Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
..ryby jsou v mrazáku, oběd v žaludku a zasloužený odpočinek před náma …
Jeden kolega si v Aure vytáhnul na maso svého nového domácího mazlíka ….
… ranní (dopolední) rybolov …
Ještě pár fotek z dubna min.roku.
ŠŤastný lovec s halibutem 102 cm.
Radyn napsal:
To jsem rád že je tu někdo kdo jezdí k Hanzovy.co ten jeho kutr?prubly jste ho?nám ho pujčil 2010 když ho měl chviličku koupený.a Roman prý taky koupil jeden.
Byli jsme s Romanem na kutru naposledy v roce 2004, když pronajímal
ještě chatu v Aresvice. Od té doby jsme to nezkoušeli.
Nicméně máme to letos v plánu :o)
Keler 104 , nakonec nejdelsi ryba dubnove návštěvy AURE ,
chycena cca. ve 40m na 40g stříbrného pilkera.
Nádherný zážitek, jet na lodi vedle kosatek … duben 2011 , AURE
Pár obecňaček a kelerů, Žádní macci, ale na zachytání super :o)
Nazdar lidi,
my jedeme do stejné (Hanzovy) chaty ze které sem dal fotky Radyn (ostrov Rottoya) v termínu 16.-23.6.2012.
Jinak do okolí Aure jezdíme již od roku 2004 a musím říct, že mě toto místo nikdy nezklamalo a proto se sem rádi vracíme. Ať už jsme tam byli v dubnu, červnu, červenci, srpnu či září. Vždy jsme si dobře zachytali. Někdy jsme čekali na rybu déle, ale vždy jsme se dočkali. Máme z pod mostu 94cm polaka, 104 obecňačku, a min. rok kolega vytáhl v dubnu halibuta 102 cm.
Jen bych se chtěl zeptat kam tady jezdíte v této lokalitě na mníky ?
Dobrý den pánové,
nemáte někdo zkušenost s echolotem Lowrance Mark-5X Pro ?
Zdravím přátelé,
co se týká zpracování, řešíme to podle počasí. Pokud chytáme když je do 5 stupňů nad nulou, tak si s okamžitým kucháním neděláme hlavu.
Přece jen v takovém chládku chvíli trvá, než se rozběhnou hnilobné procesy. Takže máme zkušenost, že 2-3 hodiny ryby nevykuchané, vydrží.
Pokud je teplota vyšší 5-10 stupňů , snažíme se ryby kuchat pravidelně
cca. po hodině. A pokud je to ještě vyšší teplota, bereme do lodě ledovou tříšť a se snažíme kuchat co nejdříve.
Ryby nevykrvujeme.
(U sladkovodních ryb, je naopak vykrvuji)
Nejen v tomto tématu , ale i jinde jsem četl , že omytím sladkou vodou ryby ztrácí kvalitu.
Minerální prvky, stopové prvky, vitamíny atd. jsou v mase, ne na něm.
Jak by se ty látky měli spláchnout ? A pokud ano, tak to samé se stane, pokud omeju filetu slanou vodou …
Říká se, že ryba by se měla umývat až před kuchyňskou úpravou.
Ale to osobně nedodržuji, protože všechna krev, kterou nesmyju vodou
se začne okamžitě kazit, než se zamrazí a to samé, než se rozmrazí.
Pánové, klobouk dolů, to je krása … gratuluji:-P
Zdravím vás pánové,
nedávno jsem se vrátil z Norska. Náš původní echolot nám při zkoušce před odjezdem zkolaboval. Tak jsem si na rychlo půjčili od známého.
Rádi bychom si na příští cestu pořídili nějaký 3D-kový model.
Zkoušel jsem hledat na netu a zjistil jsem , že mi některé věci nejsou zcela jasné.
Jako např. libí se mi model Humminbird 767x Combo. Není veden v oddělení 3D modelů, ale v návodu je napsáno 3D zobrazení map …
Jak tomu mám rozumnět ?
Dále jsem se chtěl zeptat, jestli se do tohoto modelu dají nahrát nějaké konkrétní mapy mořského dna a kde je sehnat ?
Máte s tímto modelem nějaké zkušenosti ? Nebo bylo by možné zaslat mi na mail český návod ? Že bych se troochu poučil ?
Děkuji
S pozdravem
Rozna
Krab napsal:
Ahoj,
odjíždíme ve čtvrtek. Jak vypadají silnice ve středním Norsku (jedeme jen cca do Alesundu)? Pořád si nejsem jistý, jestli mám jet takovou dálku na zimních gumách. Přece jen při nejmenším celé Německo bude teplo a na dálnici bude vzorek rychle mizet. Vzhledem k tomu, že mám zimáky na podzim nové, je mi jich trochu líto. Určitě bych si s sebou vzal řetězy pro případ nouze, ale podle záběrů z webkamer (Lilehammer, Lom atd.) mi silnice přijdou v pohodě. Máte někdo zkušenosti s cestou autem z posledních dní/týdnů?
Díky za reakce.
Zdravím Krabe,
jak jsem psal, dorazili jsme tuto neděli ze středního Norska.
Cestou tam jsem zažili všechny 4 roční období.
Jeli jsme z Osla na Elverum a potom na Trondheim … Orkanger.
Potom co jsme odbočili před Orkangerem na Kyrseteroru (E39).
Po hvíli se objevily 1 metr a víc závěje a začala sněhová vánice.
Byl jsem rád, že jedeme na zimákách ..:o)
Jinak cesta po E6 popř. 3 je čistá. Bez problému sjízdná.
Přeji šťastnou cestu a bohaté úlovky.
Rozna
Vydra napsal:
Nějaká aktuální info ze středního Norska? More og Romsdal nebo Sogn and Fjordane? Jedeme za 13 dnů. Jak to tam jde?
Zdravím vás,
včera jsme se vrátili z ostrova Rottoya (Aure). Byli jsem tam od 9.-14.4.Počasí po příjezdu nebylo nic moc. Poprchávalo a stále bylo pod mrakem, foukal vítr o rychlosti 6-8 m/s To se odrazilo i v braní ryb.
Podle echolotu je v Trondheimsleia najeto poměrně dost ryb, ale nám se nepodařilo je přelstít nějakou nástrahou. Zkoušeli jsme od malých gum až po velké s hlavičkou 80g, dál páternostery různých barev, pilkery až do 500g a stále skoro žádný záběr. Ve středu se udělalo trochu lépe a bylo to znát na úlovcích. Chytali jsme Dorše okolo 70-80cm. A jeden kolega dostal přesně metrového kelera.
Ve čtvrtek bylo opravdu krásně . Celý den sluníčko. Vyrazili jsem k ostrovu Jossoya a Steinholmen. Tam jsme narazili na obrovské hejno kelerů pod nimiž lovili tresky. Během hodiny jsme nachytali kelery okolo 50-70 cm a pár tresek. Největší měla 85 cm.
Celkem jsme vezli to odpoledne ve třech 40 ks ryb. A spoustu malých jsem pouštěli. To byla opravdu výborná rybačka. Bohužel se nám to poštěstilo jen jeden den odpoledne. Ale tak už to v tomto období ve středním Norsku chodí.
V pátek jsme tam chtěli vyrazit znovu, ale foukal vítr (dle předpovědi okolo 10m/s) a už jsme se tam přes vlny těžko dostávali. Loď se nedala udržet na místě. Přesto se ještě podařilo kamarádovi chytit halíka 98 cm a nám ostatním opět pár tresek okolo 60-70 cm.
Evidentně tady platila rovnice, čím více sluníčka, tím lepší braní.
Nicméně je otázka, jestli to, že to hůř bralo nebylo způsobeno tím, že do fjordu zajížděly lovit sviňuchy a kosatky.
Tak držím palce a potom dejte vědět, jak jste dopadli vy.
Dave
-
AutorPříspěvky