Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Zkušenosti multicolor nebo zelená pletenka

1 2 Další »
Glum
29.07.2025 ID: 2366696

Jaké máte zkušenosti v počtu záběrů s zelenou pletenkounebo multicolorem, kde se dají počítat odvinuté metry? Prej multicolor plaší za bezvětří ryby, je tom pravda?

1 2
0
Odpovědět
Maras
03.08.2025 ID: 2366958

Měl jsem multicolor a po roce, jsem ho vyměnil za zelenou a multi už bych si nekoupil, plaší to ryby.

0

Odpovědět

otapa
04.08.2025 ID: 2366961

Mě by to teda taky docela zajímalo , nikdo nic, žádné další poznatky??

já loni dal takovou červenou a zdýlo se mi docela méně záběrů, ale třeba to bylo něčím jiným …

0

Odpovědět

Petr Vozenilek
05.08.2025 ID: 2366988

Měl jsem na vláčáku křiklavě růžovou a hrůza. Za tři dny jsem ji dal pryč a dal zelenou, měl jsem o půlku více záběrů. To mě říkali vláčkaři u nás, že neon růžová je děsnej hit. Já ten hit za tři dny hodil do koše.

0

Odpovědět

otapa
05.08.2025 ID: 2366991

Chceš mi říct, že ta krasavice co jsem namotal, plaší ryby ??? Tak proč to do háje prodávají???Bohužel mám ten pocit taky právě....

IMG_2935
0

Odpovědět

vostrmar
05.08.2025 ID: 2366992

Já mám na lehkou vláčku zelenou, bílou i žlutou, 0,16-18 mm Na polaky a mělkou vodu nepozoruju rozdíl....

Na těžší vláčku do hloubek 40-60 m mám WFT multicolor, a zelenou.  A v těchto hloubkách podle mne už beztak nic ryba nepozná, berou na obě varianty stejně.  Ta barevná je super, že aspoň trochu více tuším, kde ve sloupci jsem.

Vždy mám ještě před nástrahou forpas ze silonu v délce ca. 1-1,5 m

Martin

0

Odpovědět

Horak
06.08.2025 ID: 2367002

otapa napsal:
Chceš mi říct, že ta krasavice co jsem namotal, plaší ryby ??? Tak proč to do háje prodávají???Bohužel mám ten pocit taky právě....

Tak pozor, ne vše co prodávají, v Norsku funguje! O tom je ta rybařina krásná, že si můžeš vybrat, co si myslíš, že bude fungovat. V něčem se trefíš a něco potom vyhodíš.

0

Odpovědět

otapa
06.08.2025 ID: 2367023

Je mi to naprosto jasný, prodává se spousta věcí, které nefungují. Právě proto jsem se do této diskuze zapojil, abych se dozvěděl zda má někdo podobné poznatky ohledně křiklavě barevných šňůr jako já. Domnívám se, že pokud bude tato barva vadit rybám v jednom fjordu, bude to podobné i ve vedlejším .....

0

Odpovědět

otapa
07.08.2025 ID: 2367021

Horak napsal:

otapa napsal:

Tak pozor, ne vše co prodávají, v Norsku funguje! O tom je ta rybařina krásná, že si můžeš vybrat, co si myslíš, že bude fungovat. V něčem se trefíš a něco potom vyhodíš.

No to je mi samozřejmě jasný a přesně proto jsem se do založeného tématu zapojil. Myslím, že pokud bude červená pletenka vadit rybám v jednom fjordu, bude to tak i ve vedlejším. Já ten pocit totiž začínám mít. Budu tedy bádat a třeba se někdo podělí o osobní zkušenost.

0

Odpovědět

tomass
07.08.2025 ID: 2367033

chlapci, řešíte hovadiny, dvacet let chytám na žlutou, abych jí viděl dobře já. v lodi jsem měl mraky rybářu co měli ruzné barvy, a jedinej problém je ve vedení nástrahy a ne barva pletenky

0

Odpovědět

fox59
08.08.2025 ID: 2367058

Zdravím,

už několik let úspěšně používám sestavu s požitím šňůr od WFT.

Koncový návazec :

cca 8m vlasce , fluorocarbon nebo červeny Awa Shima

cca 20 cm fluorocarbonovy návazec připraveny s karabinkou a obratníkem (mam v zásobníku)

výhody : v případě vázky netrháš šňůru, přirozenější pohyb nástrahy, minimální viditelnost pro ryby, rychlá obnova sestavy při přetržení

Mnohaleté  odzkoušeni - funguje to

0

Odpovědět

otapa
09.08.2025 ID: 2367068

WFT používám taky, jen mi pro zajímavost řekni jaký průměr toho dlouhého návazce používáš.Já většinou kolem 0,80 a nedovedu si představit jak mi to chodí zkrz očka. Proto ho mám max  2m.

0

Odpovědět

fox59
09.08.2025 ID: 2367069

otapa napsal:
WFT používám taky, jen mi pro zajímavost řekni jaký průměr toho dlouhého návazce používáš.Já většinou kolem 0,80 a nedovedu si představit jak mi to chodí zkrz očka. Proto ho mám max 2m.

8 m vlasec - průměr 0,30 až 0,35

koncovy navazec fluorocarbon průměr 0,50 až  0,60 - funguje proti oděru a při vyprošťování nástrahy kleštěmi

Převážně vláčím.

0

Odpovědět

ZM
10.08.2025 ID: 2367076

fox59 napsal:

otapa napsal:

WFT používám taky, jen mi pro zajímavost řekni jaký průměr toho dlouhého návazce používáš.Já většinou kolem 0,80 a nedovedu si představit jak mi to chodí zkrz očka. Proto ho mám max 2m.

8 m vlasec - průměr 0,30 až 0,35 koncovy navazec fluorocarbon průměr 0,50 až 0,60 - funguje proti oděru a při vyprošťování nástrahy kleštěmi Převážně vláčím.

8m vlasce fluocarbonu nebo červeného vlasce, návazec fluocarbon...nebylo by lepší mít na navijáku už jenom vlasec? Výhody šňůry se ztrácí. Na co šňůru?  Vlasec 0,50-0,60 bude určitě tvrdší než šňůra. Co lehká nástraha, zoom ? Spoj šňůra - vlasec přetahuješ lepidlem Aquasale ? Aby to lépe procházelo očkama? Jako u muškařských návazců.

Jestli vlasec nebo šňůru jsme tady řešili před 25 lety, samozřejmě šňůra, je mnohem výhodnější. A jak tady přede mnou již kolegové psali, na mělčinách světlé šňůry, pod 20m je to už jedno. Za těch 28 let co chytám v Norsku jsem nezažil , že by mně nějaká ryba předřela šňůru (0,12- 0,35 a štikozubce nechytám) nebo že bych tyto šňůry předřel (Berkley,Spidewire ). Ale kdo  chce mít pocit bezpečí, ať si ho tam dá, ale chod nástrahy se nezlepší.

Chápu,že se člověk drží vyzkoušeného, ale logiku to promiň , nemá. Co se týče přetržení kleštěmi, chce to se soustředit, vydechnout a věnovat se háčku....

Přikládám foto halibuta 170cm z loňska na multicolor pletenku 0,25 bez návazce. z 38m.  Jak tady psal kolega, důležitý je chod nástrahy. A 168cm, také bez návazce, pletenka 0,22 žlutá, 28m.

DSCN2764 P1130700
0

Odpovědět

otapa
10.08.2025 ID: 2367077

To už jsme se dostali zase někam jinam…..ale proč ne …od toho je diskuze.Mně přijde trochu škoda čekat v Norsku třeaba několik dní na pěknou rybu a pak tam mít 0,30 návazac.Ale to je každého věc.Používám taky zmiňovanou 0,22 šňůru plus 1-1,5 m návazec 0,80.

To že vedení nástrahy nebo místo má větší vliv než diskutovaná barva je jasný.Nechám tam teda tu červenou a budu přemýšlet o něčem jiným-))

Hlavně ať už jsme tam. Za 26 !

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.