Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti
- Toto téma obsahuje celkem 683 odpovědí. Do diskuze (156 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel valta a poslední změna proběhla před 3 dny a 16 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
#328777 15.11.2020 v 7:49
To je opravdu škoda.Před lety jsem řešil podobný problém u muškařských brodivých bot.Nebyl nikdo kdo by to opravil,neměli lis.Zkusil jsem to,jako mnozí muškaři sám. Nejdřív jsem k fixaci podrážky používal truhlářské svěrky,jejich potřeba víc a jsou docela drahé,teď pod vlivem programovacích akčních filmů používám lepicí pásku ,pevně utáhnu,omotám v podstatě celou botu.Jako lepidlo jsem používal Chemoprén,teď jsem přešel na Ceys Total Tech. Bota by měla být suchá,lepící plochy čisté.Namáhání bot ve vodě mezi kameny je velké,chodí se i na břehu v členitém terénu. Lepení Ceysem drží už druhou sezonu.Ještě musím podotknout,že k vodě vozím dva páry,kdyby náhodou se něco stalo…stalo se mi to jednou ve Švédsku třetí den zájezdu.Chodil jsem řekou s botou omotanou provázky,které se posléze předřely,tak znova omotávat.To pohodě nepřidá.Tím nechci nabádat k nadspotřebě a zneužívání přírodních zdrojů,ale náhrada po ruce není k zahození a nejen u bot.
Přikládám ilustrační foto členitých říčních terénů.Skvělou norskou řeku Glomma,jednu laponskou,a jednu naši,českou.
#328922 22.11.2020 v 12:34#328923 22.11.2020 v 20:05bože, to je snad fotomontáž
#328928 23.11.2020 v 9:04těžko říct co plavalo v mořích a oceánech před desítkami let. Zvlášť pro nás suchozemce co o moři máme jen kusé informace. Taky kdo z nás měl dědu, pradědu, otce, strejdu, švagra námořníkem? asi nikdo. Ale co vím tak v přehradách a jezerech před 30 lety byli kapři stěží 10 kilo, to až masivní lov/krmení zvláště HNV boilisem jim přidal tuk. To je jako sedět u televize, ládovat se brambůrkami, hambáči a zapíjet to colou. To pak kila jetí nahoru. To stejné zažívají ryby v našich vodách. Takže dnes najdeš kapry přes 30, ne u nás a ne všude. Ale jak to bylo u ryb o oceánech ? Vím, že v latinské Americe přibylo v mořích tisícinásobně žraloků díky tomu, že na pobřeží nacpali jeden hotel vedle druhýho a k tomu aby ty turisty uživil tak vykácely kus pralesa a tam udělali farmy na prasata a krávy a obrovskej masokombinát co to všechno zpracovává. Ten odpad pak ve formě kalu vypouští do řeky co to po pár kilometrech všechno do moře kde na to čekají žraloci.
#328945 24.11.2020 v 12:51Fjord Line nabizi 50% slevu na jizdenky na pristi rok, koupene 27.11. 20
#329030 3.12.2020 v 16:58#329044 7.12.2020 v 13:26#329053 7.12.2020 v 23:33Dobry večer, tento rok sa mi v Norsku podarilo chytit lososa, vyzeral inakšie ako ryba na obrazku. Nie som odbornik, ale typoval by som to na samca morskeho pstruha. Milan
#329220 17.12.2020 v 15:51#329407 28.12.2020 v 12:34V Barentsově moři u Murmansku havarovala rybářská loď, utopilo se 17 rybářů.
#329432 30.12.2020 v 14:09Velky sesuv pudy v Ask i Gjerdrum (nedaleko Osla)
700 osob evakuovano, na miste jsou zraneni, o nekterych osobach zatim nejsou zpravy. Kolik domu presne bylo postizeno se zatim take jeste presne nevi.
aktualni info na http://www.nrk.no
#329499 4.1.2021 v 14:23Tyto stranky by vas mohly zajimat pri vyberu novych lokalit. Zatim jsou ve vystavbe, ale uz ted se tam da zjistit spoustu veci. Mely by krome seznamu a zakladnich informaci o vsech rybarskych kempech v Norsku obsahovat take informace a recenze k jednotlivym mistum. Da se predpokladat ze se stranky budou stale rozsirovat i diky vasim prispevkum.
https://angelcamps-direkt.de/angelcamps-auf-einen-blick/
#329500 5.1.2021 v 10:40Tyto stranky by vas mohly zajimat pri vyberu novych lokalit. Zatim jsou ve vystavbe, ale uz ted se tam da zjistit spoustu veci. Mely by krome seznamu a zakladnich informaci o vsech rybarskych kempech v Norsku obsahovat take informace a recenze k jednotlivym mistum. Da se predpokladat ze se stranky budou stale rozsirovat i diky vasim prispevkum. https://angelcamps-direkt.de/angelcamps-auf-einen-blick/
Zajímavé a pěkné. Neuvěřitelné množství rybářských kempů.
#329506 5.1.2021 v 10:40Tyto stranky by vas mohly zajimat pri vyberu novych lokalit. Zatim jsou ve vystavbe, ale uz ted se tam da zjistit spoustu veci. Mely by krome seznamu a zakladnich informaci o vsech rybarskych kempech v Norsku obsahovat take informace a recenze k jednotlivym mistum. Da se predpokladat ze se stranky budou stale rozsirovat i diky vasim prispevkum. https://angelcamps-direkt.de/angelcamps-auf-einen-blick/
Pěkné, zajímavé. Neskutečné množství kempů a lokalit.
#329552 7.1.2021 v 8:51Norsko je zemí zaslíbenou elektromobilitě a hlásí, že se v roce 2020 prodalo poprvé v historii více čistě elektrických vozů než těch se spalovacími motory. Vévodily jim Audi s Teslou.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti