčo,Došky,Zerp,Janka,Kikibut,Milan Wišo,Tonda Čáp,Zoom a další super lidi…).Většina přednášek je o rybách a rybaření po celém světě.Pokud je přednáška o novém zboží,tak je velice krátká a kdo má zájem,popovídá si s přednášejícím někde bokem.Po konci přednášek následuje bohatá tombola a pak volná zábava.Po celou dobu je k dispozici studený a teplý bufet,který je v ceně jako ten oběd.

hrusa
    Účastník
    (39 odpovědí)

Hlásím se a rád pomůžu.

Hrůša

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Hlásím se a rád pomůžu. Hrůša

Hrůšo díky, bude-li potřeba, rádi tvých služeb využijeme. 😉

bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

ahoj, už se těšim, pmůžu i s instalací, když bude potřeba

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ja prosim stolecek jako vzdy. 😀😀😀

Dekuji

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Tak jsem dopsal do seznamu další vlaštovky – Kulík,Vydra CZ,Aleš Zeman,Hrůša,Bulík a Honzák…

Hrůšo,Míro St a Bulíku samozřejmě budeme rádi,když se v pátek stavíte,každá ruka bude dobrá…třeba nám nosit pivo…?

elem
    Účastník
    (200 odpovědí)

Ahoj Máro, hlásím se s Quiddem.

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Pro mara45:

Budu vycházet z názvu srazu a ten zní 5.sraz přátel norského rybolovu a tak by to snad mělo být z 90% o rybolovu v Norsku.

Přednášející:

(hodnotit budu jako ve škole 1-5, nehodnotím výkon přednášejících, ale obsah přednášek jak moc se vztahuje k Norsku)

Steve Lichtag  – prezentce filmu pro děti Aldabra. Neříkám, že to nebylo zajímavé, ale o Norsku nula informací. Hodnocení 4 (podprůměr).

Jakub Vágner – všehochuť z celého světa, jen z Norska nic. Hodnocení 4 (podprůměr).

Michal Simčo – odborník na Norsko, ale ani jeho přednášky nejsou už tak poučné a poutavé jako před lety. Hodnocení 2 (nadprůměr).

Došky – každý rok prezentace kempu Jostolen a pár obecných informací. Hodnocení 3 (průměr).

Zerp – moderátor/bavič. Přednáška o lovu mníků a na víc si ani nevzpomenu. Hodnocení 3 (průměr).

Janka – prezentace kempu (osobně jsem neslyšel, ale kamarád ano). Hodnocení 3- (horší průměr).

Kikibut – nadějný chlapec, aspoň co se týče zápalu v lovení halibutů, ale dojem kazí nadměrná komerce, ať už jde o tlačení Savage gear nástrah, či nově oblečení Pelagic pro horních 10tis. Ne, opravdu si nekoupím tričko za 2500Kč. Hodnocení 2- (lepší nadprůměr).

Milan Wišo – nemohu hodnotit, nemám s tímto pánem zkušenost, ale dle referencí na internetu jde o zdatného rybáře. Bohužel jeho propojení s CK PEPA ve mě vzbuzuje obavu, že půjde také hlavné o prezentaci lokalit této CK. https://www.google.cz/?client=firefox-b#q=MIlan+wi%C5%A1o+norsko&gfe_rd=cr

Tonda Čáp – už nevím kolikrát viděné a slyšené prezentace jeho průvodcování po BC. Netvrdím, že se to poslouchá špatně, ale jednou, dvakrát mě to bohatě stačilo.

Zoom – nevím co si přesně tady podtím představit, ale tento roka je tato nástraha ze stránkách tlačena opravdu hodně, jako by byla snad zázračná, netvrdím, že není. Ale nevím co víc o ní předat hladovému davu po informacích.

https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/zoom-a-vse-kolem/

https://rybolovnorsko.cz/2016/05/privlac-se-zoom/

https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/zoom-a-vse-kolem-2016/

Když si to shrnu, tak jen tři z deseteti uvedených se převážně věnují rybaření v Norsku.

Na propagačních letácích a materiálech určitě vypadá super, že pásmo přednášek “je o rybách a rybaření po celém světě.”, ale na to se můžu dívat doma na National Geografic s pivkem v ruce.

Nelíbí se mě kam naše, řekl bych ještě stále pohodová, komunita poslední dva až tři roky směřuje. Vše se obrací ke komerci s jediným cílem vydělat a podojit všechno a všechny jak se jen dá. Bohatá tombola? Nezlobte se na mě, ale já za tím vidím pěknej kasapodnik pro organizátora. Že je z něčeho potřeba uhradit náklady na provoz srazu? Od toho je snad vstupné, které se ustálilo na sto korunách a víc pokud je v tom i občerstvení, které třeba já nevyžaduji (koupím si na co mám chuť, nepotřebuju aby mě někdo řekl co mám jíst a pít).

Já volám po srazu co do pompéznosti minimálním, ale co do informační hodnoty maximálním. Klidně ať je tam jen pět přednášejích, ale ať jsou to borci co mají v Norsku hodně odchytáno, ať nám předají svoje know how od přípravy návazců a nástrah přes výběr správného vybavení po volbu správného termínu a ne přednášky typu “Na jaře jsem byl na Hitře a podařil sem mě parádní kousek, podívejte se na fotky/video. Má někdo nějaký otazky? Ne? Tak uvedem další přednášku”. Z tohoto typu přednášky si opravdu nic neodnesu.

Když se zpětně zamyslím, tak mě nejvíc vyhovovaly srazy v hotelu Jehla ve Žďáře, ať už z hlediska fér dojezdové vzdálenosti z celé ČR (asi i SR). Nebudu zapírat, že zde pracuje nostalgie na plné obrátky, ale prosím, poďme zkusit uspořádat sraz na tento způsob. Myslím, že ještě není pozdě.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale chtěl jsem vyjádřit jak vnímám poslední ročníky srazu rybolovu v Norsku. Zraje to ve mě už delší dobu a muselo to ven. Přeji všem organizátorům hodně štěstí s přípravou srazu a s napětím budu očekávat nové informace o programu.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

to Blesk:je to sraz kamarádů co jezdí do Norska a dalších lokalit po celém světě.Určitě je zajímavé dozvědět se i o jiných destinacích,než jen o Norsku.Dále se tam také potkají rybáři z různých koutů naší republiky,kteří si rádi popovídají u pivka nebo sklínky a když někdo nechce poslouchat přednášku,která ho nezajímá,tak si jde vedle něco zakousnout nebo popít.Pokud to chceš hodnotit jako ve škole,a vadí Ti,že to není jen o Norsku,tak opravdu zůstaň doma a dívej se na televizi s pivkem v ruce…..

stano
    Účastník
    (142 odpovědí)

Kritika sa ťažko počúva , ale vám to riadne napísal

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Tak jestli to dobře chápu, tak jsme vlastně všichni skoro propadli, včetně světově uznávaného režiséra a ještě navíc se tombolou obohacujeme. Tak to je príma. Milý Blesku, pokud tě sraz v Praze nezajímá nebo jeho obsah nenaplňuje tvoje představy, tak ti asi nezbyde nic jiného, než se pokusit uspořádat sraz jiný a to v jiném, asi tvém duchu. Věř mi, že vše co pro vás připravujeme, tak připravujeme s nejlepším svědomím, že se to bude líbit. Bohužel ne každému se člověk zavděčí a každý máme holt jiné představy. Vzhledem ke skutečnosti, že na pražském srazu je každým rokem více a více lidí, tak to snad nebude tak nejhorší.

A co se určité komerce týká, ano. Většina organizátorů se totiž rybařinou v různé podobě živí. Tak se asi nedá divit tomu, že to chtějí i zde jaksi prodat.

Došky

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

To Blesk, ktery napsal   Janka – prezentace kempu (osobně jsem neslyšel, ale kamarád ano). Hodnocení 3- (horší průměr).

a ja jsem zase slysela, ze chodite pez spodnich kalhot. Sice jsem to nevidela, ale kamarad to rikal ..  😉

Vas kamarad by si mel vycistit usi! Ktery camp ze jsem prezentovala?? Nepadlo ani slovo o jedinem campu!!  … a ze bych mohla vypravet a prezentovat!!

Na povidani jsem mela 15 min. Mluvila jsem o moznosti udelat si test bezpecnosti na mori online ( http://skipperkortet.no/tsjekkisk/story.html), myslim o novem predpisu nosit vesty a ukazala nekolik zajimavych reklam, natocenych v Norsku na znamych mistech. Uz si to presne nepamatuju, mluvim pokazde o necem jinem.  Jinak priznavam, o navazcich a rybach nemluvim, na to jsou jini, spis se snazim ukazat neco z Norska, co rybari miji. Priblizit jim tuto zemi i jinak, ne jen prijet, nahrabat ryby a odjet. To je muj cil.

Na srazy to mam asi ze vsech nejdal, nikdo mi nic neda a ja nic necekam. Jen to, ze nekdo se opravdu pohne a pak treba napise – jeee.. krasa .. jeli jsme pres Geiranger .. zajizdka 2 hodiny, zazitek na cely zivot!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 194)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu 5.sraz přátel norského rybolovu v Praze 3.12.2016

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...