Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Honzo, souhlasím s Tebou. Já mám však v úmyslu si koupit pouze jeden lístek a vyhrát zájezd na Smolu, není nad efektivitu.:-P
Jirko, nikde jsem nečetl zhodnocení a výčet úspěchů! Tak se pochlub.:-|
Zerpovi evidentně chybí Mára. Bez něj je bezradnej. Kucí držím Vám taky palce, tak ať se to povede.:-P
Toš držíme palce chlapisko.:-)
Tak to Vám věřím a i trochu závidím, ale hlavně přeju. 😛
honza dufek napsal:
…závěr sezony jak má být…156cm/20kg…a to ještě nekončíme a o víkendu tu máme HEKTORy..!!!!!
Krásná ryba, gratulace lovci.:-?
Jirko, držím Vám palce.:-P
Věřím, že se mníci povedou. Za nás brali hlavně přes poledne a těsně po poledni.
Jirko, co buchty a ryby.:-|
To Hornas: Fungovat to bude a velmi dobře na polaky. Něco podobného jsme letos používali na polaky v malých hloubkách nad chaluhami. Ta malá hmotnost je dobrá pro to, aby se to potápělo pomalu a to v hloubkách cca 1-5 m. Polak je ryba, která je schopná a i ochotná sbírat i z hladiny. Jinak souhlasím s Penem, že by bylo vhodnější, aby byl háček otočen nahoru a to i kvůli váznutí.
Máro, kolik, kdy, a kam máme posílat “zápisné”?
Nemáš za co, hlavně, aby Ti chutnal!:-P
To Respi: Schází nám, aspoň mě určitě, nejen obecné, ale všechny ryby z Norska a hlavně Norsko jako takové. Škoda, že ten praotec Čech nedošel dál na sever. Nyní nás čeká dlouhá doba vzpomínání, plánů a příprav na novou sezónu. Asi jsem blázen, ale již jsem začal s přebíráním všeho, tříděním, sepisováním co musím dokoupit a vázáním úspěšných návazců. Prostě přípravy na rok 2015.
Jirko, blahopřeju, krásné ryby. Bochte bych si taky dal, ale raději povidlové.:-P
Držím palce na ty mníky.
Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.
Rybí salát dělám z kelerů a to “salátové velikosti” což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.
Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový
salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 – 24 hod. proležet. Dobrou chuť!
Salátu je cca 3,5 – 4kg. Mám velkou rodinu. 😀
Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.
Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.
Jirko, zkuste polaky okolo ostrovů u Froyafjordu na straně Dolmoy a to v úseku od Hallarevetu až k Edoyrevetu. Jinak přeji hodně krásných ryb.:-P
-
AutorPříspěvky