Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu VÝZNAM ZNAČIEK NA MORI.

• Toto téma obsahuje celkem 33 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dan666 a poslední změna proběhla před 11 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)
  • Autor
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

mikr napsal:

Tak chlapi neduste Jakaba tolik, jen se zeptal. Jestli chce znát základy značení tak neni nic jednoduššího než najet na stránky České plavební správy kde jsou testy kap. zkoušek. Tady najde všechny odpovědi na svoje otázky. Druhá stránka věci je značení v Norsku.

Já ho nemínil dusit, naopak. Chtěl jsem tady poukázat na to, že v Norsku je to trochu jinak a je dobře, že se tady tato diskuze otevřela.

Došky

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Ja myslím , že Čps aj Sps vydala pravidlá bezpečnosti prevádzky plavidiel len pre teplé moria . 😀

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Byl jsem v Norsku mnohokrát a je pravda, že žlutočerných bójek a kuželů jsem moc neviděl. Pokud si dobře pamatuji, jedná se o označení “izolovaného nebezpečí”, které nevyznačuje plavební dráhu, ale např. jen místo s mělčinou. Je to obdoba tyčí bez označení, tzv “tužek”, kterých je v Norsku spousta.

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Tak tak má pravdu soudružka. Podle mého je také důležitým pomocnikem dobrá GPSka s kvalitní mapou. V kombinaci s jakým koliv značení pak vždy dáš do kupy co se na daném místě asi nachází.

elem
    Účastník
    (200 odpovědí)

to JAKABO – Námořní dopravní značky (netýká se to majáků, sektorových světel a ještě nějakých drobností) jsou sjednoceny systémem IALA (International Association of Lighthouse Authorities)

pokud vládneš dobře anglicky, tak tady je máš všechny:

IALA

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

A tady je máš i česky

IALA

sorga
    Člen
    (8 odpovědí)

Jenže v Norsku jsem viděl různé rezavé kůly, tyče a pod. S těmi vyobrazenými nemají nic společného. Jak s nimi???

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Většina značek co jsou na moři jsou zaneseny i v mapách. Takže se stačí podívat do mapy na příslušnou značku a pak si ji dohledat třeba tady :

Značky v mapách – eng

Jisto
    Účastník
    (314 odpovědí)

MifakM napsal: Většina značek co jsou na moři jsou zaneseny i v mapách. Takže se stačí podívat do mapy na příslušnou značku a pak si ji dohledat třeba tady :

Značky v mapách – eng

Mifaku, odkaz je asi fajn, ale moc jsem si nepočetl, nevím kde to najít, nerozumím ani slovo. Je možnost to dohledat i pro nás blbce co neumíme anglicky?

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Jisto

Bohužel nikde jsem to v češtině zatím nenašel, ale možná by pomohl strejda google s překladem

Značky v mapách – překlad Google

Snad to bude aspoň trochu stačit 😉

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

2 Jisto

To nesmažeš, nech to tam, on to někdo smázne..;-)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Tieto som tam videl a viem,že číslicou označujú hĺbku a červená na nej je smer,ktorým treba ísť.V noci svieti.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Možno táto téma zanikne teraz,ale ja ju isto po tohtoročnej návšteve Nórska obnovím.Budem cvakať digitálom všetko zaujímavé.

Preto prosím všetkých Norkov,ktorí budú mať na SDkarte voľné miesto,a zbadajú nejakú zaujímavú značku na mori-vyfoť a ulož do počítača.

Cez zimu by sme mali o čom debatovať.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To sorga: musíš použít trochu intuice a nebo jet a modlit se :-D:-D

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Nevím jak Sorgu, ale mne jste uklidnili. Modlit se sice neumím, ale doufám. :-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu VÝZNAM ZNAČIEK NA MORI.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...