Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Jj, chválím Mifaka a Stípka, je to vše o lidech,o jejich mentalitě, jejich chování, smýšlení, tak proč neudělat trochu více proto, abychom nebyli bráni jen jako komerční zákazníci.
Sám jsem to vícekrát poznal, když se vracím na navštívené místo, domácí se to velice !!! dobře pamatují, jak kdo z nás opouští poskytnuté “obydlí “
Nechce se mi spát, je hrozné vedro, snad můžeme závidět naším “Norkům” to počásko, nechci zde moc rýpat, jen snad trochu přispěji, když už je tady to nové téma, – začátkem června jsme navštívili v 8. člené výpravě na severu Kokelv, pro všechny pouze jedna toaletní mísa, v koncem září pojedeme ještě na Dolmoy, čtu tady spíše negativní poznatky, ale zatím se nikdo nevyjádřil třeba k tomu, proč je tolik odpadků, když jsou dle čtení tady pro domorodce velké náklady na jejich likvidaci, , co takhle se zamyslet nad tím, jestli by nešlo “třeba ” množství našich plechovek od piva rovnou sešlapávat na místě , – a že jich není málo…, tvoří velkou část našich zbytků…
Je to veliký rodíl, samozřejmě, už tady budu číst kritiku,- třídíme…., jo, do jaké míry… Nebo snad někdo napíše že se snaží obaly výhodně zpeněžit, pokud je vezou místní automaty ????
My se snažíme toto eliminovat, i když musím přiznat, že nejsme 100% .
Snad jen ještě na závěr,- i když je v ceně závěrečný úklid, nesnesu abychom opustili chatu se “špinavým” záchodem, i když ani v naší skupině se nesetkávám u všech zúčastněných se stejným názorem , a tak se někdy stydím, a věřím tomu že je tady na těchto stránkách takových jako já více , děláme vizitku celé ČR,SR a tak , jako my kritizujeme nedostatky našich hostitelů, zrovna tak oni se baví o nás mezi svými vrstevníky. Co Vy na to ???
Teď jsem zvědav, co se dozvím nvého, už se na to těším.8-O
to :šroubek
tak Péťo, my už jsme z Kokelvu doma, zdravím celé silné jádro, a čekám, kdy dáš foto halíka většího, než jsme měli my.
Samozřejmě Vám to přeji.
u nás to bylo tak, že náš Fanouš měl prvního 65 kg, druhého 20 kg, k tomu nej., tresku 18 kg,131 cm a nakonec kamč. kraba, už byl sám svolný, že půjde do vody, tak Ti fandím…, no snad umíš plavat…
Hoši, nepodléhejte panice, my tady na Kokelvu nevyjedem dva dny, alespoń podle přepovědi. Tak budeme alespoň sbírat morušku v květu na naše /ošuntělé pinďoury/:-):-):-)
to Piva : jeli jsme jedním WVtransportérem a jedním R.-trafikem, v každém po 4. lidech, takže auto do 6. metrů délky a 2. m výšky
Přispěju svou troškou do mlýna,- byli jsme ve středním Norsku teď v září, trajekt Sasnitz- Trelleborg jsme platili dopředu , koncem června,každá cesta stála 33 Euro, to samé jsme platili i na jaře, ale také s předstihem objednané,- samozřejmě je to ten nejlevnější tarif bez další možnosti jet následujícím spojením.
přidám výsledek sobotního snažení, napíchal jsem na špičky cca 45 filetek, 4 ks spadly do 5. minut po vložení do vyhřáté udírny, myslím, že to budou ryby, kreré nebyly chytané cíleně, a tudíž byly delší dobu v lodně a dost povolené, ostatní se naopak tím zahřátím stáhly a o to více držely přischlé ke špejlím. Jinak dvě hodiny ve slaném láku a to samé v udírně při 50-80 °C.
V pátek pojedu na chatu a v sobotu to vyzkouším, v neděli navečer dodám foto, doufám, že to dobře dopadne.:-x
Krásná práce, když vidím tu barvičku, tak se mi sbíhají sliny.
No budu se řídit heslem kdo nic nedělá, nic nezkazí a budeme zase o jednu zkušenost bohatší.
Bez hlavy a ocasu kusy také mám, ty jsem udil rozťáplé na sítu i uvázané drží, když je provázek přes páteř, no uvidíme, vyfotím a pošlu
jak píšu, vyzkouším to, použil jsem nejmenší průměr té kulatiny jakou měli,tak bude díra do kůže malá, jen aby to nesjelo z té kůže celé, ale maximálně to napadá na to síto, v neděli dám vědět, jak to dopadlo
za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu
to Jiřan: díky:-)
-
AutorPříspěvky