Nápověda Doporučujeme:

Norsko se plně otevřelo turistům

Norsko zrušilo většinu vstupních omezení od 12.2.2022. Vypadá to, že letošní rybářská sezóna v Norsku by mohla být vydařenější, než ty předchozí. Alespoň co se týče cestování do země, které si oblíbili zejména čeští rybáři. Byl zrušen vstupní formulář, stejně tak i karanténa pro neočkované osoby a testování na hranicích. Vstup je nyní absolutně volný pro všechny jak bylo před Covidem.

Do Norska smí i neočkovaní

Od 26.1.2022 Norsko zrušilo povinnou karanténu pro neočkované a cestující ze všech zemí. Pro vstup do Norska je třeba registrace před příjezdem, předložení potvrzení o očkování, nejlépe posilující dávkou. Neočkovaní se mohou prokázat negativním testem na hranicích (na letišti). Norsko s okamžitou platností ruší většinu dosud platných protipandemických opatření, v úterý řekl norský premiér Jonas Gahr Störe. Lidé už nemusí povinně pracovat z domova, ruší se také limit deseti lidí pro návštěvy v domácnostech. „Přestože se mnoho lidí nakazí, stále méně jich končí v nemocnicích. Všechny nás dobře chrání očkování. Právě díky tomu můžeme uvolnit mnohá omezení navzdory rychlému růstu počtu nakažených,” uvedl norský premiér. Z oznámeného rozvolnění se budou moci těšit všichni, tedy ne jen očkovaní.

Dodržujte pravidla

Bary a restaurace budou opět moci podávat alkohol i po jedenácté hodin večerní. V místech, kde je větší koncentrace lidí, by podle premiéra veřejnost měla nadále nosit roušky a dodržovat nejméně metrové rozestupy. Toto doporučení podle agentury Reuters ovlivní chod nočních klubů a dalších zábavních podniků. Norsko navazuje na podobná rozhodnutí Dánska a dalších evropských zemí včetně Británie, Irska a Nizozemska. Ty v posledních týdnech zmírnily nebo zrušily omezení ve snaze obnovit normální chod společnosti.
Autor Karel Chlumec

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(19)
(142)
(24)

Nahrávání ... Nahrávání ...