Hasvik, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

WFT KG Strong vs. Spiderwire Stealth

Zdravím všechny příznivce norského rybolovu a obracím se na vás s dotazem. Rád bych si pořídil 600 m šňůry na pilkrování. Pilkrovat budu maximálně do hloubky cca 250m, nepravděpodobný extrém 300m. Celkový návin volím ze zkušenosti, která se týká obecného zkracování šňůry kvůli otěru a průvěsu při driftu. Prostě když už ji mám kupovat tak ať to stojí za to. Jedná se mi to, jakou zvolit nosnost a výrobce. Oba výrobci udávají téměř stejný průměr a stejnou nosnost (51 kg - 0,32 vs 0,35mm). Rozdíl v ceně je celkem značný. Koupím-li v čechách(!) spiderwire, dostanu se na cca 1800,-, koupím-li WFT jsem někde kolem 3700,-. Celkovým průzkumem bych se rád dostal k výsledkům: Je mezi nimi rozdíl, který předčí cenu? Vydrží? Unese skutečně takovou váhu? Nepřijde vám tato nosnost příliš zbytečně velká? Mám volit tuto nosnost nebo slabší?

Jsem zvědavý na vaše postřehy, doporučení a zkušenosti.

Děkuji, Pavel:-P

Odpovědět

Ještě dodávám vyrobeno v USA určeno pro mořský rybolov

Přiznám se, že používám PENN(WFT) KG STRONG 51Kg. Jinou jsme nikdy nepoužívali. Zda se udává jiná nosnost než vydrží, nevím. Některý výrobce to udává v tahu, někdo v uzlu, v každém případě je vynikající co se týče oděru a nenasákavosti. Máme i šňůru ve stáří 9-ti let a je bez oděru po tolika letech. Samozřejmě,že ze spodní části se občas odstřihne kus a také trochu vybledla.Jinak ok. Pokud je DAIWA pevnější, lepší i v oděru, je na zvážení, proč nevyzkoušet.

Zde jsem našel srovnání DAIWY a STREN.

http://www.chytej.cz/duel/27/stren-superbraid-vs-daiwa-tournament-8-braid/

šňůru stren sonic používám již čtvrtým rokem na vláčku, mám 0,18 a je naprosto výborná a dostačující, není problém. Spiderwirku mám na elektrice na pilkráku 0,38 a opět mohu jen doporučit, žádný problém, perfektní.

A čo Sufix 832 ktorý vyhral Efftex 2010 ako najlepšia šnúra? Vyrába ho Rapala.

[citace]lada napsal:

Ještě dodávám vyrobeno v USA určeno pro mořský rybolov[/citace]

Konkrétně tato pletenka má jinou nosnost udávanou v USA a jinou v ČR.

Ale to tady již bylo rozebíráno velmi pečlivě ve starých diskuzích.

U Spiderwire šňůr je to přesně stejné. V USA mají cca poloviční nosnost než v ČR. Na ofic. stránkách výrobce je udávaný průměr při nosnosti 29,4 kg - 0,38 mm. Tady odkaz. http://www.spiderwire.com/spiderwire-line-superline-spiderwire-stealth/1360932.html

Toto je, ale téměř u všech výrobců a WFT je v tomhle č. 1.

Proto doporučuji koupit na hloubky šňůru o nosnosti 50-65 lb. Já používám na multík Spiderwire a na vláčku Tufline.

Již před nekolika roky jsem si koupil WFT strong 51 kg 10 metrů na testování. Svázal jsem ji s 65 lb spiderwire (tzn. v USA udávaná nosnost 29 kg)a táhnul. Hádejte která praskla.

Jakou barvu Spiderwire 51kg používáš? Našel jsem cenu od 2Kč do 2.60Kč a to podle barvy jiný rozdíl tam asi není

Já mám červenou.

Já mohu jednoznačně doporučit Daiwu Tournament, před 2 lety jsme s Michalem na Maledivách na 0,35 mm Daiwě 9 hodin zdolávali mečouna, kdyby ji tenkrát neurazil díky krátkému forpasu, tak tam jsme tam možná dodnes. Od té doby používám pouze výše uvedenou šňůru od prům. 0,10 mm na vláčku až po 0,35 mm na pilkr a opravdu nic lepšího jsem v ruce neměl. Pokud koupíš 0,35 mm v 1 000 m návinu máš vystaráno na hodně dlouho.

Zkoušel někdo na trhačce nebo jiným způsobem porovnat pevnost šňůr?

Všichni výrobci uvádí nepravdivé údaje o pevnosti šňůry,"kdo neklame neprodá". To jaký byl stav v prosinci 2013 dle testu časopisu FISCH & FANG je částečně vidět zde: http://www.stroft.de/FuF_SP_Schnur_12_13.pdf

[citace]Hakl napsal:

Všichni výrobci uvádí nepravdivé údaje o pevnosti šňůry,"kdo neklame neprodá". To jaký byl stav v prosinci 2013 dle testu časopisu FISCH & FANG je částečně vidět zde: http://www.stroft.de/FuF_SP_Schnur_12_13.pdf%5B/citace%5D

Takže z toho nejlíp vyšla Stroft GTP R1.

Díky za odkaz, velmi zajímavé porovnání ;-)

Já také děkuji a nemá ještě někdo nějaké porovnání

Mám dotaz, na co potřebujete šňůru s nosností 30 nebo dokonce 50kg?

[citace]ZAPA napsal:

Mám dotaz, na co potřebujete šňůru s nosností 30 nebo dokonce 50kg? [/citace]

Co třeba na ryby s hmotností 100-200 kg ?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.