Kdysi jsme tu probirali jedovate ryby v Norsku… dnes jsem dostala tento mail:
Ahoj Jani, na podzim jezdíme na makrely většinou do Tregde. Ještě jsme tady. Počasí moc nepřeje, ale tady se dà chytat i při 10m/s. Dnes a zítra má být ale hezky. Ale co se přihodilo. Druhý den, co jsme přijeli, brácha chytl nějakou divnou rybu. Já jsem mu jí chtěl sundat z háčků a ona mě pobodala na rukou. Během chviličky to začlo šíleně, ale fakt ku…sky bolet, fakt až k posrání!!! No až jsme přijeli do chatky, tak jsme zjistili že to byl Ostnatec skvrnkovaný. Po konzultaci s lékařem jsem strčil ruce do téměř vařící vody asi na dvě hodiny. Přestalo to bolet až po Čtyřech hodinách. Ale to jsem fakt myslel, že se po..ru!!! Pak mi otekly ruce a naskákaly takové to krásné puchejře, které pak popraskaly. No žůžo 😥😥😥 Tak pozor na OSTNATCE SKVRNKOVANÉHO!!!! Jani, dej to prosím když tak na Rybolov Norsko, jako varování!!!
Coz cinim! Pokud by se vam stalo neco podobneho, postizene misto strcit do vody horke pres 50 stupnu C. To rozpousti jed. V kazdem pripade konzultovat lekare, popichani muze vest k dalsim komplikacim – potize s dychanim, motorikou … toxicky sok…
Ostnatec: http://zivazeme.cz/atlas-ryb/ostnatec-velky