Jaké máte zkušenosti v počtu záběrů s zelenou pletenkounebo multicolorem, kde se dají počítat odvinuté metry? Prej multicolor plaší za bezvětří ryby, je tom pravda?
Jaké máte zkušenosti v počtu záběrů s zelenou pletenkounebo multicolorem, kde se dají počítat odvinuté metry? Prej multicolor plaší za bezvětří ryby, je tom pravda?
Měl jsem multicolor a po roce, jsem ho vyměnil za zelenou a multi už bych si nekoupil, plaší to ryby.
Odpovědět
Mě by to teda taky docela zajímalo , nikdo nic, žádné další poznatky??
já loni dal takovou červenou a zdýlo se mi docela méně záběrů, ale třeba to bylo něčím jiným …
Odpovědět
Měl jsem na vláčáku křiklavě růžovou a hrůza. Za tři dny jsem ji dal pryč a dal zelenou, měl jsem o půlku více záběrů. To mě říkali vláčkaři u nás, že neon růžová je děsnej hit. Já ten hit za tři dny hodil do koše.
Odpovědět
Chceš mi říct, že ta krasavice co jsem namotal, plaší ryby ??? Tak proč to do háje prodávají???Bohužel mám ten pocit taky právě....
Odpovědět
Já mám na lehkou vláčku zelenou, bílou i žlutou, 0,16-18 mm Na polaky a mělkou vodu nepozoruju rozdíl....
Na těžší vláčku do hloubek 40-60 m mám WFT multicolor, a zelenou. A v těchto hloubkách podle mne už beztak nic ryba nepozná, berou na obě varianty stejně. Ta barevná je super, že aspoň trochu více tuším, kde ve sloupci jsem.
Vždy mám ještě před nástrahou forpas ze silonu v délce ca. 1-1,5 m
Martin
Odpovědět
Chceš mi říct, že ta krasavice co jsem namotal, plaší ryby ??? Tak proč to do háje prodávají???Bohužel mám ten pocit taky právě....
Tak pozor, ne vše co prodávají, v Norsku funguje! O tom je ta rybařina krásná, že si můžeš vybrat, co si myslíš, že bude fungovat. V něčem se trefíš a něco potom vyhodíš.
Odpovědět
Je mi to naprosto jasný, prodává se spousta věcí, které nefungují. Právě proto jsem se do této diskuze zapojil, abych se dozvěděl zda má někdo podobné poznatky ohledně křiklavě barevných šňůr jako já. Domnívám se, že pokud bude tato barva vadit rybám v jednom fjordu, bude to podobné i ve vedlejším .....
Odpovědět
Tak pozor, ne vše co prodávají, v Norsku funguje! O tom je ta rybařina krásná, že si můžeš vybrat, co si myslíš, že bude fungovat. V něčem se trefíš a něco potom vyhodíš.
No to je mi samozřejmě jasný a přesně proto jsem se do založeného tématu zapojil. Myslím, že pokud bude červená pletenka vadit rybám v jednom fjordu, bude to tak i ve vedlejším. Já ten pocit totiž začínám mít. Budu tedy bádat a třeba se někdo podělí o osobní zkušenost.
Odpovědět
chlapci, řešíte hovadiny, dvacet let chytám na žlutou, abych jí viděl dobře já. v lodi jsem měl mraky rybářu co měli ruzné barvy, a jedinej problém je ve vedení nástrahy a ne barva pletenky
Odpovědět
Zdravím,
už několik let úspěšně používám sestavu s požitím šňůr od WFT.
Koncový návazec :
cca 8m vlasce , fluorocarbon nebo červeny Awa Shima
cca 20 cm fluorocarbonovy návazec připraveny s karabinkou a obratníkem (mam v zásobníku)
výhody : v případě vázky netrháš šňůru, přirozenější pohyb nástrahy, minimální viditelnost pro ryby, rychlá obnova sestavy při přetržení
Mnohaleté odzkoušeni - funguje to
Odpovědět
WFT používám taky, jen mi pro zajímavost řekni jaký průměr toho dlouhého návazce používáš.Já většinou kolem 0,80 a nedovedu si představit jak mi to chodí zkrz očka. Proto ho mám max 2m.
Odpovědět
WFT používám taky, jen mi pro zajímavost řekni jaký průměr toho dlouhého návazce používáš.Já většinou kolem 0,80 a nedovedu si představit jak mi to chodí zkrz očka. Proto ho mám max 2m.
8 m vlasec - průměr 0,30 až 0,35
koncovy navazec fluorocarbon průměr 0,50 až 0,60 - funguje proti oděru a při vyprošťování nástrahy kleštěmi
Převážně vláčím.
Odpovědět
8 m vlasec - průměr 0,30 až 0,35 koncovy navazec fluorocarbon průměr 0,50 až 0,60 - funguje proti oděru a při vyprošťování nástrahy kleštěmi Převážně vláčím.
8m vlasce fluocarbonu nebo červeného vlasce, návazec fluocarbon...nebylo by lepší mít na navijáku už jenom vlasec? Výhody šňůry se ztrácí. Na co šňůru? Vlasec 0,50-0,60 bude určitě tvrdší než šňůra. Co lehká nástraha, zoom ? Spoj šňůra - vlasec přetahuješ lepidlem Aquasale ? Aby to lépe procházelo očkama? Jako u muškařských návazců.
Jestli vlasec nebo šňůru jsme tady řešili před 25 lety, samozřejmě šňůra, je mnohem výhodnější. A jak tady přede mnou již kolegové psali, na mělčinách světlé šňůry, pod 20m je to už jedno. Za těch 28 let co chytám v Norsku jsem nezažil , že by mně nějaká ryba předřela šňůru (0,12- 0,35 a štikozubce nechytám) nebo že bych tyto šňůry předřel (Berkley,Spidewire ). Ale kdo chce mít pocit bezpečí, ať si ho tam dá, ale chod nástrahy se nezlepší.
Chápu,že se člověk drží vyzkoušeného, ale logiku to promiň , nemá. Co se týče přetržení kleštěmi, chce to se soustředit, vydechnout a věnovat se háčku....
Přikládám foto halibuta 170cm z loňska na multicolor pletenku 0,25 bez návazce. z 38m. Jak tady psal kolega, důležitý je chod nástrahy. A 168cm, také bez návazce, pletenka 0,22 žlutá, 28m.
Odpovědět
To už jsme se dostali zase někam jinam…..ale proč ne …od toho je diskuze.Mně přijde trochu škoda čekat v Norsku třeaba několik dní na pěknou rybu a pak tam mít 0,30 návazac.Ale to je každého věc.Používám taky zmiňovanou 0,22 šňůru plus 1-1,5 m návazec 0,80.
To že vedení nástrahy nebo místo má větší vliv než diskutovaná barva je jasný.Nechám tam teda tu červenou a budu přemýšlet o něčem jiným-))
Hlavně ať už jsme tam. Za 26 !
Odpovědět