Hasvik, NO
temperature icon 10°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
mrholení
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zachranne vesty povinne!!!!

Vetsinou jednoho hlasu byla dnes v Norsku odhlasovana povinnost mit oblecenou zachrannou vestu v jedouci lodi. Povinnost plati pro deti i dospele.

Vesta nemusi byt oblecena v lodi delsi nez 8 m, pri pohybu osob mezi lodi a pristavem a nebo na zakotvene lodi.

jeden z clanku

Odpovědět

Už to mám vyriešené. Nová záchranná vesta už je doma.

Moje řešení je dražší, ale pohodlnější, má 30stop:-D

[citace]zekonhofi napsal:

for Candaaa pošle ti to kamkoliv jen to bude dražší o poplatek za PPL

[/citace]

Děkuji za upozornění :-)

To jsem pochopil, ale cena se pak dostane úplně někde jinde.

Sundridge má na predaj oblek s integrovanou vestou.Plnenie CO-čkom,alebo manuálne.

2 Poteh

Upřímně je mi úplně jedno jak to je. Dokud se tady nepřestanou řešit jen dohady, tak to vůbec nebudu řešit.

Až někdo vloží podloženou informaci, tak se podle toho zařídim.

Dnes za 33 8-)

kliknis- Je to tak.Ak to bude aktuálne,tak to bude možno aj takto

Jakabo, já myslím, že to takhle bude fakt nejlepší. Jinak souhlasím s Kliknisem. :-P:-P

Jasně pane kliknis, času dost to začít řešit až s pobřežní stráží.

Pochybuji, že tady nějaké závazné info dostaneme.

[citace]poteh napsal:

Jasně pane kliknis, času dost to začít řešit až s pobřežní stráží.

Pochybuji, že tady nějaké závazné info dostaneme.[/citace]

Myslím, že si to špatně pochopil. Kliknis jede letos kupříkladu k nám do kempu a tam je vest dostatek. Tudíš nebude mít problém ji mít. Pokud mu nebude vesta vyhovovat, může to napříště řešit jinak, třeba nákupem své, jiné, lepší, límce atd. Řešit tady něco, co jsou zatím pouze dohady a neznáme znění zákona je fakt zcestné. Povinnost mít vestu na lodi platila a platí, tak co tady pořád řešíme.

Je to tak Došky.Pokaždé vesty na lodi máme,i když třeba pod zadkem. Není přeci problém si ji obléci,když to bude nutností.Já v tom překážku opravdu nevidím.:-)

cau,, TENTO ZAKON BOL POZMENENY,,, rozdiel ZATIAL je iba v tom, ze ich je treba, za chodu lode,,,, mat na sebe...

Kap. III. Flyteutstyr, kontroll

§ 5.Flyteutstyr ombord

Alle båter skal under seilas være utstyrt med egnet flyteutstyr til alle personer om bord. Flyteutstyret skal oppbevares lett tilgjengelig.

0 Endret ved forskrift 3 feb 1999 nr. 191 (i kraft 1 mars 1999).

§ 6.Krav til flyteutstyret

Flyteutstyr skal være godkjent av Sjøfartsdirektoratet eller annen navngitt offentlig myndighet, typegodkjent i henhold til Sjøsikkerhetskonvensjonen, eller produsert og varedeklarert av produsent eller importør etter anerkjente normer fastsatt i samsvar med CEN eller NS/ISO-standard. Flyteutstyret skal være varig merket, slik at godkjenningen, typegodkjenningen eller varedeklarasjonen vises på flyteutstyret.

§ 7.Kontroll

Sjøfartsdirektoratet eller den det bemyndiger kan foreta kontroll for å påse at bestemmelsene i denne forskrift blir overholdt

aj temto paragraf vela povie

§ 27.Båteiers og båtførers ansvar

Båteier og båtfører er ansvarlig for å overholde bestemmelser gitt i eller i medhold av denne loven, for så vidt ikke annet følger av den enkelte bestemmelse eller sammenhengen

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1995-05-08-409#KAPITTEL_3

Tak to jsem si zase hezky početl:-D:-D:-D

Rozumím jen slovu "loven", ač nevím, zda správně...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.