Již několik let jezdíme do Norska,ale nikdy jsme se cestou nezastavili po skandinávských zajímavostech.Dokázal by jste někdo poradit zajímavá historická,turistická či přírodní místa směrem na Tronheim?
Již několik let jezdíme do Norska,ale nikdy jsme se cestou nezastavili po skandinávských zajímavostech.Dokázal by jste někdo poradit zajímavá historická,turistická či přírodní místa směrem na Tronheim?
To PEN: jedem na Averoy v červnu a poprvé plánujeme pár krátkých zastávek i třeba zastavit na cigáro u něčeho zajímavého, peřej, vodopád, Trolí stezka. Až se vrátíme, něco sem hodím, taky vítám všechny odkazy od ostatních, dík za každý příspěvek.
Odpovědět
[citace]Step napsal:
To PEN: jedem na Averoy v červnu a poprvé plánujeme pár krátkých zastávek i třeba zastavit na cigáro u něčeho zajímavého, peřej, vodopád, Trolí stezka. Až se vrátíme, něco sem hodím, taky vítám všechny odkazy od ostatních, dík za každý příspěvek.[/citace]
Koukni na datum mého příspěvku. Ale i tak díky. :-D
Odpovědět
Tak to jsi mne dostal, to mne nanapadlo, že někdo otevře přes rok starou lajnu, to můžeš spíš ty poradit mě,co navštívit po cestě a kam na ryby na Averoy.
Odpovědět
To Gruvearbeider:
Ta prvni fotka - to neni Trollstigen to stojite nad Geirangerem! ;-)
To Step:
Od Osla po ceste 6, pres Lillehammer, u Otta odbocte na cestu 15 a jedte smer Lom, tam je krasny dreveny kostel, dale po ceste 15 a k Langvatnet, kde odbocite na cestu 63 smer Geiranger, po ceste krasny vyhled z Dalsniby (plati se tam mytne), ale i z cesty, znacene parkoviste s vyhledem na fjord, pak stale po ceste 63 pres Orli kridla - stoupani na druhe strane fjordu, pres hory a trajekt Eidsdal - Linge a stale po ceste 63 pres hory pres Trollstigen, az ke krizovatce E136, tady smer Andalsnes a Molde ... pres Atl. cestu na Averoy ...
Odpovědět
hmm - obrazek se mi moc nepovedl, jsem na jinem pocitaci, ale Trollstigen urcite nekdo rad prida.
Odpovědět
Omlouvám se mocná královno,foto přeskočí, je to Geirangerem.....
Odpovědět
Ahoj,
Nemate nekdo tip na zajimavosti cestou pres Svedsko na Soroy?
Odpovědět
Když pojedeš po E4 a odbočíš na silnici 25 směrem na VAXJO, tak je tam městečko Alvesta. Je tam malý zimní stadion a v síni slávy je putovní pohár, kde se dočteš, že v roce 1986 tam na turnaji vyhrál tenkrát ještě ZETOR BRNO. Turnaje se účastnili Rusové, Fini, Švédi, Noři,SRN a Češi v zastoupení sportovní školy Zetoru Brno.
Odpovědět