Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
To sroubek: Moc heký. Díky. A jak chutnal místní tuňák?
Poslední snímek mi přijde typicky středomořský a myslím si, že je to Španělsko.
To kim: Já jsem si přivezl domů zmražená klepeta krabů, které jsme zabíjely spařením a doma jsem je po rozmrazení vařil a byla to pochoutka. Nepozoroval jsem rozdíl od uvařených přímo v Norsku. Je pravda, že jsem je zkonzumoval cca do 1 měsíce.
To Harty: Tak musím přiznat, že se mi Tvůj postup líbí nejvíc a zatím jsem rozhodnut jej přijmout a spojit s odsávačou. Myslím si, že to budou nejlepší filety v Norsku.
Díky Vám všem za rady, postřehy a informace. Hezký den.
2 Vlkous: Díky, asi máš pravdu, ještě mám čas na přemýšlení.
To zerp: Kucíííí, tak kdo mi to poví!!!!:-S
To mara: Kolik krabic od mléka potřebuješ na jednu bednu?
To Vlkous: Tak si mi vnuknul myšlenku sehnat někde vyhozené kartonové krabice, které bych mohl použít jako Ty tu hliníkovou a tak zamrazit vakuově zabalené filety v těchto krabicích a při balení to udělat jako Ty a nebo je rovnou vyhodit.
To mara: Díky, už se těším. U nás si každý hraje na svém písečku a proto hledám jak a co. Stále ještě koketuji se systémem odsávačky, neboť to znám ze spracovávání výpěstku na chalupě. A taky proto, že si zde mohu udělat poce pro 1,2 nebo více osob a nemusím rozmrazovat vše, když si chci udělat např. večeři.
2 Step: Souhlasím s Tebou, že je to vše na zvážení každého z nás čemu dá přednost. Já také nejsem zastáncem dlouhého zdržování se ve filetárně, ale když pak vidím poctivě a úhledně udělané balíčky a ještě k tomu popsané a v různobarevných obalech, tak trochu závidím. Tak tu hledám co nejúspornější systém, abych se už nemusel tolik stydět za své výtvory.
to Vlkous: Připojuji se k Preparatorovi, díky.
To Holzby: Potvrzuji, že záleží na kvalitním odsávání, takže ty levnější nejsou zcela vhodné i když asi použitelné, ale jen pro silné jedince.
To mara: Díky, ale na Hitře to bude už pozdě. Vem prosím Tě 1 krabičku na příští “Pokec Norků” a ukaž mi Váš systém. Pokud jej přijmu, tak si mohu vše připravit už pro tu Hitru. Díky.
2 northwolf: Vycházím z toho, že ve vodě maso je obklopené vodou. Při zamrazování dochází k tlaku z venku, ale i zevnitř zmrazováním tekutiny v buňkách, kdežto při normálním zamrazování dochází k tlaku jen v buňkách a následně k jejich porušené/trhání.
2 kim: Kime, Ty to máš vymyšlené a Tvoje loď je vlastně malá továrna na zpracování úlovků.Už Ti chybí jen mrazák. 😛
-
AutorPříspěvky