Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
odpověď na: A JE TO TADY POZVÁNÍ NA TŘETÍ JUBILEJNÍ SRAZ RYBOLOV V NORSKU VE SPÁLOVĚ #19632 15.4.2011 v 15:39
Vážení, nebyl na srazu náhodou pan prezident? No, když mohl na státní
návštěvě šlohnout to pero po podpisu smlouvy….? Stopit roybaitse
pak musí být přímo brnkačka. U těch frťáků si nejsem jistý, ale ta
návnada se mu v dnešní zozevláté vládní krizi může docela dobře šiknout.
Maso mníka mořského i bělolemého je z kulinářského hlediska oproti
masům osatních treskovitých ryb nepříliš výrazné. Osobně mi připadá
“sušší” a tak se mu snažím pomoci tím, že filety z mníků posypu koře-
ním s bylinkami (od Vitany na př. “Bylinkový kapr”) a pečlivě je oba-
lím krunýřem z tenkých plátků anglické slaniny. Pak už lze péct na
tuku podle vlastní chuti (máslo, olej – jak je kdo zvyklý). S kořením
není třeba to přehánět, člověk by měl vždy mít dojem, že jí především
rybu. Čehož na př. v sezóně, kdy jsou k dispozici i bylinky z vlastní
zahrádky, není tak obtížné dosáhnout.
Ano, je to velmi příjemná knížka. Staří mazáci (teď nemám na mysli
biologický věk) se ujistí, že vlastně všechno funguje podle jejich
vlastních zkušeností. A ti, kteří zkušenosti teprve sbírají, získají
téměř zadarmo docela dobrou škálu dobrých rad. Řídit se ale doslova
radami Rainera Korna předpokládá mít přece jen trochu vypasenější
kreditní kartu. No ale každý špás něco stojí, a pošpásovat s XXL
ploutvemi za to určitě stojí. A na právě probíhající období našich
“absťáků” je ta kniha určitě velice tišícím balzámem.
to Kormoran: Naprosto souhlasím s nepraktičností luxusních brousicích
zařízení. Uvedl jsem je jen pro zajímavost. I já vozím do Norska jen
trošku lepší dvousložkový “karborunďák”, který mi bohatě stačí na moje
Iisakki, Rapalu a Opinel fileťáky. Vytvořit břitvu ze značkového nože,
jehož cena převyšuje cenu brusných kamenů od Nortonu je samoúčelné a
nůž je pak vhodný leda do vitríny, protože stačí chvilka nepozornosti ve filetárně a máte zase hodinu co brousit(kdyby jen jednu).
to mirecek: Protože jste projevil přání pořídit si i finančně náročnější
brousicí prostředky k vytvoření břitvovitého ostří, doporučuji projít
nabídku na http://www.noze-nuz.cz. Ze sekce Broušení doporučuji od firmy Norton
NT200 Norton Professional Tri Hone Sharpener (za pouhých 2.745,-) nebo
NT313 Norton Professional Tri Hone Sharpener (trošku dražší za 5.580,-).
Trochu méně luxusnější jsou pak dvousložkové NT450 Norton Waterstone
Combination 1000/4000 Grit (1.822,-) resp. NT336 Norton Waterstone
Cobination 4000/8000 Grit (2.610,-). Nemusím asi zdůrazňovat,že ani tyto
luxusně brousící prostředky nejsou schopny vytvořit “břitvu” z pouťové
kudličky. Na http://www.noze-nuz.cz najdete i zajímavé pasáže o operacích
broušení, včetně nabídky instruktážního DVD.
Souhlasím s kolegou gruvearbeidrem. Též mi tam chybí česká vlajka. Co využít tvaru loga
platebních karet Mastercard, misto překrývajících se kruhů by se též částečně překrývaly
elipsy s vlajkami Norska a Česka a přes místo překrytí umístit logo s treskou.
Pane loko, píšete ve svém příspěvku, že chcete zídkat co nejvíce informací. Vřele doporučuji
obětovat několik hodin svého volného času a pročíst si diskuzi na tomto webu (včetně tzv.
starých stránek). Ubezpečuji Vás, že najdete téměř na vše, co chcete vědět, spoustu kvalifi-
kovaných odpovědí. Najdete i odkazy na příslušnou literaturu. Zdravím a přeji pěkné počtení.
-
AutorPříspěvky