Zde navazuje oblíbené téma již od roku 2009.
To je zajímavé. Deset let zpátky jsme jich ve stř. Norsku měli plné klece a občas se chytil i na udici. Ale poslední dobou jsem jich moc neviděl. Spíše mi přijde , že ubívají . Ten královský mi ale chutná více.
Odpovědět
Podle mapy to spíš vypadá, že se chladná voda posouvá k jihu kolem pobřeží. To by spíš bylo "globální ochlazování" místo "globálního oteplování".
Odpovědět
Odpovědět
Při lovu tresek norský rybář ulovil prahistorickou rybu, která se omylem zamotala do sítí. Ryba, pravděpodobně druh nějakého žraloka, byla puštěna zpět do moře.
Odpovědět
sice to sem nepatri, ale dnes jsem pomohl rybaři vytahnout podseknuteho sumce za ocas pri vlaceni gumou,delka 241cm vah odhadem pres 100 kilo ,vecer dam foto,zdolaval ho 1,5 hod.
Odpovědět
Počasí v Norsku se zbláznilo. Byl tam nejteplejší lednový den v historii. https://meteobox.cz/zpravy/525505-pocasi-v-norsku-se-zblaznilo-byl-tam-nejteplejsi-lednovy-den-v-historii/?fbclid=IwAR2Bupo5x1x4lsrnNzSheVNJ3NBQLphsXw_ZoVFX0iUWqjZD6Q3vhOApfy0
Odpovědět
Navrh na zmenu podminek pri vyvozu ryb.
cesky text najdete na strance aktualit na mych strankach rybolov-cestovani-norsko.
Upozornuju, ze se jedna o navrh k prodiskutovani. Jeste nic nebylo rozhodnuto!!
Odpovědět
Janko, díky za info. Zajímavá je i diskuze po tím článkem.
Zajímalo by mě, a je to možná dobrá otázka pro Dukeho ohledně nové ankety, kdyby se naplnily nejčernější scénáře a Norsko by zakázalo vývoz ryb totálně, jak by to ovlivnilo chuť českých rybářů do Norska ještě vůbec jezdit.
Odpovědět
Pokud by nám sebrali filety, tak na dovolenou by do zimy nikdo nejel. Odpadlo by 80% lidí, protože tam se jezdí hlavně pro maso.
Odpovědět
Je fakt, že za 25 let kdy Čeští rybáři jezdí do Norska prošlo Norsko změnami, změnami ve smyslu zvýšení byrokracie a administrativy. Pokud by prošel tento idiotský návrh nevímkoho ztratilo by Norsko atraktivitu pro desetitisíce turistů a příjmy v turistice by klesly závratným tempem. A žádný plyn by to nevyrovnal.
Odpovědět
Nechápem, prečo sa navážate do Nórov, snáď by bolo na mieste poďakovať nenažratým hovädám, čo nerešpektovali limity a dokázali pašovať aj 600kg filiet...či?
Odpovědět
Muzeme jen asi tem nenazrancum co nerespektuji pravidla pekne podekovat. Je jasne ze 20 kg filet je lepsi nez 20kg celych ryb. Nejvic mi na tom novem navrhu ale vadi, ze ryby jsou cim dal vic prolezle parazity a ty bez vyfiletovani z ryby neni jak dostat. Pomerne casto musime zahodit i cele bricho ne z rozezranosti, ale protoze tech cervu je tolik, ze se to proste vybrat neda. A predstava ze si doma rozmrazim na obed rybu, ktera bude takto prolezla cervy se mi opravdu moc nelibi. A to se uz vubec nebavim o tom, ze bych nekomu takovou rybu dal.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...