Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Krásný slunečný den bez větru byl jak stvořený na dlouhý výjezd. Ráno jsme jeli vyzkoušet materiál jen krátce do fjordů. Absolutní bezvětří a nulový drift nám moc šancí na úspěch nedávalo. Asi po třech hodinách jsme to vzdali. Pár pěkných obecňaček jsme v bedně měli a tak jsme si užívali krásné scenérie.Po obědě jsme vyjeli na Melstein s jediným úkolem – nachytat salátovky. Na západní hraně jich bylo dost,ale taky mnoho malých kelerů.Úkol jsme splnili a tak jsme jeli vyzkoušet okouniky. Drift 0,6 km byl ideální a i přes to, že byla voda v minimu,tak jsme pár záběrů měli.Mareček nás dnes naprosto přechytal. Nebylo ani jedno lovné místo,kde by neměl záběr.Nic mimořádného jsme nechytili,ale užili jsme si první den rybařiny parádně. Zítra pokračujeme.
Začali jsme ve velkém stylu. Tři lodě jsou připravené a navečer jsem ještě přivezl posilu, která přiletěla letadlem. Zítra má být pěkné počasí a tak valíme na ryby.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 7 měsíci uživatelem Dedo145.
Cesta proběhla v pořádku. Postáli jsme jen chvilku v zácpě před Hamburgem,ale jinak paráda. Na dánských hranicích stála 3 auta komplet vyložená,ale přísná policajtka v budce na nás jen zakývala a ani pasy nechtěla. Stejně jsme dopadli na švédských hranicích a na norských v noci nebylo ani živáčka. Takže jsme si udělali rekord a z Trnavy na Bakkan jsme to zvládli po suché cestě za necelých 26 hodin.Norsko je ještě celé mírně zasněžené a teploty od Osla klesaly z -2 až po krutých – 23 na na vršcích před Tynsetem. Po příjezdu a přivítání s Bennem se krásně vyčasilo a tak jsme do večera ještě mimo vyložení auta udělali kus práce i v přístavu.Při návštěvě bratislavských Norků jsem s překvapením zjistil, že tu mám super hospůdku.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 8 měsíci uživatelem Dedo145.
Dalsi upravy na Bakkanu. Chata Maristua uz nebude mit poschodove postele,ale Benn vybudoval na prizemi dalsi loznici. Takze pocet osob v chate je stejny,ale pohodlnejsi spani
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 8 měsíci uživatelem Dedo145.
Dalsi renovace na Bakkanu. Villa je vybavena novou kuchyni a nabytkem do obyvacky
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 9 měsíci uživatelem Dedo145.
Prazdninove mesice byly na Bakkanu ve znameni rodinnych skupin a spousta mladeze se zaucovala do umeni morskeho rybolovu. Nejen rybareni,ale i sporty,grilovacky,uzeni makrel a halibutu nam zprijemnovalo pobyt.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Dedo145.
Kveten a cerven byl opet vydareny a i kdyz pocasi nebylo vzdy na jednicku,tak si kazdy uzil rybariny na 100 procent. Spousta metrovek,obrovske mnozstvi keleru a polaci byli take neuveritelne aktivni.Do toho jeste dobroty z udirny a salatek z keleru nam zprijemnoval chvile stravene na chlapske dovolene.U ostrova Husoya se objevilo velke mnozstvi tulenu.Doufam,ze se nam zase nerozmnozi paraziti v rybach,protoze v poslednich letech uz byli na ustupu.Trochu vzpominek na zacatek minule sezony.Prijeli jsme koncem brezna a mimo spousteni lodi na vodu jsme v promenlivem pocasi casto vyjizdeli na more.Nekdy byla hladina jako sklo a nekdy se nedalo vyjet ani do fjordu. Ulovky byly vcelku pekne a tak i hoste,kteri nas navstivili v dubnu nemeli problem nachytat limity a casto se jen bavili a spousta ryb se dostala nazpet do vody.
Sashimi z čerstvého polakaZe hřbetu čerstvého polaka nakrájíme tenké plátky a zakapeme šťávou z citronu nebo limetky. Necháme v lednici odležet cca 40 min. Mezitím si připravíme směs sójové omáčky s wasabi troškou rozetřeného zázvoru. Marinované plátky z lednice zakapeme připravenou směsí a dozdobime nadrobno pokrájenou zelenou cibulkou nebo pažitkouPro milovníky ostřejších chutí můžete nechat uprostřed kopeček wasabi pastyDlouho slibovaný recept na norský fishcakePotřebujete 0,75 kg filetů bez kostí/treska jednoskvrnka,keler nebo polak/ , sůl, pepř,cibule, bramborový škrob a mléko.PostupJednu větší cibuli nakrájíme na čtvrtky a v kutru rozsekáme.Do cibule přihodíme na kostky nakrájené filety a rozmělnime cca 2 minuty.Přidáme 1 polévkovou lžíci soli a pepře,2 vrchovaté lžíce škrobu.Pustíme znovu kutr a pomalu přiléváme 2 dcl mléka.Hmotu pořádně necháme promíchat .Na panvici si necháme rozpustit máslo,vytvarujeme si z rozmixované hmoty placky a pomalu na rozpáleném másle opražíme z obou stranDobrou chuťUž jsem v pohodě doma a znovu na starém tel čísle
+421 904 518 418
-
AutorPříspěvky