Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vývozní limity 2019 – 2020

• Toto téma obsahuje celkem 109 odpovědí. Do diskuze (43 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 110)
  • Autor
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

meky: už jsem na Vás nechtěl vůbec reagovat, ale jelikož se tady pokoušíte zahrát tvrdě na národnostní strunu a veřejnost obrátit proti mé osobě, reagovat musím. Snažíte se tady všem namluvit že urážím Čechy. Nikdy jsem je neponižoval, neuváděl jako strůjce všeho zla a těch poctivých si naopak vážím. Vážím si i těch méně poctivých, ale pouze těch, kteří si dokáží vzít zodpovědnost sami na sebe, nepláčí na cizím hrobě, postaví se k problému čelem a nefňukají, nepoukazují, nekritizují a neschovávají se za jiné jenom proto, aby omlouvali své vlastní konání. Těch, kteří kolem sebe kopají jako malé děti a hledají chyby na všech ostatních kromě sebe, těch si naopak nevážím a považuji je za alibisty, tedy takové, kteří se vyhýbají vlastní zodpovědnosti a snaží se jí přesunout na druhé. A v tomto duchu jsem psal i o Češích, protože  jsou Nory často zmiňováni a svůj podíl viny, mimo Němců,Rusů,Poláků,Litevců a všech mnoha jiných, nesou také. Je to podobné, jako když jste se mě zde pokusil zesměšnit chybně napsaným slovem byznys. Mimochodem také jasný důkaz toho, jak pečlivě dokážete hledat chyby na jiných a jako špínu ,byť věc naprosto nesouvisející, ve vlastní prospěch použít.  Kdybych se chtěl chovat podobně jako Vy, tak bych alibisticky odpověděl, že naši bratři Slováci píší slovo biznis stejně, jako jsem ho napsal já. Myslíte, že bych tím svojí hrubou chybu dokázal omluvit? Samozřejmě že nedokázal a navíc bych vypadal tak jako všichni ti, kteří kritizují druhé. Jako úplný blb….

A aby jsme nebyli úplně mimo téma, pokusím se napsat stručně a jasně to, oč mi od samého začátku jde. Dodržovat limit je nejlepší.20kg filé na osobu je dost. Nebo ať si každý, komu je 20 kg málo, vezme kolik unese, ale v případě nezdaru ať drží “fekál”. Jedná se pouze o jeho problém a do toho, kdo se chová tak a tak, do toho mu vůbec nic není….

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Mohu se zeptat od jakého roku je vůbec zaveden limit na vývoz ryb z norska??

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Ahoj, je to opravdu hnus. Jezdím do Norska už přes 20let a pohled Norů se na nás jako národ bohužel docela výrazně změnil. A je to hlavně kvůli chování některých z nás. Bohužel právě těm, kvůli kterým to všechno je, je to nejspíš úplně jedno. Já bych ty tresty ještě zpřísnil a třeba by se to časem vyčistilo.

Libor.
    Účastník
    (31 odpovědí)

Norské Ministerstvo rybolovu a pobřežních záležitostí zavedlo vývozní kvótu pro mořské ryby a rybí produkty s platností od 1.června 2006. Kvóta se vztahuje na sportovní rybaření a omezuje množství vyvážených rybích produktů na 15 kg rybích filetů na osobu.

Porky
    Účastník
    (9 odpovědí)

Pane Zapo,  děkuji za obsáhou odpověd a ještě Vás poprosím o upřesnění toho, co píšete:
    Místní rybář co má prodejní licenci vám ty ryby prodá a vydá vám doklad. Ten vám pak na Norské straně v případě kontroly uznají
    zajímalo by mě jak takový doklad vypadá, aby se mi pak na celnici nevysmáli až tam budu mávat nejakým ručně naškrábaným papírkem
    Dále je nutné nadlimitní množství při vývozu hlásit dopředu nebo stačí ukázat doklad až při případné kontrole?

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 1 měsícem uživatelem Porky.
    • Odpověď byla upravena před 5 roky a 1 měsícem uživatelem Porky.
    mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

neni nejaky dovozni limit do EU??

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 1 měsícem uživatelem mira.sta.
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Nejdříve ten limit EU. Již jsem to v nějakém předešlém příspěvku psal. Pro nás jako turisty platí obecný unijní předpis o bezcelním pohybu zboží pro osobní potřebu. U masa, jakéhokoliv, je to 10 kg na osobu. Jak je to ošetřené v dohodě s Norskem, na těch dvacet kg při sportovním rybaření nevím.  Proto mají ostatní jen těch deset Kg. Pokud vezete více, měl by jste to hlásit jako normální celní dovoz. A vypořádat poplatky.

Doklad o nákupu by měla být oficiální účtenka, faktura na které je jasná identifikace kdo jí vydal. Tak aby se případně dalo ověřit jestli je pravá. Nějaký papírek psaný rukou na toaletním papíře, by jsem raději nezkoušel. Je otázka jestli to chcete jako celní vývoz s vratkou DPH. Pak by jsem to raději clil na vnitrostátní celnici. Na hranicích to může trvat hodiny, když narazíte na kosa. Pokud to máte jen pro jistotu tak to ukážete jen celníkovy při náhodné kontrole.

Musím opět opakovat, zvažte jestli není jednodušší koupit ty ryby tady, čerstvé.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

ZAPA- A není do EU povolené 20kg? Odpoveď by sem mohli dať rybári,ktorý lietajú do Nórska lietadlom a vozia bedňu s 20kg. V Nórsku nastúpia a čo po vystúpení v EU?

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A02009R0206-20130701&qid=1429257082295

4. Malá množství produktů rybolovu pro osobní spotřebu

Do EU smíte dovézt nebo poslat zásilky produktů rybolovu pro osobní spotřebu (včetně čerstvých, sušených, vařených, nasolených nebo uzených ryb a některých korýšů, jako jsou krevety, humři, neživé mušle a neživé ústřice), pokud jsou čerstvé ryby vykuchané, hmotnost produktů rybolovu nepřekročí, na osobu,  20 kilogramů nebo hmotnost jedné ryby,  podle toho, která z těchto hodnot je větší.

Tato omezení se nevztahují na produkty rybolovu pocházející z Faerských ostrovů nebo z Islandu.
    ……

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Že by nadlimitné “doklady,faktúry a bločky” boli neplatné. 20kg a dosť.

Ale mohol by sa niekto “odvážny” obetovať a zastaviť na colnici,povedať colníkovi,že má nadlinit,ale že má bloček,faktúru a nevie,čo s tým. Samozrejme, výšku pokuty ba nám dal na web.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Paní Janko dovolil by jsem si polemizovat, toto co uvádíte je unijní předpis ze kterého je Norsko vyjmuto  uvádí se to tam v článku 1 odst.2.

<span style=”color: #444444; font-family: ‘Arial Unicode MS’; font-size: 14px; text-align: justify;”>2.  Toto nařízení se nevztahuje na zásilky pro osobní spotřebu z Andorry, Lichtenštejnska, Norska, San Marina a Švýcarska. Toto nařízení se dále nevztahuje na zásilky produktů rybolovu pro osobní spotřebu z Faerských ostrovů a Islandu. Aby se zajistilo, že budou cestujícím sděleny přesné informace, na všech příslušných propagačních materiálech se uvede, že tyto třetí země jsou osvobozeny od kontroly.</span>

To bude řídit jiný předpis, toto je také hlavně veterinární předpis který nás asi zas tak nepálí.

K meritu věci a tou je zde vývozní limit. Musíte rozlišit vývoz té volné složky a toho nakoupeného. Těch 20 kg je vámi uloveno a nepodléhá to žádné jiné než množstevní regulaci. Vše co povezete nad toto množství musíte podrobit pravidlům Norského vývozu. Snad do toho vnese jasno tento odkaz. Tam najdete kde a za jakých podmínek si můžete legálně pořídit ryby na vývoz. Jaké doklady k tomu náleží a v neposlední řadě i seznam prodejních míst v regionu kde se nacházíte.

https://www.rafisklaget.no/portal/page/portal/NR/Salgavfangst/Salgstjenester

https://www.rafisklaget.no/portal/page/portal/NR/Salgavfangst/Fiskemottak?g_fylke=20&g_komm=2014

Tady je překlad těch pravidel převodu práv na turisty. Možná vám to pomůže trochu více pochopit, nejen jak získat legálně ryby ale také, že ty rybáři to zrovna jednoduché nemají když vám to chtějí prodat.

USTANOVENÍ O ROZDĚLENÍ PRO RYBÁŘE CESTOVNÍHO RUCHU NA KVÓTU RYBÁŘŮ

⦁ Výjimka se uděluje podle ustanovení § 10 zákona o rybolovu a podle oddílu 5 obchodních pravidel Norska Råfisklag, srov. Oddíl 7 č. 1.

⦁ Výjimka se vztahuje na kalendářní rok, ve kterém je vydána. Výjimka může být také geograficky omezena. Norské sdružení Råfisklag může stanovit ustanovení o zrušení výjimky před uplynutím doby platnosti.

⦁ Výjimka se vztahuje na konkrétní plavidla a kapitány na ostří A nebo B a nemůže být převedena na jiné osoby ani použita nikým jiným, než je uvedeno ve výjimce.

⦁ Výjimka zahrnuje převod čerstvých, nezpracovaných ryb a rybích produktů.

Turist V této souvislosti znamená turista každá osoba, která chce lovit z registrovaného plavidla, včetně norských a cizích státních příslušníků.

⦁ Není dovoleno obchodovat s druhy ryb, na které se vztahuje kvóta, v případě jakýchkoli předpisů o zastavení rybolovu nebo zachování.

When Na palubě plavidel se při provádění této činnosti poskytne výjimka. Norges Råfisklag, ředitelství pro rybolov nebo norský úřad pro bezpečnost potravin mají právo provádět inspekce a inspekce obratu a mohou vyžadovat předložení výjimky.

⦁ Držitel výjimky na každém kroku, kdy turista přebírá a přivede úlovek na břeh, předloží finskou nótu norskému Råfisklag. Pro každého turistu vyplňte: Jméno, turista a státní příslušnost jsou uvedeny v poli Kupující. Pokud je více turistů nebo je-li část úlovku dodána běžnému kupujícímu, je zaškrtnuto pro Dellanding.

⦁ Všechny ryby jsou zváženy na veřejně schválenou hmotnost a uvedeny na produktových řadách; druh, velikost, stav a přesné množství, jakož i cena a podepsané rybářem a turistem. Kopie prodejní objednávky se zasílá norskému zákonu o surových rybách v souladu s platnými předpisy o bankovkách. Turista obdrží kopii Kupujícího, zatímco Fisherovu kopii uchovává rybář.

⦁ Norský tým pro surové ryby bude na základě předložených hlasovacích práv vybírat ryby za daň a daň z produktu na základě skutečně dosažených cen, které nesmí být nižší než minimální ceny týmu. Rybář je odpovědný za výplatu záloh / daní a dalších vládních poplatků.

⦁ Porušení pravidel pro osvobození od daně nebo nezaplacení vybraných poplatků může vést k prominutí výjimky. V rozporu s obecnými obchodními a kvótovými předpisy by to mohlo vést ke stažení úlovků a hodnoty úlovků.

⦁ Pokud není výjimka udělena nebo je zrušena, použijí se ustanovení zákona o veřejné správě.

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Mně stačilo 15 kg a teď můžeme 20 kg, to je přece lepší , ne ?!

Třetinu rozdám po příbuzných a zbytek nám jako rodině stačí v pohodě do dalšího Norska. Kdybych měl dvakrát tolik, upřímně nevím , co bych s tím dělal . Limit je naprosto v pohodě , dodržujeme . To je všechno a když to tak budou dělat všichni , nemyslím si, že si Norové nechají zatrhnout takový pohodový zdroj příjmu , jakým je rybářská turistika . Už se těším na květen na Dolmoy 🐟

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

byl tu dotaz na dovozni limit. a dala jsem zde odkaz na dovozni limit do EU z tretich zemi. Je to cesky, kazdy si to muze procist.

co se tyce vyvozniho limitu,  zcela jasne je to uvedeno na strankach fiskeridir.no a toll.no vcetne pozadavku na potvrzeni u vyvozu.

https://www.fiskeridir.no/Turistfiske/Fiskesmugling-og-utfoersel/Utfoersel

https://www.toll.no/no/varer/fisk/kvote/

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-06-01-570

Peeta
    Účastník
    (127 odpovědí)

Vostrmar to myslim napsal presne a vystizne. Aktualnich 20kg je i podle mne dostacujici mnozstvi. Kdybych si cely limit nechal a pocital, ze na 1 obed snime jako rodina 3/4kg, tak mi to bez vanoc vychazi, ze rybu z norska budeme mit 2x mesicne. To snad neni tak spatne, ze jo.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Změna vývozních kvót z Norska. Od 1.1.2021 snižuje Norsko vývozní kvótu z 20kg na 18kg. A do Norska smíte jet lovit a vyvést ryby jen 2x ročně. Pro vývoz ryb musíte být ubytování pouze v registrovaném kempu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 110)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vývozní limity 2019 – 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...