Nápověda Doporučujeme:

janek.su

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 155)
  • Autor
    Příspěvky
  • janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to kikibut: je to jedno, mimo makrel jsem to zkoušel ze všech, jak jsem už napsal, je lepší jen dávat větší ryby, aby tam nebyli ty malé kostičky, povětšinou jsem to ale míchal,keleří maso je jen barvou do šeda, ale nevadí to, koření to vše stejně přibarví.

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/?j=1229&dkid=11&na=rybi-pastika

    tak, vážení, máte to tady, ale stačí zadat do vyhledávače rybí paštika,já to mám upravené k obrazu svému , oni to pečou v troubě, já ne.

    Nedávám sardelovou pastu, protože mi nechutná, a myslím, , že je to do tak dobrých mořských ryb škoda, dále, s vegetou a oregánem opatrně, podle mého názoru hodně mění chuť, tak to je na každém. Vajec na to množství dávám 5,i mléka dám více, množství vyzkoušíte sami, ryby přitom nevážím, takže – přiměřeně-,prostě ji dělám řidší, lépe se roztírá, strouhanku nepoužívám.Myslím že popis z netu se více hodí na sekanou.

    Ryby lehce podusím, a zbavuju veškeré kůže,- také se nemusí,lze použít každou rybu, (jen jde o ty malé kostičky, něco se “rozšmelcuje” tím mixérem,takže raději větší ) ale kdo nechce, nemusí, já při tom myslím na ženské stvoření,je to prostě míň cítit rybinou.:-P Potom oberu kosti , samozřejmě tam nějaká malá zůstane, nevadí, vozím s sebou tyčový mixér, čím více se to rozmělní, tím je paštika jemnější. Zkoušel jsem přidat i tresčí ovařená játra, (to jsem okoukal od ostraváků) ale také je zrovna nemusím. Másla dávám také více, když jsem jí dělal poprvé, po troškách jsem jí opékal na pánvičce, a ochutnával, a různě dochucoval. Soli určitě víc, protože se ryby vaří nesolené,a paštika se rozleží.

    Na posezení jsme v pohodě snědli celou sklenici od okurek s topinkama,

    ještě jedna zkušenost, vozím si sebou jogurty ve skleničkách, a dávám do nich paštiku,ale na delší skladování doporučuju dávat víčka s červenou gumou, ale myslím, že většina si veze nějaké zavařené maso, a tam je to samozřejmostí. Budu také rád, když se ozvete, a napíšete, jak Vám chutná, pokud se budete ještě chtít na něco zeptat, tak se ozvěte. Když si uděláte první várku, snězte jí , a každý si k tomu řekne, co by tam ještě chtěl. Tak dobrou chuť.

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to pandion: 8-)8-)8-)doufám, že si dáš krupičnou kaši…..8-O

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to Vlkouš:no vidíš, tak to uděláme busines8-)8-)8-), klobásy, to je zajímavé, tak to budu také rád, když to pošleš.

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    Samozřejmně mládenci, že Vám ho pošlu, ale vydržte, mám to doma,a bohužel jsem v práci,

    tak navečer to sem dám, ale už teď se mi na ní sbíhají sliny, s tou topinkou je to fakt móóóc dobré.8-O8-O8-O Jen ta žízeň potom, ale voda je tam přece dobrá;-)

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    Ještě se pochlubím, už dvakrát jsem zkusil v Norsku udělat paštiku z rybího masa, -móóóc vydařené, udělali jsme z veky topinky, a ochutnávali jsme do rána, a ještě jsme přivezli ve skeničkách zasterilizovanou domů. Tu jsem dělal právě z brosem zbavených červíků. 😯

    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to VenaS: asi se tu sejdeš s větším množstvím názorů, tak já jen za sebe, brosmy bývají hodně červavé,-napadené parazity,což hodně odrazuje, dost často je to vidět i zvenku, jak se jim parazité usazují pod kůží, břišní dutina je zasažená nejvíce,- v pohlavní dospělosti se jim prodírají ven přes kůži, padají do moře, a celý koloběh se opakuje…, myslím, že se to i liší částečně lokalitou, ale bez parazitů jsem ji ještě ani neviděl. Leng má maso čisté, a podle mě i dobré, je trochu tužší než třeba dorš,i jeho játra bývají čistá,a vždy se najde někdo, kdo si je rád vezme,- ale já ho mám rád, a cením si ho , jeden rok jsem jich na Roanu chytil 37 .Úpravu dělám prostě jen na ol. oleji, ještě lépe na másle, posolím s trochou kmínu, můžeš a nemusíš pokapat citronem, nebo jiné koření, kůži má hodně pevnou, z vrchu má hodně slizu, a většinou ji odřezávám.

    Před nějakým rokem jsme byli na Harbaku, byl tam s námi nějaký ing. z Brna, ten měl o brosmy veliký zájem, dal si s nima hodně práce, a parazity pracně vypíchával a říkal, že z nich dělá doma výborný salát podle Štěpničky, a prý z jiných ryb to není ono. Sám jsem zvědav, co napíší ostatní.

    odpověď na: Bakkan Wahl 2012 #32747
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to step: z Flakku jsme jeli před dvěma roky, přes noc to také nejezdí, ráno jede první asi v půl páté. Mají tam ceduli “autopas”, my jsme cestou tam neplatili, až nazpět, a kluci jednou jeli na výlet do Trondheimu, a bylo to to samé, tak nevím, jestlli jsme měli štěstí, platilo se klasicky, auto včetně řidiče, a pasažéři zvlášť.

    Po sjezdu z trajektu se stoupá od moře dost vysoko, jsou tam jezera, ale jesli to bylo nějak zvlášť hezké nebo vyjímečné , – to bych neřekl,byl jsem za volantem, a už jsem se těšil až budeme na místě.

    Už se nám to začíná blížit, hezky nám to tam připrav;-) a nažeň, ještě tam spolu nějaký den budeme. Jen ten vítr se mi vůbec nelíbí, snad se to do té doby uklidní. Honza –57 —

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32290
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to Mifak: ty srandisto, vždyť už se nám ty dlouhé večery zkracují,a to jsem rád, já už mám uklizený ponk v dílně, na něm bílý papír, a dělám sám sobě výstavu, kochám se, a přemýšlím, jestli ještě něco nekoupím ,ale je toho požehnaně:-D:-D

    — 63 —

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32271
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    Jj, koukal jsem na odkaz, to první lano má 18 mm, to je tak na velrybu:-D,

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32259
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to mikr:pokud to zkouším takhle na suchu, zdá se že to po té smršťovačce sjede dobře, a když to zkusím stáhnout na sílu ruky, tak zůstanou všechny tři nad smyčkou. Ale každopádně díky, tu šňůru, co o ní píšeš, mi už přinesl kolega z práce, jen se mi to už nechce předělávat, no uvidím, než mi jí přinesl, dostal jsem tip koupit olověnou šňůru do závěsů,je běžně k dostání ve dvojí gramáži, ale ta není moc pevná, opět rada ji provléci do padákové šňůry, ale už na to peču:-x

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32184
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to stroft: je to zase trochu upravené, jsem zvědavej, jestli se osvědčí to olovo, ten nerezový kroužek má na soustruhu ještě dodatečně zaoblené hrany,aby lépe klouzal přes tu zátěž, jak píšu, je třeba ho chytit a vyzkoušet.:-|

    Rád bych se podíval, v čem se liší ta tvoje, tak jestli ji můžeš poslat, budu rád.

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32167
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to šroubek: posílám ti na ukázku smyčku s tím olovem,tak teď už ho jen chytit:-D

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #32080
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    to šroubek: jasně, berem to , tak budou lehce šedé, vždyť na tom tolik nesejde.

    Dodělávám smyčku na halíky, na šňůru přidávám po kouscích slaboučký olověný plech-co se dává na přechod z pozinku na měď, jistě ho znáš, a přes něj bude smršťovačka,aby se ve vodě sama potápěla, pošlu Ti fotku.

    odpověď na: Objednávky na trička s názvem… #31669
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

    Jj, díky šroubku, poslal jsem ti ten odkaz.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 155)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(20)
(163)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...