Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ondras a poslední změna proběhla před 2 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)
  • Autor
    scarabo
    Účastník
    (39 odpovědí)

Ahoj, zkoušel jste někdo chytání se ZOOMy stylem drop shot? Myslím, že by to mohlo být zajímavé. Držet nástrahu ve stejné vzdálenosti nad chaluhami. Zároveň by se mohlo snížit riziko vázky. Popřípadě stylem na volno… Něco jako závaží 20-50 cm před nástrahou, tak aby nástraha za olovem volně vlála. Podobně jako se tady chytá na mrtvou rybku přívlačí.

Edit: Ještě mě napadlo, že při použití speciláního háčku na drop shot by se vázky možná mohly stát skoro minulostí. Co myslíte? 😀

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Několik tipů na rigování nástrah Zoom. Jaký způsob používáte Vy?

Ice
    Účastník
    (206 odpovědí)

Používám klasiku, jak je napíchnutý ten první z vrchu.

Pet
    Účastník
    (13 odpovědí)

Pročetl jsem všechny možné informace o ZOOMech a není mi úplně jasný styl chytání polaků s těmito nástrahami-  někdo píše, že je odhazuje daleko od lodi, nechá trochu klesnout a pak docela rychle přitahuje k lodi, další chytá spíš tak, že nechá víceméně bez pohybu povlávat ZOOMy pod lodí. To jsou docela odlišné metody- jak chytáte vy? Díky předem za info.

michal0202
    Účastník
    (24 odpovědí)

Ahoj, Pet. Na jedné červnové výpravě v lokalitě Harbak jsem chytal pouze na ZOOMy na nedalekých chaluhových hájích kolem ostrovů Flesa a Gjesingea. Jezdili jsme na ně pokaždé za přílivu, kdy byla hladina vody přibližně 5-7m nad chaluhami. Nástrahu jsem odhazoval co nejdál od lodi a téměř okamžitě po dopadu navíjel. Neskutečně to fungovalo, proměnil jsem určitě každý druhý nához. Ryby byly od 40 do 90cm. Naopak tato technika se mi v loni na Hitře vůbec neosvědčila a letos tam musím vykoumat jak na ně.

JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

Nehazim je příliš daleko od lodi. Snažím se vést těsně nad chaluhami a pritahuji velice pomalu. Mám rád lehčí hlavičky, cca 15g, používám prut 10-30g. Po prvním kontaktu nesekam, nechám dobrat. Teprve poté přichází zásek a zdolávání tak, aby se ryba nedostala do chaluh.

Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

Jakou barvu používáte nejraději a kde je kupujete?

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Na Bakkanu Red Bug Shad. Kupuji kde se dá (u Simča např.), bohužel letos nejsou. Nechal jsem si něco dovézt přímo z USA, kde je cena za balík poloviční, zatím však nedorazilo.

• Odpověď byla upravena před 2 roky a 5 měsíci uživatelem ondras.
    Leos Kozel
    Účastník
    (17 odpovědí)

Zoom se velmi blbě schání, tak jsem na zkoušku nabral Rib Worm a Razorback od Savage, budu testovat letos v červnu.

https://www.topfishing.eu/vyhledavani/vyhledej.htm?search=rib+worm

https://www.topfishing.eu/vyhledavani/vyhledej.htm?search=razorback

michal0202
    Účastník
    (24 odpovědí)

Na Bakkanu Red Bug Shad. Kupuji kde se dá (u Simča např.), bohužel letos nejsou. Nechal jsem si něco dovézt přímo z USA, kde je cena za balík poloviční, zatím však nedorazilo.

Udělal jsem si zásobu několika balíčků, kupoval jsem je v Praze v ZERPu. Barva černá, pumpkin , red bug shad, wattermelon a blueberry.

Pet
    Účastník
    (13 odpovědí)

A používáte spíš ty menší – MAG II nebo ty velké Ol Monster? Prý jsou účinné i Brush Hog, ale k těm nemám moc důvěru, ten tvar se hodí spíš na okounky v USA….

ondras
    Účastník
    (28 odpovědí)

Udělal jsem si zásobu několika balíčků, kupoval jsem je v Praze v ZERPu. Barva černá, pumpkin , red bug shad, wattermelon a blueberry.

Taky jsem našel poslední balík Red Bug Shad v nějakém rybářství v Praze – Zličín. Z USA jsem pak objednal strawberry a cherry seed viz obrázky níže.

A používáte spíš ty menší – MAG II nebo ty velké Ol Monster? Prý jsou účinné i Brush Hog, ale k těm nemám moc důvěru, ten tvar se hodí spíš na okounky v USA….

Pokud mám, tak Monstery. Pokud nemám, tak ty menší Magnum II. Hlavičky kolem 20g.

Chytání na zoomy je pro mě zatím nejosvědčenější nástraha pro vláčení na Bakkanu aneb jak říká Dědo: “Zoomy nezastavíš” 🙂 Letos 2.7 jsme tam.

• Odpověď byla upravena před 2 roky a 5 měsíci uživatelem ondras.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...