Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › zapůjčení obytného vozu
- Toto téma obsahuje celkem 28 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Step a poslední změna proběhla před 8 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#134624 11.2.2016 v 11:26
Zok je nejlepší!!!!:-D
#134629 11.2.2016 v 12:25Z toho co čtu, tak bych do obytného přívěsu nešel. Lepší přespat někde v pohodli pevného obydlí.(hledat na internetu, co jezdíme do Norska,tak kolem polárního kruhu je řada kempů) A chytat ryby z problematicky půjčené pořádné lodě a přebývat v přívěsu si ani neumím představit. To za těch pár tisícovek opravdu nestojí.eMy jezdíme a považujeme to za ideální: auto od nakiho(bezkonkurenční), cesta na trajektu skoro celý den s kajutou a ubytko max. po 2 osobách.Z hlediska pohodlí a bezpečnosti ideál.
#134632 11.2.2016 v 13:26Tak jsem volal do DK Auto a vypadá to velmi solidně. Cena na den jen o 30,- Kč vyšší, než akční cena od Nakiho a aut mají dost – nabízeli mně volné všechny tři typy, o kterých jsem už psal. Zvolili jsme osvědčený Ford Transit. Jsme na něho už zvyklí z minulých cest a má deklarovanou spotřebu o cca 2 litry nižší, než třeba ten Peugeot. Sám mám Mondeo s podobným motorem, takže vím, co od toho čekat.
Děkuju ještě jednou JAKABO za tip a i těm, kteří se mně ozvali soukromou zprávou.
Ad obytňák : v Transitu jsme taky v “krokskách”, 2 lidi můžou současně spát a přes Německo jede 150 Km/hod. 🙂 Soroyu dáváme za 40 hodin i s mnoha docela dlouhýma přestávkama. Čistej čas jízdy odhaduju na necelých 30 hodin. To by se obytňákem skoro jistě nedalo, ale pro ty, kteří berou i cestu za součást dovolené v Norsku a neřeší finance, určitě pohodová varianta.
#134645 11.2.2016 v 19:04Tranzit nebo Sprinter pro 9 lidí a jet v 6ti. To mi přijde pohoda 😉 . Spousta místa, rozumná spotřeba i rychlost . . . . Asi bych neměnil za obytný. Teda pokud nejedu po Norsku cestovat, ale i to se díky síti kempů a chatek dá slušně
#134658 11.2.2016 v 20:01Nojo a my jedem právě letos poprvé obytným vozem, velmi komfortním, 6 sedaček,6 postelí. Rozhodli jsme se tak přesně pro to co píše Zok. Je nám jedno jestli pojedem za 13l, ale to že si prostě dáme spršku, ohřejem jídlo a samozřejmě lehnem. Jezdíme v klidu, stejně není kam spěchat, těch pár minut stejně nic neřeší. Uvidíme jak vše půjde 🙂
#134690 12.2.2016 v 7:43Minulý rok cestou na Loktu sme po celodennej jazde zastavili v hoteli v okolí Osla, krásne sa vyspali v pohodlí, ráno švédske stoly a po dobrých raňajkách sme čerství dorazili do cieľa a mohli hneď na vody. A to jazdíme traja v 8 miestnom aute.
Mal som možnosť vidieť následky unaveného vodiča z Poľska a jeho posádky, ktorí po tom, čo si vodič zdriemol 50 km od cieľa museli prísť k ubytovaniu taxíkom a prvý týždeň liečili si zranenia z nehody.
#134700 12.2.2016 v 8:31Raca napsal:
Nojo a my jedem právě letos poprvé obytným vozem, velmi komfortním, 6 sedaček,6 postelí. Rozhodli jsme se tak přesně pro to co píše Zok. Je nám jedno jestli pojedem za 13l, ale to že si prostě dáme spršku, ohřejem jídlo a samozřejmě lehnem. Jezdíme v klidu, stejně není kam spěchat, těch pár minut stejně nic neřeší. Uvidíme jak vše půjde
Přesně tak, nehnat se jak debil(Já) 160kou přes Německo, Švédsko a přljet o tři hodiny dříve. Taky jsem to později:- pochopil.
Když je ta možnost, na pohodu, proč ne. Nikam se nehonit, pohodlí,bezpečí. Obytňák jistě má nějaké omezení oproti devítimístným vozům, zejména úložný prostor, manévrovatelnost, ale každý volí co mu vyhovuje. Hlavně dobře dojet.To je hlavní 8-)8-)8-)
#134721 12.2.2016 v 14:35Pri obytnom aute je treba dávať pozor, aby nedošlo k jeho preťaženiu. Už som videl vážiť i dodávky a pri 5-6 ľuďoch, kufroch s náradím, káblami s pilkrami, kartónmi piva nie je problém prevýšiť povolenú hmotnosť. A obmedzovať sa na 30 kg záťaže na osobu by sa mi nechcelo. Zvlášť, ak domov vezie každý limit rýb.
#258640 2.6.2016 v 13:10Dobrý den, pokud máte ještě zájem, uvažujeme o tom, že na letošní sezonu 2016 půjčíme naše obytné auto, Fiat Talento Hymer 1,9 D-spaní pro 4.Cena bude oproti půjčovnám velice rozumná. Auto je na celoroční provoz, v super stavu 🙂 V případě zájmu se ozvěte.
#258663 2.6.2016 v 18:02Gigi1 jaka je cena??
#258673 2.6.2016 v 20:14Záleží na jak dlouho a zda by se jednalo o Čechy, či zahraničí.. Při delším pronájmu se můžeme domluvit na lepší ceně.G.K.
#258695 2.6.2016 v 21:06Záleží na jak dlouho a zda by se jednalo o Čechy, či zahraničí.. Při delším pronájmu se můžeme domluvit na lepší ceně.G.K.
14 do norska.???
#258701 2.6.2016 v 22:01Po dohodě by asi problém nebyl, v zimě jsme ho pronajali do Španělska na 3 měs.. A víte přibližně v jakém termínu?
#258708 3.6.2016 v 5:38Obytný vůz je moc pěkná věc, také jsem o něm uvažoval, ale odradil mne fakt, jak by to v něm po deseti dnech pobytu v Norsku vypadalo.
Druhým problémem je cena a abychom využili obytňák jen na spaní po cestě tam a zpět a bydlet v chatě se mi zdá zbytečný přepych.
Teď jezdíme 8 místným Traficem v šesti je to akorát a 12 dnů za desítku je velmi příznivá cena.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › zapůjčení obytného vozu