Hasvik, NO
temperature icon 8°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Vylovovací kleště

Uvažuji o koupi těchto kleští.Prosím o radu jaké bych měl zakoupit.Díky za informace.Nechci do ryb zarývat gaf.

Odpovědět

Pánové děkuji- jdu do nich, jen čekám na odpověď od kolegů, zda je chtějí také. Chci abychom na každé lodi měli jedny.

Asi to sem nepatří, ale mně chybí na pravé straně sloupce konec slov, tak nevím, kde je chyba Láďa

osobne mam s klestema jen ty nejhorsi skusenosti.Skusil jsem ale ne nechci !

Mne se osvedcilo

mensi ryby podberak(hodne velkej)

stredni ryby rukou(specialni rukavice) do tlamy,(zraloka za ocas)

velke ryby jedine lano.

hak nepouzivam,pokladam jej za docela nebezpecnej(pro rybare ne pro rybu!)

Shark : Vaše rady jsou pro nás norky vesměs opravdu velmi praktické : představa používání podběráku, když víceméně každá, ať už přívlačová nebo pilkrovací sestava, je tvořena větším či menším pilkrem s trojhákem a 1-5 postranními návazci dle zvyklostí toho či onoho rybáře - na jedno použití podběráku pak připadne zbytek dne na vyprošťování háčků, zamotaných v podběráku. Rovněž použití rukavice se jeví velmi praktickou, většina z nás nemá tak dlouhé ruce jako poradci z Texasu a přes bord lodi do vody nedosáhneme.

Na Váš příspěvek ve vláknu " Hlubinná přívlač " a dotaz, zda je blbec Zapa nebo Vy, si dovoluji podotknout, že Zapa to není.

vamor ja jsem nikomu neradil:-Dnapsal jsem vlastni nazor a skusenosti...a ze jsem blbec vim uz davno:-D

Tie skúsenosti z amerického lovu sú diametrálne odlišné. Myslím, že z 90% v Norsku nepoužiteľné. To je tak, ako používať norské vybavenie v stredomorí. Pre teplé moria platia úplne iné pravidlá. Nejde porovnávať lov žraloka s treskou.

Shark, snáď cítiš ten rozdiel. To ako by sme sa bavili o love Hlavátky a amazonskej Arapami. Obe ryby žijú v sladkej vode ale tým všetká podobnosť končí.

Tak je to aj s kelešťami. V Amerike nepoužiteľné v Norsku bomba. Neničia rybu, jednoduchá obsluha jednou rukou, je možné vyloviť každú rybu, ktorá v Norsku žie (snáď až na veľkých Halibutov), no nič lepšie nepoznám.

To , že žraloka v Amerike s nimi vytiahnuť nejde, ti verím, ale tá informácia nemá žiadnu hodnotu, pretože na Norskom fóre je to výstrel mimo.

Klešte mám a nebojím sa ich použiť.

Již jsem si 3 ks výše zobrazených kleští pro kolegy a sobě objednal. Když nic jiného nebudu mít rozpíchané ruce resp. prsty od tlam tresek. Než bych rybu vytahoval gafem, raději jsem ji bral rukou a po třech dnech jsem trpěl. Jsem přesvědčen, že s peanem to bude velmi dobrá kombinace - již bez újmy na prstech. Jako nováček jsem rukou v tlamě vytahoval mníka a rány se hojily hodně dlouho. Chybami se člověk účí, i když můj kolega říká, že je lepší se učit na cizích chybách.

Určitě nebudeš litovat, fakt jsou dobrý 8-)

[citace]lada napsal: Asi to sem nepatří, ale mně chybí na pravé straně sloupce konec slov, tak nevím, kde je chyba Láďa[/citace]

Dík už to je dobře Láďa

Pro Vamor, Shark,a další: No, ale že se občas můžeme zasmát alespoň na tomto fóru, a ocenění zaslouží ten, kdo se zasměje i sám sobě - a nechť tomu je tak navždy :-P Průserů je nasvětě i bez našeho přičinění beztak až-až.

Je jasné,že nejde míchat lov tropických a severských ryb - hlavně jak je dostat na loď či břeh. Nezatracoval bych podběrák pro lehčí přívlač, zejm. ze břehu, kdy se často potrápíme s pollakem,než je bezpečně náš: mně se ovědčilo najít mělčinu, a opatrně ho v terminální fázi přiblížení ke břehu "rozjet", až vyjede na břeh. Ale copak s tím na prudším srázu: ne vždy se taková mělčí část najde, pak se může podběrák hodit. Pak ty kleště: jednoznačně zatím nejlepší finta, jak s rybou do lodi. Ale mávat s nima u tlamy rozzuřeného žraloka - no asi by to bylo poslední, čím kdy ta ruka mávala... :-D

Bylo by asi nejlepší, kdyby Shark jednou zkusil přece jen do Norska na ryby zavítat: co tam sedí a co ne. A naopak - asi málokterý rybář u nás by nechtěl zkusit lov "big game" někde v Karibiku - v samém počátku Golfských proudů...proto mají tyto výměny názorů a triků svou cenu, a tak směle do toho :-) Snad nás ekonomická situace časem neodsoudí jen k pytlačení do ruky v potoce za vesnicí...

To bude smutné pytlačení,v potoce nic není.Vím,že jsi to myslel obrazně,ale realita českých vod je taková.

mne je preci jasne o jak velke rozdily se jedna:-D

ale mel jsem pocit ze na foru rybaru se muzou hodit i skusenosti odjinud nez z Norska.Osobne jsem ryby chytal ruzne po svete a vsadim se ze tech kapriku co mi proslo na Trebonsku pri vylovech rukama mnoho z vas ani nespatrilo tolik;-).Presto pokladam sam sebe za ,,rybare na baterky,, a velice rad si prectu nazor skusenejsich.

Pokud jde o vylovovani rukama mam vsak obavu ze bych jinak necinil ani pri navsteve Norska;-)(ze specialni rukavici samozrejme)Ale to je spis osobni zvyk (stejne jako moje obliba podberaku)

Já jsem ryby tahal za čelist rukavicema z neoprenu, bez ujmy na zdraví, pravda vlkouše ne... Ale na ty speciální rukavice bych se rád podíval: žeby něco jak mají řezníci - s drátkama? Byl by nějaký odkaz, prosím?

2doki

teď jsem se vrátil z FOR FISHINGU, a tam jsem viděl jakési vylovovací rukavice, snad Kevlarové, ale nevzpomenu si u jaká stánku

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!