Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vylovovací kleště

• Toto téma obsahuje celkem 47 odpovědí. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 5 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 48)
  • Autor
    fuoco
    Člen
    (22 odpovědí)

Byl jsem v Norsku na mnoha místech na rybách a skoro všude byl součástí vybavení lodi gaf. Sami Norové nám ho dali automaticky k lodi, tak nevím, proč se tomu všichni tak brání. My samozřejmě ryby (60-80 cm) vyndaváme podběrákem a jelikož chytáme přívlačí, tak se nám nic moc nezamotává. Ovšem velká ryba, kterou si chci ponechat se úplně bez zábran vyndá gafem a následně praští klackem do hlavy. Tak o co jde?

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 bulik

nebyly podobné ? :

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Tohle jsou kevlarové protipořezové rukavice Anticut HT 3 GRIP. Používám je již dva roky na filetování a jsou super.Jen na konci výpravy smrdí jak rasův pytel. Ovšem na vylovování zubatý ryby bych je nepoužil. Je to přece jen látka a ostrý zub jí propíchne. Dají se koupit v pracovních oděvech cca za 400Kč.

loko
    Člen
    (47 odpovědí)

Já myslim,teda vim že se tresky i velké!! dají vyndat rukou bez rukavic!!! a žadnej gaf nebo kleště nejsou nutnýý !! ae zase když už rybu vytáhnout a mam si jí ponechat raději ji vytáhnu gafem než kleštěmi !!!;-) (jen můj názor) :-D:-D

loko
    Člen
    (47 odpovědí)

Ae také zaleží na tom jakou mete lod žejo a jaké jsou vlny. ae stejně gaf je na to vylovování ryb lepší 🙂

Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

Kevlarové rukavice (žádná látka) určené pro vylovení sumce za hubu z vody. Myslím že by šli použít i na tresky. Jsou dostatečně pevné, ostré zuby neprokousnou (to se netýka kočky).:-D

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

jasne ze zalezi jaka ryba a jake podminky,gaf je nekdy OK ale je potreba to s nim umet.Po pravde od doby co mi zdatnej tarpon rozbyl gafem hubu(to jako doslova) a kamos si pri podobny akci s ,,hakem,, zlomil ruku….tak mam docela respekt pred gafem:-D

Ale pokud to s nim nekdo opravdu umi tak je to dobrej spusob.

Ja taham ryby tak do 1m do podberaku(znacne velkyho podberaku)

Ty rukavice jsou vhodne na nektere druhy tak od 1 do 1,3m ale ne vzdy za tlamu,nektere ryby se tahaji za ocas,jine za zabra…

myslim ze tresky by sli za ocas(jen se domnivam)

rukavice nejen brani prokousnuti ale taky vyklouznuti ryby

Zralok je nakrosto v pohode i bez rukavic(kuzi ma jak brusnej papir)

Na opravdu velke ryby plati jen lano nebo piscitej brech.

Kdyz se zlodi nebo kayaku povede opravdu velka ryba vzdy se snazim dostat ji na melcinu a na brech.tam je vetsi sance dostat ji nez do lodi.Opravdu dobre lode maji i ,,dvere,, pro vylovovani velkych ryb.

Jeste zopakuji tohle neberte jako ze radim…v Norsku bude hodne veci patrne jinak…i tady ma kazda ryba sva specifika…jine je popadnout 1m zraloka za vocas a jine skusit to na 2m potvore:-).takova raje ma zas pekne dlouhej ocas s jedovatym trnem velkym jako dyka…a ze to s nim umi!Jen priblizit se k ni na 2m jde o zivot…a pokud uz nemuze tak si lehne do pisku a za par vterin se ,,zakope,, pod pisek tak ze ji nevyndate ani jerabem8-O…no nekdy je proste s rybama sranda…a boj takovej ze pozice,,lovec,, a ,,ulovek,, neni vzdy jasna:-S

bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

2MifakM

byly celé černé, ale řekl bych že vypadaly pevněji /pouze můj názor, protože z toho obrázkuse to pochopitelně nepozná/. já jsem si je moc neprohlížel, sháněl jsem nějaké, takové ty teplé odklápěcí palčáky/ fleecové s neoprénem na prstech. Ty jsem tam sehnal

vapno
    Člen
    (12 odpovědí)

Kodl1 a ostatní. Taktéž jsem uvažoval jako mnozí z nás. Fakt, když rybu nechceš, nebo jich máš nadbytek, chytáš pro potěšení,podporuji v každém případě šetrné zacházení. Ryby se nám odvděčí! Proto jsem si taktéž pořídil vylovovací kleště od Milobrno/nezávazná poznámka-děkuji za reklamu -1 háček 10/0 na moře dík/ Na rozdíl od profíků uvádím další důležité údaje: váha 50lb = asi 25kg,cena s DPH 369,-KČ

Myslím pro střední Norsko dostačující, ale ještě jsem nevyzkoušel,takže další možnost na zvážení. V každém případě mít k disposici ještě hák. vapno

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Ryby se nám odvděčí? A to jako ti splní přání? Jak projeví vděk?Nebylo by lepší je nechytat vůbec?Na rybu,kterou chci pustit, nepotřebuju kleště,pustím ji u lodě,ve vodě.

vapno
    Člen
    (12 odpovědí)

ZM

Samozřejmě míněno s nadsázkou a ve srovnání s používáním háku-to jsi doufám pochopil.Samozřejmě že máš právo si vše dělat jak ty uznáš za vhodný. Zrovna tak i ostatní, nedopouští-li se nějakého přestupku a kleštěmi se ho rozhodně nedopouštíš. Toť vše a můj názor.

Pouštění ryb z háčku u bortu lodě je všem známá a jasná alternativa, jasně šetrnější než použití háku. Zkusme ale připustit tento názor.U bortu, natož ve vodě z vlastní zkušenosti vím,že se háček, natož trojhák nedaří vyprostit a musíš použít někdy dost hrubé síly. Vytažení pomocí kleští neublíží a krátký pobyt na vzduchu také ne. Háček máš možnost odstranit mnohem citlivěji, nežli tak činíš ve vodě.A některým rybám vzhledem k prudké změně tlaku stejně tak jako tak nepomůžeš/např. brosma/. vapno

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

😐

vapno
    Člen
    (12 odpovědí)

Beru. 🙂

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

Oživím otázku.

Takhle jsem se zeptal před pár dny na mrk.cz :

špekuluju o výměně mých nevhodných vylovovacích kleštích. V nabídce je jich několik ne za zrovna lidovku. Tak nechci udělat chybu. Poradíte mi někdo ty fakt dobré a upozorníte na ty co se jim obloukem vyhnout? Díky.

odpovědi jsem se nedočkal, spíš dotazů co mám teď za kleště, apod. poradíte mi tady nebo taky budu dostávat pitomou radu ať si pořídím podběrák?

spring
    Účastník
    (119 odpovědí)

Mám tady tyto, plně mi vyhovují a nemusím ryby napichovat na hák, které chci pustit. Při focení netříká krev všude kolem.

https://www.topfishing.eu/vylovovaci-kleste-rapala-gripper-23cm-plovouci.html

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 48)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vylovovací kleště

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...