Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Moj názor je taký, že SKORO každý rybár ktorý už v Nórsku bol, chce posunúť svoj osobák za každým trošku ďalej. Tak nevidím dôvod, aby niekto odsudzoval tých ktorý jazdia na Soroy a chcú zažiť to čo v Strednom Nórsku je aj ťažko si len predstaviť….Sú aj takí, ktorým stačí napratať mraziak treščími dorastencami. Videl som na Froyi partie ,,tiežrybárov,, filetovať kelerov o dĺžke 30 cm…. Tiež ich neodsudzujem. Ale to je o inom. Poznám partiu zo Žiaru nad Hronom, ktorá jazdí niekde ku Trondheimu na súkromie už 5 rokov stále na to isté miesto a ako píše Stipko, vlezú sa do finančného limitu, ktorý požaduje Krab.
Ja požičiam svokru. Zn.: zadarmo. 😀
Nie, to je môj Deda. No pozri, dáš mi čas do konca roku? Musím si to premyslieť….Bakkan?
:-D:-D:-D
To Naki. Jasné, všetci sme na tom rovnako. Ahoj. P.S.: …a pekne si to ulož.:-D
To Naki. Už sa balíš?:-D
Ahoj Jonas. Tvoje vedomosti asi nerozšírim, nakoľko som využíval len základné funkcie.V každom prípade ale viem, keď som nechtiac pri zdolávaní ryby odpojil káble od batérie, kedy sa zrušilo totálne celé nastavenie hĺbky, je potrebné pred ďaľším spustením nástrahy opatovne postaviť nástrahu na hladinu a nechať multík cca 10min ,,oddychovať,, a až potom opatovne pripojiť na zdroj a všetko je o.k. Toto ale asi vieš. Maj sa.
Máte radi klasický šalát z tresky? Problém je v tom, že aspoň čo sa Slovenska týka, sa kvalita predávanej Tresky akejkoľvek značky podstatne znížila. Môžem vám dať recept na pravú klasiku! A ak to niekto ochutná, iný už ani nebude chcieť…
Na prípravu potrebujete: 800-1000g filiet treskovitých rýb, ak sa vám už minuli kúpte filé v obchode.:-D,2 veľké cibule, 2-3 mrkvy,horčica,väčšia majonéza, stredná tatarka,ocot, soľ, mleté korenie, bobkový list,celé čierne korenie.
Príprava: Do hrnca nalejte 3 litre vody, 2,5 dcl octu, 5 vačších alebo 8 menších bobkových listov a cca 20 ks celého čierneho korenia. Od bodu varu varte nálev 5 min. Potom vložte do hrnca rozmrazené filety a od zovretia ich varte 15 minut. Po uvarení filety nechajte vychladnúť a zatiaľ si uvarte mrkvu. Mrkvu varíme od bodu varu 3-4 minuty. Po uvarení tak isto nechajte vychladnúť.
A ideme na to! Do vačšej nádoby oberte čísté maso z filiet a medzi prstami ich rozdrobte na malé kúsky. Ide to veľmi dobre. Pridajte na drobno pokrájanú cibuľu, na jemno nastrúhanú mrkvu, 3 polievkové lyžice horčice, 4 polievkové lyžice octu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 400gr majonézu a 250gr tatarku. Pozor! So soľou opatrne!
Všetko poriadne zamiešať a najdoležitejšie na koniec. Je to skúška trpezlivosti! Na 24 hod náš šalát musí ísť do chladničky! Chute sa navzájom spoja, premiešajú a potom sa tešte!!! Dochutiť si to potom môže každý podľa seba. Dobrú chuť!
Po dlhej dobe zdravím všetkých. Na Soroyi i Bakkane som mal túto sezónu Leobritz a jediné čo môžem povedať je že: SUPERBOMBAŠPICA… Každému môžem len doporučiť.:-D
To All. Včera ráno sme šťastlivo dorazili zo Soroye. Trasa : Nórsko,Fínsko, 3védsko atď. Cesta bez problémov, akurát nad Trelleborgom bol radar a motocykle odchytávali priestupky. Tolerovali nám 7 km/hod navyše,keďže po nás nevybehli. Čakám nejaké foto od Michala k článku o halibutovi, tak potom to dám pre vás dokopy. Prajem všetkým pekný a úspešný deň.:-D
Pozdravujem zo Soroye. Dnes super deň. Dve plné bedne tresiek .5 kusov cez meter, najväčšia 21,5 kg. O 23.00hod ideme na druhé kolo. Tak sa majte. Zajtra tu končíme a v pondelok ráno o 06.00 hod smer Slovensko. Fotky až po príjazde.
Pozdravujem zo SOROY Dedu a tak isto aj Vojtka a ďakujem za gratulácie. Ešte máme 4 dni rybolovu a limity sú už naplnené. Zajtra vyrážame na mačky. Zatiaľ najväčšie ulovené ryby sú už na predchádzajúcej srane vyfotený halibut (zdolávaný nervy drásajúcich 30 min), treska 110 a mačka 90cm. Ahojte.
Ahojte zo Soroye. Keď sa vrátim domov, popíšem vám podrobnejšie neuveriteľný zážitok zo zdolávani mojej životnej ryby. Michal hovorí, že budem musieť chodiť do Nórska ďaľších 5 rokov, aby sa mi to podarilo prekonať. To MifakM. Ďakujem. Držte sa.
Ok. Nie je problém.
To All. Dávam si jeden deň rezervu pri ceste na Soroyu. Keďže beriem so sebou 5 ľudí,čo v Nórsku ešte neboli chcem im ukázať po ceste krásu prírody severu. Akú cestu mi doporučujete, cez Švédsko alebo Nórsko. Mám na to 3 dni a určite trajekt Rostock – Gedser. Poraďte.
-
AutorPříspěvky