Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu WFT KG Strong vs. Spiderwire Stealth

• Toto téma obsahuje celkem 70 odpovědí. Do diskuze (26 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hakl a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 71)
  • Autor
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Ještě dodávám vyrobeno v USA určeno pro mořský rybolov

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Přiznám se, že používám PENN(WFT) KG STRONG 51Kg. Jinou jsme nikdy nepoužívali. Zda se udává jiná nosnost než vydrží, nevím. Některý výrobce to udává v tahu, někdo v uzlu, v každém případě je vynikající co se týče oděru a nenasákavosti. Máme i šňůru ve stáří 9-ti let a je bez oděru po tolika letech. Samozřejmě,že ze spodní části se občas odstřihne kus a také trochu vybledla.Jinak ok. Pokud je DAIWA pevnější, lepší i v oděru, je na zvážení, proč nevyzkoušet.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)
    Raca
    Účastník
    (191 odpovědí)

šňůru stren sonic používám již čtvrtým rokem na vláčku, mám 0,18 a je naprosto výborná a dostačující, není problém. Spiderwirku mám na elektrice na pilkráku 0,38 a opět mohu jen doporučit, žádný problém, perfektní.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

A čo Sufix 832 ktorý vyhral Efftex 2010 ako najlepšia šnúra? Vyrába ho Rapala.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

lada napsal:

Ještě dodávám vyrobeno v USA určeno pro mořský rybolov

Konkrétně tato pletenka má jinou nosnost udávanou v USA a jinou v ČR.

Ale to tady již bylo rozebíráno velmi pečlivě ve starých diskuzích.

U Spiderwire šňůr je to přesně stejné. V USA mají cca poloviční nosnost než v ČR. Na ofic. stránkách výrobce je udávaný průměr při nosnosti 29,4 kg – 0,38 mm. Tady odkaz. http://www.spiderwire.com/spiderwire-line-superline-spiderwire-stealth/1360932.html

Toto je, ale téměř u všech výrobců a WFT je v tomhle č. 1.

Proto doporučuji koupit na hloubky šňůru o nosnosti 50-65 lb. Já používám na multík Spiderwire a na vláčku Tufline.

Již před nekolika roky jsem si koupil WFT strong 51 kg 10 metrů na testování. Svázal jsem ji s 65 lb spiderwire (tzn. v USA udávaná nosnost 29 kg)a táhnul. Hádejte která praskla.

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Jakou barvu Spiderwire 51kg používáš? Našel jsem cenu od 2Kč do 2.60Kč a to podle barvy jiný rozdíl tam asi není

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Já mám červenou.

Berkali
    Účastník
    (39 odpovědí)

Já mohu jednoznačně doporučit Daiwu Tournament, před 2 lety jsme s Michalem na Maledivách na 0,35 mm Daiwě 9 hodin zdolávali mečouna, kdyby ji tenkrát neurazil díky krátkému forpasu, tak tam jsme tam možná dodnes. Od té doby používám pouze výše uvedenou šňůru od prům. 0,10 mm na vláčku až po 0,35 mm na pilkr a opravdu nic lepšího jsem v ruce neměl. Pokud koupíš 0,35 mm v 1 000 m návinu máš vystaráno na hodně dlouho.

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Zkoušel někdo na trhačce nebo jiným způsobem porovnat pevnost šňůr?

Hakl
    Účastník
    (17 odpovědí)

Všichni výrobci uvádí nepravdivé údaje o pevnosti šňůry,”kdo neklame neprodá”. To jaký byl stav v prosinci 2013 dle testu časopisu FISCH & FANG je částečně vidět zde: http://www.stroft.de/FuF_SP_Schnur_12_13.pdf

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Hakl napsal:

Všichni výrobci uvádí nepravdivé údaje o pevnosti šňůry,”kdo neklame neprodá”. To jaký byl stav v prosinci 2013 dle testu časopisu FISCH & FANG je částečně vidět zde: http://www.stroft.de/FuF_SP_Schnur_12_13.pdf

Takže z toho nejlíp vyšla Stroft GTP R1.

Díky za odkaz, velmi zajímavé porovnání 😉

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Já také děkuji a nemá ještě někdo nějaké porovnání

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Mám dotaz, na co potřebujete šňůru s nosností 30 nebo dokonce 50kg?

Petr Dalík
    Člen
    (151 odpovědí)

ZAPA napsal:

Mám dotaz, na co potřebujete šňůru s nosností 30 nebo dokonce 50kg?

Co třeba na ryby s hmotností 100-200 kg ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 71)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu WFT KG Strong vs. Spiderwire Stealth

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...