Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
a dvakrát dnešní finále -neidentifikovatelné
…ještě jednou dnešní sledík-zblízka
….formy;propriety k odlévání
….jeden sledík (pokus)
….. Antimon-přidávám do taveniny
….ukázal bych, ale jsem v práci ,snad odpoledne, ale mám tam rozdělaných pár pilkříků…
…dovolím si taky přidat svou trošku do mlýna. Při výrobě formy postupuji navlas stejně jako Míra Sta. Akorát perlinku nepřidávám. Musím říct, že po odlití několika ks z jedné formy, nechávám formu odpočinout a leju třeba jinou gramáž,zvláště když přidávám do taveniny antimon, který má vyšší bod tání a celá směs má vyšší teplotu. Na druhou stranu pak odlitky mají vyšší tvrdost, krásně se opracovávají pilníčkem a hezky zvoní (nepodstatné) Svorky a prkénka, uchytit do svěráku. Na druhou stranu musím říct, že jsem do jednotlivých forem odlil stovky pilkříků a ani jednu jsem nemusel vyhodit pro nefunkčnost. Maximálně vyhazuji formy z raných začátků pro svoji morální zastaralost a hlavně už nevím kde bych je skladoval. Ještě jedna rada- je opravdu lepší si na malé pilkříky 30-100g koupit perka (odkohokoliv) buď od D.Křivanka a nebo na Bleigussformen.de tam to vyjde přeci jenom levněji. Ať se dílo daří…
…díky
..i když to máme ještě minimálně za 150, myslím, že nastal ten pravý čas dát se znovu do díla. Sice dnes probíhaly jenom takové přípravné práce,přeci jenom jsem neodolal a inovoval jsem “makrelu” o váze 71 g. snad se to trošku rozjede…
medak napsal:
Též jsem nezahálel.
….váha ????
….vydržať, ještě velikonoce a potom už to bude utíkat jako voda..
….budu se snažit !!!,ale nic nezaručuji…
-
AutorPříspěvky