Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
monty1
Člen[citace]kikibut napsal:
Můj oblíbený recept co děláme s kamarádem
Halibutí tatarák ala Kikibut a Kubík Musil
ingredience:
podle počtu osob pro dvě stačí 500-700g halibuta.
sojovou omáčku
cibuli
okurky (kyselé)
rozdrcená rajčata
citron
mletou papriku
kmín drcený
čerstvý nadrcený pepř
sůl
Postup: Halibuta zbavíme kůže a nařežeme na tenké nudličky. Ty za pomocí ostrého nože nasekáme na jemnou kašovitou hmotu. Rozdrtíme rajčata nebo namixujem a přidáme k halubutovi. Zakapeme sojovou omáčkou a promícháme. Cibuli a okurky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k halibutovi. nadrtit pepř a přidat kmín a papriku.Zakapat citronem a nechat tak 2-3h v chladu a až potom dosolit ! Ryba by ji totiž vstřebala a byla by pak i možná přesolená ,když ji po vytažení ještě posolíte. Podávat na topinkách potřené česnekem !
Stejný postup děláme i s lososem a treskou [/citace]
Tak to vypadá moc dobře……….
😎
monty1
Člen[citace]petras napsal:
monty1 napsal: No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.
Rybí salát:
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
To deko už bez octa,doufám[/citace]
jo, jo……………………….
😎
monty1
Člen2 upir:
Souhlas…….
😎
monty1
Členok 😎
monty1
Členjj,
to jsou ony.
😎
monty1
Člen2 kikibut:
…ale jedny jsou snad 50cm nebo více???
😎
monty1
ČlenHlavně ať to není CHINA, to jsou fakt šmejdy. V Číně jsem si koupil 3x kufr s kolečkama a 3x kolečka upadly. Dovedu si představit vozíček pro rybáře, a jak po chvíli provozu upadnou kolečka………mazec
😎
monty1
ČlenNo už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.
Rybí salát:
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
monty1
Člen2 MifakM:
Nezbude ti něž fofrovat s patentem…..
😎
monty1
Členjj,
😎
monty1
Člen[citace]MifakM napsal:
monty1 napsal:
Čím víc se blíží čas odjezdu, tím více těžkna bedna s nástrahami…..
někdy by se černoch hodil na tahání bedny, co???
Porid si na to tohle :
Je skladaci, tak ti to v aute ani moc prostoru nezabere [/citace]
Super nápad………… budu o tom přemýšlet.
8-)8-)8-)
monty1
Členjá myslel nosiče, jako z filmu. Ti z Chánova by mi olovo prodali ve sběrně kovu…..
😎
monty1
ČlenČím víc se blíží čas odjezdu, tím více těžkna bedna s nástrahami…..
někdy by se černoch hodil na tahání bedny, co???
😎
monty1
ČlenTak to je škoda. Jestli máš kontakt na výrobce zeptej se. Ty jigové hlavy jsou super.
😎
monty1
ČlenTy kleště Rapala jsou super. Můžu říct, že jsou asi to nejlepší, co je na trhu.
😎
-
AutorPříspěvky