Hasvik, NO
temperature icon 12°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Zarizeni, ktere ukazuje kdy ryby berou

Ahoj, pri posledni navsteve Norska, kam jezdime jiz nekolik let rybarit vzdy na konci leta, jsme v kempu potkali jednoho francouze, ktery s sebou mel krabicku (bohuzel jsem si nezapamatoval vyrobce), ktera pravdepodobne podle faze mesice, tlaku vzduchu a jeste nevim ceho ukazovala v kolik hodin ryby berou. Osobne nejsem zastance techto reseni a spoleham na echolot a praxi, kterou v teto oblasti jiz mame bohatou, ale bohuzel mu to fungovalo a opravdu v hodiny, kdy nam rekl, to bylo vyrazne silnejsi, nez pres zbytek dne.

... Netusite nekdo, oc by se mohlo jednat.

Diky Petr

PS: Prosim, nema smysl v tomto vlaknu smysl resit, jestli to funuje,

(v praxi jsem to videl celych 14 dnu a opravdu to v uvedene hodiny bylo silnejsi) jen by me zajimalo, co to muze byt zarizeni. Diky

Odpovědět

Na to co píšeš používám Garmin 276C, který to vypočítává podle přílivu a fází měsíce. V menu si najdeš kolonku "doba lovu" a máš to tam rozepsané po hodinách. Není to 100%,ale ve vybraných časech to opravdu bere o poznání lépe, hlavně to funguje na hejnové ryby, jako je třeba treska.

To Sim: Je nějak vypozorované, zda-li ty "silnější" časy jsou například blížící se vrchol přílivu při dorůstajícím měsíci před úplňkem, nebo naopak? Zkouším to vypozorovat bez přístrojů.

To Sim : Na GPSce mám tu funkci taky, ale doposud jsme to vesele ignorovali. Zkusím letos vypozorovat, jestli to k něčemu je.8-)

Muj Garmin GPS 78s:

http://www.digiboss.cz/Garmin-GPSMAP-78s/d52591/

to umí taky, zkoušel jsem ověřovat zda to funguje a byl jsem příjemně překvapen většina úlovků přišla ve stanoveném čase.

Zkoušel někdo na těchto zařízeních od Garminu zda pro stanovování vhodných lovných časů bere v úvahu i zeměpisnou polohu ? Například jestli bude pro stejny den stejná předpovězená doba na obou přístrojích když první bude v Česku a druhej v Norsku ?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.