Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ahoj, můžu dotaz k té letecké přepravě? Předpokládám letíte Krakow-Tromso a máte s majitelem ubytka domluvený odvoz? A na kolik Vás vyjde letenka i s veškerou bagáží? Dík moc.
Ahoj, odvoz z Tromso je domluvený a cena letenky je dle toho kolik povezeš. Zakladní je cca 14 000,- v tom je 1 x 23kg zavazadlo a 1 x 10kg palubní. Při zpátečním letu se připlácí za další 23kg zavazadlo cca 1500,-kč. Stejně tak je možné připlatit další zavazadlo i při cestě tam.
Jinak prosím kontaktuj našeho koordinátora Endyho 🙂 na e-mailu, nebo výše uvedeném telefonu. Tam se dozvíš veškeré podrobnosti 🙂
Ahoj všem,
z důvodu úrazu a nezbytné operace, nám vypadl jeden člen výpravy. Uvolnilo se nám tedy jedno místo v lokalitě Dyrsfjord, 400km za polárním kruhem. Loni jsme v tomto kempu ulovili, v podobném termínu, 19 halibutů v 5 lidech. Termín 15.7.2024 – 25.7.2024 (10nocí) Odlet 14.7. z Krakowa. Jsme parta z Brna. Pro více informací kontakt na e-mail: endy13@seznam.cz, nebo tel.: 724 330 228
Zdravím, ten halik byl na umělou nástrahu, nebo makrelu? Tak za 3 dny vyrážíme:-)
Tak ještě 7 dní 😀 Jak jsou na tom vyjížďky na šelf? Viděl jsem nějaký okouníky v bedně. Když se nedá vyplout, dá se lovit z mola? Dík za aktuální informace 👍😀
S těma štikozubcema jsou to povzbuzující zprávy 🙂 Jsou na moři, nebo byli v Bransfjordu? Když berou mníci, předpokládám, že jsou dostupný i makrely nebo sledi. Je to tak? Rádi bychom i trošku zavláčeli, polaci spolupracují? A na ty platýzky se těším, jsou fakt dobrý:-) Tak ještě 9 dní… 😉
Už se to taky krátí, za 10 dní jedeme taky do Bessakeru, tak věřím, že rybky budou spolupracovat 🙂 a stejně tak počasí…. Pokud bude nějaká aktualitka, dejte vědět 😉 Už se fakt těšíme po dvouleté pauze.
Zdarec, jsou nějaké aktuální zprávy z Bessakeru? Termín se už blíží 😉
Zdravím,
můžeš prosím trochu upřesnit tu úpravu filet před zamražením? Jak dlouho to necháváš odležet v té slané vodě a jestli stačí potom jenom okapat, nebo to nějak sušíte?
díky za info a pěkný den 😉
Radek
Pro Erga: Protože je to ta nejlepší příprava filet na zmražení. Filety tím zbavíme přebytečné vody a tím se maso ryb pěkně stáhne. Méně vody v mase znamená při následném zmražení to, že se struktura masa tolik nepoškodí. A hlavně nepotřebuji si z Norska přivézt vodu, kterou po rozmražení filet vyleji do odpadu.-Méně vody- více ryb. Sladkou- pitnou vodu používáme jen na úklid stolu a maximálně na opláchnutí ryb od krve a výkalů,- když je vyndáme z beden.
Harty parádně napsané. Jak jsme se bavili na místě, my trochu zaplatila za neznalost, ale doufám, že se tam příští rok vrátíme a bude to lepší i s rybami. Jinak jak píšeš paráda, líbilo se všem, i nováčkům. A kdo ví, třeba si zase zapřáhnu lososa :).
-
AutorPříspěvky